19 / 04 / 2024

konutlarda vergi hesaplaması

konutlarda vergi hesaplaması

Çevre ve temizlik vergisi konutlar ve işyerleri için farklı hesaplanıyor ve tahsilatı da farklı oluyor. Peki, konutlara ait çevre temizlik vergisi nasıl hesaplanır?

Şirkete ait konutlarda oturan patronlar vergi öder mi?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu bugünkü köşesinde şirketlere ait konutlarda yaşayan patronların vergi ödemelerini kaleme aldı. 

2 soruda ailenizin kullandığı konutlarda kira vergisi!

Kurtulus Partners Vergi Uzmanı Mustafa Bey, Emlakkulisi.com okurları için "2 soruda ailenizin kullandığı konutlarda kira vergisi"nin detaylarını kaleme aldı...

Çatıda üretilen elektriğe vergi ödenmeyecek!

Meclis’te yakında yasalaşacak olan yeni düzenlemeyle birlikte, konutlarda çatı ve cephe uygulamalı güneş ve rüzgâr gibi yenilenebilir enerjiye  vergi ödenmeyecek. 

2018'de emlak vergisi nasıl hesaplanacak?

Geçtiğimiz günlerde Torba Yasa'nın yürürlüğe girmesi ile birlikte emlak vergisine yüzde 50 sınır getirildi. Peki, bu sınır vergi hesaplamasını nasıl etkileyecek? 2018'de emlak vergisi nasıl hesaplanacak?

Konutta vergi düzenlemesiyle fiyatlar yüzde 10 düşecek!

Gayrimenkul temsilcileri konutta yapılan vergi düzenlemesinin sektöre hareketlilik getirmesini beklediklerini belirtti. Yeni yapılacak konutlarda fiyatların yüzde 10 düşmesi bekleniyor.

Emlak vergi hesaplaması nasıl yapılır?

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi, büyükşehir belediyelerinde yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor. Peki, emlak vergi hesaplaması nasıl yapılır?

Çevre temizlik vergisi bina dereceleri!

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince bu vergi, konut ve işyerleri için farklı şekilde tahsil ediliyor. İşyerleri için vergi hesaplaması bina grup ve derecelerine göre hesaplanıyor. Peki, çevre temizlik vergisi bina dereceleri nelerdir?

Emlak vergisi hesaplaması 2015!

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödeniyor. Vergi, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi hesaplaması 2015 nasıl yapılır?

İşyerlerine ait çevre ve temizlik hesaplaması!

Çevre temizlik vergisi konutlarda ve işyerlerinde farklı şekilde hesaplanıyor ve tahsil ediliyor. Peki, işyeri çevre temizlik vergisi nasıl hesaplanır? İşte, işyerlerine ait çevre ve temizlik hesaplaması!

Damga vergisi hesaplaması 2015!

Damga vergisi, kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi olarak ifade ediliyor. İşte, damga vergisi hesaplaması 2015!

Kira stopajı hesaplaması nasıl yapılır?

İşyeri kiralamalarından elde edilen brüt kira geliri üzerinden yapılan vergi kesintisi, kira stopajı olarak tanımlanıyor. Peki, kira stopajı hesaplaması nasıl yapılır? İşte kanun kapsamında yer alan esaslar..

Çevre temizlik vergisi konutlarda ve işyerlerinde nasıl ödenir?

Çöp vergisi olarak da bilinen Çevre temizlik vergisi ile ilgili esaslar, Belediye Gelirleri Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, Çevre temizlik vergisi konutlarda ve işyerlerinde nasıl ödenir? Vergi ne zaman ödenir?

Konut alıcıları vergi paniğine düştü!

Yüksek tapu harcını ödememek için konutun değerini düşük gösteren alıcıları ve inşaat firmalarını vergi cezası korkusu sardı.

konutlarda vergi hesaplaması Haberi

konutlarda vergi hesaplaması

Konutlara ait çevre temizlik vergisi nasıl hesaplanır?

İşyerleri ve konutlar, çevreye verdikleri zararları vergi ödeyerek finanse etmekle yğkümlü sayılıyor. Konutlarda bu su faturasına yansıtılıyor. 


Ancak iş yerleri çevre temizlik vergisini ödeyebilmeleri için çevre temizlik vergisi bildirimi vermeleri gerekiyor. Çevre temizlik vergisi bağlı bulunulan belediyeye ödeniyor.


Çevre Temizlik Vergisi Bildirimi vermesi gereken mükellefler için, ilgili belediyeler 14 Seri Nolu Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği ekinde yayımlanan; "Çevre Temizlik Vergisi Bildirimi"ni çoğaltarak kullanılıyor. Mükellefin bu bildirimi temin etmesi ve kendisine ait bilgileri doldurması gerekiyor. 


Çevre ve temizlik vergisi konutlar ve işyerleri için farklı hesaplanıyor ve tahsilatı da farklı oluyor. Peki, konutlara ait çevre temizlik vergisi nasıl hesaplanır?


Konutlara ait çevre temizlik vergisi...

2015 yılında konutlara ait çevre ve temizlik vergisi su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp...