29 / 03 / 2024

Tapu harcı ve KDV indirimi için acele edin!

Tapu harcı ve KDV indirimi için acele edin!

Konut sektöründe tapu harcı ve KDV indirimi, Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar ile bu senenin başında da başladı. Tapu harcı ve KDV indirimi konut sektöründe heyecanla karşılandı. 



Tapu harcı ve KDV indirimi, Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar ile bu sene de başladı. Ev ve işyeri almak isteyen milyonlarca kişinin beklediği tapu indirimi 5 Mart 2018 tarihinde başladı. 

Tapu harcı ve KDV indirimi kararı kapsamında; tapu harcı konut ve işyerleri için binde 20'den binde 15'e düşürüldü. Satış bedeli 300 bin TL olan bir daire için 6 bin alıcı, 6 bin satıcı olmak üzere ödediği 12 bin TL'lik harç, 4 bin 500 TL alıcı, 4 bin 500 TL satıcı olmak üzere toplamda 9 bin TL'ye indi. Böylece 3 bin TL vatandaşın cebinde kaldı.

Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında iş yerleri "bina ve/veya bağımsız bölüm şeklinde olanlar" olarak yer aldı. Dolayısı ile İş merkezi binalarında da KDV oranı düşürüldü. Karar ile birlikte konut ve işyeri teslimlerinde, yüzde 18 yerine yüzde 8 KDV uygulaması yapılmaya başlandı.

Yüzde 18 KDV oranının uygulandığı konutlar “net alanı 150 metrekare ve üzerinde olanlar” geliyor. Açıklanan bu karar ile birlikte, 500 bin TL’lik bir konutun 90 bin TL olan KDV bedeli, 40 bin TL’ye düşürüldü. 

Tapu harcı ve KDV indirimi kampanyası için son gün 31 Ekim 2018 olarak açıklandı. Bu tarihe kadar yapılan konut ve işyeri tapu devir işlemlerinde indirim yapılabilecek. Ancak sektör temsilcileri gayrimenkul sektöründe canlılığın sürmesi adına konutta KDV ve tapu harcı indiriminin devam etmesi gerektiğini belirtiyorlar. 

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi sürmeli!

Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön