25 / 04 / 2024

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi sürmeli!

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi sürmeli!

İnşaat ve gayrimenkul sektörü bir dizi teşvik bekliyor. GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, 31 Ekim'de sona erecek konutta KDV ve tapu harcı indiriminin devam etmesi gerektiğini açıkladı.



Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden olan inşaat ve gayrimenkul sektöründe kampanya desteği devam ediyor. Gayrimenkul sektörü bir dizi teşvik beklentisinde.

İndirimler devam etmeli

Konu ile açıklamada bulunan Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Feyzullah Yetgin, konutta KDV ve tapu harcı indiriminin ekonomiye katkısını değerlendirdi. Yetgin, indirim kampanyasının 31 Ekim'de sona erecek olmasının sektör görünümü açısından olumlu olmadığını vurguladı.

Ekonomiye katkı

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, gayrimenkulün 250 alt sektöre katkı sağladığını söyleyen Yetgin, sektöre verilecek desteğin ekonomiye katkı sağlaması gerektiğini belirtti. 

Sektörün 3 beklentisi

Sektörün üç beklentisini açıklayan Yetgin, KDV'den tek KDV'ye geçilmesi, tapu harçlarının düşürülmesi ve yabancıya vatandaşlıkta yatırım sınırının düşürülmesi olduğunu söyledi. 

Gayrimenkul büyüklüğü 35 milyar lira

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, ilk çeyrekte yüzde 3.4 büyüyen gayrimenkul sektörü, ikinci çeyrekte yüzde 0.2'ye geriledi. Gayrimenkul sektörü faaliyetlerinin büyüklüğü ise 35 milyar liraya ulaştı.

Tapu harcı ve KDV indirimi için acele edin!

 


Geri Dön