29 / 03 / 2024

konutta net alan hesabı

konutta net alan hesabı

Konutların net alan hesabı artık KDV Uygulama Tebliği'ne göre değil, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'ne göre gerçekleşecek. Bu değişikliğe göre balkonlar net alana dahil edilmeyecek.

Uzman isimden flaş asgari ücret açıklaması geldi! Resmen net rakam verip açıkladı! Acil bakın!

Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan asgari ücret ile ilgili hesaplamalar hız kesmeden devam ediyor. Uzman isim de asgari ücret ile ilgili olarak net rakam verdi. Acil bakın...

Yargıtay'dan flaş emeklilik maaşı kararı: Net asgari ücretin altında maaş alan emekliler dikkat! İadesi alınabilir

Yargıtay, net asgari ücretin altında kalan emekli aylığı ile ilgili flaş kararı duyurdu. Yargıtay, asgari ücretin altında maaş alan emekliler için nafaka dışında prim borcu için kesinti yapılmasını kanuna aykırı buldu.

Altın kolyelerde dev kampanya! İkinci ürüne net yüzde 50 indirim! Aris pırlanta 10 Ekim 2022 fiyat listesi

Aris Pırlanta'da dev kampanya başladı. Altın kolye alan herkese ikinci üründe net yüzde 50 indirim yapılıyor. Peki altın kolye fiyatı ne kadar? Altın kolye kaç lira? İşte Aris pırlanta 10 Ekim 2022 fiyat listesi...

Adana’nın konutta en çok tercih edilen ilçeleri hangileri?

Ülkemizde yüksek enflasyon, döviz kurlarındaki artış ve tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin de etkisiyle pek çok alanda bazı fiyat artışları yaşandı. Peki Adana’nın konutta en çok tercih edilen ilçeleri hangileri...

Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile hak sahibi olan riskli yapı sahiplerine sunulacak net alanı 150 metrekare altındaki konutların inşaat ve taahhüt hizmetleri için katma değer vergisi oranının yüzde 1 olarak belirlenecek.

Konutta ilk alan hep kazanıyor!

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Son 10 yıla, hatta 20 yıla baktığınızda Türkiye'de en çok gayrimenkul yatırımı kazandırdı, ilk alan her zaman kazanıyor" dedi...

Projelere net-brüt alan zorunluluğu!

Yapılan düzenlemeye göre artık mimari projelerde brüt ve net yüz ölçümü bilgisi aranacak. Altın Emlak Genel Müdürü Özelmacıklı, "Yeni tapu senetlerinde proje metrekaresi olarak açılan bölümde bağımsız bölümlerin mimari projelerindeki brüt ve net yüz ölçümleri yer alacak" dedi.

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi vatandaşa kazandıracak!

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi 31 Aralık'a kadar uzatıldı. İndirim kapsamında, 500 bin liralık bir ev alan vatandaş 90 bin yerine 40 bin lira KDV, 10 bin lira yerine 7 bin 500 lira tapu harcı ödeyecek. Alıcı toplam 52 bin 500 liralık indirimden yararlanacak.

Duru Beytepe'de yüzde 5 peşinat avantajı!

Tona Yapı ve Safe İnşaat garantisi ile Beytepe'de inşa edilen Duru Beytepe projesi 2+1 dairelerinde sunduğu net alan ile kaliteli yaşamın kapılarını aralıyor.

Acarlar’dan Konutta İade Modeli!

Farklı sektörlerde pek çok projesiyle yer alan Acarlar Şirketler Topluluğu, son olarak inşaat sektöründe ilk olma özelliği taşıyan Konutta İade Modeli (KİM)’ni hayata geçirdi. KİM ile müşteriler neden belirtmeksizin konutunu geri iade edebiliyor.

Bağımsız bölüm net alanı hesaplama 2017!

Bağımsız bölüm net alanı hesaplamalarına bağımsız bölümün bazı alanları dahil edilmiyor. Peki, son yönetmeliğe göre bağımsız bölüm net alanı nasıl hesaplanır?

Bağımsız bölüm brüt alanı hesaplama 2017!

Bir bağımsız bölümün alanı brüt ve net olmak üzere iki şekilde hesaplanabiliyor. Peki, bağımsız bölüm brüt alanı nasıl hesaplanır?

Naci Ağbal'dan konut vergisi açıklaması!

Maliye Bakanı Naci Ağbal konutlarda uygulanan vergi hakkında, net alanı 150 metrekareye kadar konut teslimlerinde 30 Eylül'e kadar yüzde 1 oranında KDV uygulanacağını belirtti..

konutta net alan hesabı Haberi

konutta net alan hesabı

Konutların net alan hesabı artık KDV Uygulama Tebliği'ne göre değil, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'ne göre gerçekleşecek. Böylece inşaatlarda 1 Mayıs 2014'ten sonra teslim edilen veya edilecek olan konutlarda; açık çıkmalar, balkonlar, zemin, çatı ve kat terasları, kat ve çatı bahçeleri gibi en az bir cephesi açık olan mekanlar 150 metrekarelik net alan hesabına dahil olmayacak. 


Danıştay, inşaat sektörünün maliyetlerine büyük oranda katkı verecek sektör ile Maliye Bakanlığı arasında yaklaşık 3 yıldır süren ihtilaflı net alanın neye göre hesaplanacağına son noktayı koydu. Danıştay, yürütmeyi durdurduğu KDV Genel Uygulama Tebliği'nin ilgili bölümünü bu kez esastan iptal etti. Buna göre konutların net alan hesabı artık KDV Uygulama Tebliği'ne göre değil, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'ne göre yapılacak. Buna göre, inşaatlarda KDV Tebliği'nin...