26 / 04 / 2024

Tapu harcı ve KDV indirimi yarın sona eriyor!

Tapu harcı ve KDV indirimi yarın sona eriyor!

Bakanlar Kurulu tarafından başlatılan tapu harcı ve KDV indirimi yarın itibariyle sona eriyor. Kampanya kapsamında konut teslimlerinde, yüzde 18 yerine yüzde 8 KDV uygulanıyor ve tapu harcı ise konut ve iş yerleri için binde 20'den binde 15'e düşürüldü.



Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararla bu yıl başlayan tapu harcı ve KDV indirimi için son gün yarın olarak belirlendi. İndirimden faydalanmak isteyen vatandaşların elini çabuk tutması gekiyor. 

Karar kapsamında, KDV oranı düşürülürken, tapu harcı ise konut ve işyerleri için binde 20'den binde 15'e düşürüldü.

Konutta KDV yüzde 8


31 Ekim tarihinde bitirilmesi planlanan ancak sene sonuna kadar uzatılması yönünde yeni bir karar alınan KDV oranlarını yüzde 18’den 8’e indirildi. İndirim uygulamasından yararlanarak 500 bin TL değerinde bir ev alanlar yüzde 18 KDV'lik KDV oranına denk gelen 90 bin yerine, indirimle 40 bin TL ödüyor. Bu durumda KDV’den 50 bin TL kar elde edilmiş oluyor.

Konut ve işyeri KDV harcı indirimi son günü 2018!

Tapu harcı yüzde 3’e indirildi

Sadece KDV indirimi değil tapu harcı tarafında da yüzde 4'lük kısım yüzde 3’e indirildi. Aynı konut için indirim olmadan önce ödenmesi gereken tapu harcı konut ve işyerleri için de binde 20'den binde 15'e düşürüldü.Alıcı 500 bin liralık bir evde toplam 57 bin 500 liralık kar elde ediyor. 

Tapu harcı indirimi son tarih 2018!

Yarın son gün

Tapu harcı ve KDV indirimi kampanyası için son gün 31 Aralık 2018 tarihi olarak açıklandı. Bu tarihe kadar yapılan konut ve işyeri tapu devir işlemlerinde indirim geçerli sayılacak.


Geri Dön