19 / 04 / 2024

konutta önce al sonra öde modeli

konutta önce al sonra öde modeli

Emlak satışına “Önce dene sonra satın al” modeli başlıyor. Yeni ugulama ile alınmak istenen ev bir yıllığına kiralanarak test ediliyor... 

Tapu Daireleri nasıl çalışıyor? Çalışma saatleri ve randevu sistemi nasıl işliyor? 

Vatandaşlar Tapu Müdürlüğü'ne başvuru yapmadan önce çalışma saatleri, randevu sistemi ve gerekli belgeler gibi konularda bilgi sahibi olmak zaman kazanmanızı ve işlemlerinizi daha hızlı tamamlamanızı sağlayabilir.

2 sene önce ev alınan para, şimdinin peşinatı oldu! 

Hem satılık konut fiyatlarında hem de kiralık konut bedellerinde yaşanan fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Haber spikeri ve program sunucusu Şebnem Arda Boğa, "2 sene önce ev alınan para, şimdinin peşinatı oldu" dedi. İşte Şebnem Arda Boğa'nın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

2012'nin 20 TL'si, bugünün 200 TL'si oldu! 12 yıl önce 20 TL'ye 20 simit alınırken, bugün 20 simit için 200 TL ödeniyor!

12 yıl öncenin 20 lirası, resmen bugünün 200 TL'si oldu. En büyük banknot olan 200 TL ile şimdi 20 simit alınırken, 12 yıl önce 20 TL ile 20 adet simit alınabiliyordu. 

Emekliye son dakika müjdesi: Çalışan emeklilere 5 bin lira düzenlemesi yılbaşından önce yasalaşacak!

Çalışmayan emeklilere son dakika müjdesi geldi. aktarılan son dakika kulis bilgilerine göre, 5 bin lira ödenmesine dair düzenlemeyi de içeren kanun teklifinin, yılbaşından önce yasalaşması planlanıyor.

6 ay önce 10 milyon TL olan konut bugün hala aynı paraya alınabiliyor mu? Vatandaşlar ne diyor?

Konut ve otomobil fiyatları gündemden düşmezken, Finanscı Abi resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut ve otomobil balonunun patladığını belirterek,  6 ay önce 10 milyon TL olan konut bugün hala aynı paraya alınabildiğini söyledi.

Gül fiyatlarına büyük zam geldi! Sevgilisine  gül almak isteyenler çok üzülecek!

Gülbirlik tarafından daha önce alımı 24 TL 25 kuruş olan gülün kilogram fiyatının yüzde 100'ün üzerinde artırıldığı açıklandı. Gül fiyatları ne kadar? 1 adet gülün fiyatı kaç lira oldu?

Kentsel dönüşümde bir ilk olacak yasa gündemde! Keşke bu konuda daha önce çalışılsaydı...

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, Kentsel Dönüşüm Yasası çerçevesinde hazırlanan yeni yasa teklifiyle ilgili açıklamalar yaparak, ''Keşke bu konuda daha önce çalışılsaydı'' dedi.

ASO Başkanı Ardıç’tan dikkat çeken iş gücü açığı uyarısı! ‘Bu problem bir an önce ele alınmalı’

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, sanayinin neredeyse bütün sektörlerinde iş gücü açığının gün geçtikçe artığını söyledi. Ardıkç, "Bu problemin bir an önce ele alınmasını istiyoruz. Aksi takdirde üretimi istediğimiz seviyelerde artırmamız ve geliştirmemiz mümkün olmayacak” diye konuştu.

Çiftçilerin beklediği Haziran 2023 müjdesi az önce geldi! O paralar resmen hesaplara tek tek yatırılıyor! Hemen alın!

Çiftçilerin beklediği Haziran 2023 müjdesi az önce geldi... O paralar resmen hesaplara tek tek yatırılıyor... Hemen alın...

EÜAŞ 163 personel alımında kontenjanlar belli oldu! Başvurular az önce başladı! Fırsatı kaçırmayın!

Elektrik üretim A.Ş Genel Müdürlüğü (EÜAŞ) personel alımı yapacağını geçtğimiz günlerde açılalmıştı. Başvuru tarihi ve kontenjam listesi belli oldu. Başvurular az önce başladı. Fırsatı kaçırmayın! İşte EÜAŞ başvuru detayları...

Emekli olmak için verilen dilekçe öncesinde dikkat edilmesi gereken nokta! Buna dikkat etmezseniz emekli olamazsınız

Emeklilik hayalleri sönmek üzere! Emekli olmadan önce alınması gereken önlemler nelerdir?

Konutta rayiç bedel sorunu için uzman görüşü sistemi önerisi geldi! Sistem nasıl çalışmalı? 

Konutta rayiç bedel sorunu nasıl çözülecek? Sektör temsilcileri her alım-satıma ekspertiz raporu yerine, uzman görüşü sistemi önerisinde bulundu. Sistem nasıl çalışmalı?  İşte ayrıntılar...

YÖK’ten gençlere bomba gibi haber! YÖK memur alımı başvurusu az önce başladı! Acele eden işi kapacak!

Yükseköğretim Kurulu paylaştığı son dakika duyurusuyla memur alımı yapacağını açıkladı. Başvuru süreci biraz önce başladı. Kimler başvuru yapabilecek? KPSS şartı nedir? İşte detaylar...

konutta önce al sonra öde modeli Haberi

konutta önce al sonra öde modeli

Konut sektöründe yeni bir model başlıyor."Önce dene sonra satın al" modeli ile satın alınmak istenen ev bir yıllığına kiralanarak test etme imkanı sunuluyor. Bir yılın sonuna kiracı evi beğenirse ve almak isterse, atın alma kararından sonra ödenen kira tutarı da konut bedelinden düşüyor. 

Gayrimenkul Danışmanı Gamze Özlü "Önce dene sonra satın al" modelini değerlendirdi. Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre, Özlü, "İnsanlar kararsızlıklarını aşmak ve doğru evi bulmak için tıpkı bir araç dener gibi almak istedikleri evleri de deneyimleme şansı arıyorlar. Geliştirilen modelle bu fırsat, ev sahibi olmak isteyenlere verilmeye başlandı. Ev satın almak isteyenler önce o evi kiralayarak bir yıl boyunca test edebilecekler. Beğendikleri takdirde de kira bedeli düşülerek evi satın alma yoluna gidebilecekler" dedi. 

Özlü sözlerine şu...