23 / 04 / 2024

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi 2019

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi 2019

Geçen yıl piyasalarda yaşanan dalgalanmaları hafifletmek için geçici olarak üç aylığına getirilen KDV ve tapu harcında indirim uygulaması ne zaman sona erecek?

Milli Emlak'tan KDV ve peşinat olmaksızın 2500 TL teminatla arsa!

Milli Emlak tarafından gerçekleştirilen arsa satışlarından rakamlar vatandaşların yüzlerini güldürüyor. Buna göre, Milli Emlak'tan KDV ve peşinat ödemeden arsa sahibi olunabilir. Bu imlan ilk defa arsa alacaklara tam bir yatırım fırsatı sunmakta.

Milli Emlak'tan Bursa'da KDV ve harçtan muaf arsa fırsatı!

İnegöl Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği, Bursa İnegöl'de yer alan imarlı arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa KDV ve harçtan da muaf.

Türkiye Barolar Birliği, KDV ve ÖTV artışlarına karşı hukuki savaş başlattı!

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarının ve Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) artırılmasına ilişkin kararlarına karşı hukuki mücadele başlattı. İşte ayrıntılar...

2023 TOKİ sosyal konutlarda KDV indirimi! TOKİ Başkanı resmen peş peşe duyurdu!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, ülke tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinde 45 bin 414 ihalenin tamamlandığını ve sosyal konutta KDV indirimi yaparak oranı yüzde 1'in altına çekmeyi planladıklarını duyurdu.

Konut sektörü KDV indiriminden umutlu!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, konutta KDV indirimiyle ilgili konuştu ve arsa maliyetlerinin KDV üzerinden düşürülmesinin sektör açısından olumlu olduğuna dikkat çekti. 

Konutta KDV indirimi kimlere avantaj sağlayacak? İşte ayrıntılar! 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, konutta KDV indirimi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Peki konutta KDV indirimiyle birlikte fiyatlar düşecek mi? KDV indirimi konut sektörünü canlandıracak mı? İşte ayrıntılar...

Ev alacaklar dikkat! Konutta KDV indirimiyle neler değişecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde konutta KDV indirimini kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Konut KDV oranında kafalar biraz karıştı' başlıklı yazısı...

Konutta KDV indirimi 7 soruda tüm detaylarıyla!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan yeni KDV indirimleri çerçevesinde konut sektöründe de düzenlemeler yapılacak ve KDV oranları değiştirilecek. İşte konutta KDV indirimiyle ilgili merak edilen tüm detaylar ve 7 soruda konutta KDV indirimi...

Konutta KDV müjdesi! Konutta KDV oranı kaç oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında halka seslendi. Yeni KDV düzenlemesi içinde konut ve inşaat sektörü de yer aldı. Peki, konutta KDV oranı kaç oldu?

Konutta KDV indirimi kapıda! İşte düzenlemenin ayrıntıları

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gıda ürünlerinden sonra konut için de KDV'nin sadeleştirilmesiyle ilgili çalışmada sona gelindi. Hem sektörün rahatlamasına imkan sunacak hem tüketiciyi mutlu edecek yeni model Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indirimi bugün sona eriyor!

Mevduat stopaj indiriminin son durumu merak ediliyor. KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indirimi bugün sona eriyor. 

Sinan Öncel: Küçük esnafa kira desteği ile KDV ve stopaj indirimi 6 ay uzatılmalı!

BMD Başkanı Sinan Öncel, "Cumhurbaşkanımızın 14 Aralık'ta açıkladığı pakette yer alan küçük esnafa kira desteği ile KDV ve stopaj indiriminin altı ay uzatılması önemli" dedi. 

İş yeri kiralarında KDV ve stopaj indirimi ne zamana kadar devam edecek?

31 Temmuz 2020 tarihli ve 31202 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 2812 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile, bazı hizmetlerin KDV oranlarında değişiklik yapıldı. Peki İş yeri kiralarında KDV ve stopaj indirimi ne zamana kadar devam edecek?

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi 2019 Haberi

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi 2019

Ekonomiyi canlandırmak, konut sektörünü hareketledirmek amacıyla  uygulanan vergi indirimlerinin süresi 31 Mart 2019 tarihinde dolmuştu. Piyasalarda yaşanan dalgalanmaları hafifletmek amacıyla geçici olarak üç aylığına getirilen KDV ve tapu harcı indiriminin süresi Cumhurbaşkanı Kararı ile 31 Aralık 2019 tarihine uzatıldı.

Posta gazetesinde yer alan habere göre, sağlanan vergi avantajlarına göre, konut satışlarında KDV oranı 31 Aralık’a kadar yüzde 18 yerine yüzde 8 olarak uygulanacak.

KDV indirimi kapsamına 150 metrekareden küçük olan konutlar dahil edilmiyor. Tapu harçlarında daha önce yüzde 4’ten 3’e indirilen oran da yılsonuna kadar devam edecek. Örneğin; yılsonuna kadar 500 bin liralık konut alanlar, indirimler sayesinde 52 bin 500 lira avantaj sağlayacak. 

Konutta KDV ve tapu harcı indirimini kaçırmayın!

6 soruda konutta KDV indirimi 2019!

Tapu harcı ve KDV indirimi...