26 / 04 / 2024

Konutta KDV ve tapu harcı indirimini kaçırmayın!

Konutta KDV ve tapu harcı indirimini kaçırmayın!

Ekonomiye can suyu olan konut, beyaz eşya ve mobilyada düşürülen KDV indiriminden yararlanmak için kısa bir süre kaldı. Üç aylığına getirilen KDV ve tapu harcında indirim uygulaması yıl sonunda sona erecek.



Ekonomiyi canlandırmak, konut sektörünü hareketledirmek için uygulanan vergi indirimlerinin süresi 31 Mart’ta dolmuştu. Piyasalarda yaşanan dalgalanmaları hafifletmek için geçici olarak üç aylığına getirilen KDV ve tapu harcı indiriminin süresi Cumhurbaşkanı Kararı ile 31 Aralık tarihine uzatıldı.

Pyasalarda yaşanan ekonomik sıkıntıları aşmak için getirilen tedbirlerin yeterli olamaması karşısında KDV ve tapu harcına indirim getirilmişti. 

KDV oranı yüzde 8

150 metrekareden büyük konutların tesliminde alınan KDV oranı yüzde 8'e düşürüldü. İndirim kapsamına 150 metrekareden küçük olan konutlar dahil edilmiyor. 500 bin lira değerindeki bir evin yüzde 18 KDV ile satıldığı düşünüldüğünde vatandaşın indirim öncesi bu eve 90 bin lira KDV ödenirken, indirimle 40 bin lira ödemesi yeterli olacak. Böylelikle vatandaş 50 bin lira kar elde edilebiliyor.

Tapu harcı yüzde 3

Sadece KDV indirimi değil tapu harcı tarafında da yüzde 4'lük kısım yüzde 3’e düşürüldü. Mayıs ayından beri uygulanan yüzde 10'luk indirim ile 300 bin liralık bir konutta KDV'den 30 bin TL, tapu harcı tarafın 3 bin TL cepte kalacak.
 

6 soruda konutta KDV indirimi 2019!

Tapu harcı ve KDV indirimi 31 Aralık 2019'a kadar uzatıldı!


Geri Dön