24 / 04 / 2024

konutta yabancı yatırımcının önemi

konutta yabancı yatırımcının önemi

MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarı'nda Türkiye'yi temsil eden 200 firmadan birisi olan Lal Gayrimenkul AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Öz, sektörün yükselişi için yabancı yatırımcıların büyük önem taşıdığını bildirdi.

AVM’lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 20'lere geriledi! Dövizle kira ödemeleri geri mi geliyor?

Yabancılar Türkiye'den çıkmaya başladı. Bu durum AVM'lere de yansımaya başladı. AVM'lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 30'lardan yüzde 20'lere kadar geriledi. 

En yüksek temettü veren ve yabancı yatırımcıda zirveye oynayan 10 hisse  

Borsa İstanbul’da dalgayı seyir yerini yükselişe bırakırken, yabancı yatırımcının da ilgisi artıyor. Temettü Direktör, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yabancı payının en yüksek oldu 10 temettü hissesini listeledi.

İş Bankası Genel Müdürü Aran: Yabancı yatırımcı sadece politika faizine bakar!

İş Bankası Genel Müdürü Aran yabancı yatırımcının, bir ülkeye giderken o ülkede yerel seçim sonuçlarıyla ilgilenmediğini,  faiz seviyesinin son nokta olup olmadığıyla, kur ve enflasyon öngörüleriyle giriş yapmak için uygun zaman olup olmadığıyla ilgilendiğini açıkladı.

Borsada dengeler şaştı! Yabancı yatırımcının faturası küçük yatırımcıya kesildi! 

Yabancı yatırımcıların borsaya gelmesi ile borsada dengeler şaştı. 4 yıl öncesine kadar yabancı giderken yükselen borsa, şimdi yabancı gelince düşmeye başladı. Yabancı yatırımcının faturası ise küçük yatırımcıya kesildi.

Yabancı yatırımcıların en çok aldığı ve sattığı hisseler hangileri? İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

İş Yatırım tarafından yabancı yatırımcıların aldığı ve sattığı hisseler açıklandı. Buna göre hisse senetlerinde günlük yabancı oranları tablosunda en çok artan ve en çok azalan hisselerin isimleri belli oldu. İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

Yabancı yatırımcı gözünü Trakya’ya dikti: Bölgede arsa fiyatları arttı!

Deprem riskinin az olduğu Trakya yatırımcıların yeni göz bebeği oldu. Bölge son günlerde yabancı yatırımcıların radarına girdi. İlk sırayı ise Çinliler alıyor.

Trakya bölgesi yabancı yatırımcıların radarında! Çinli yatırımcılar Trakya'da fabrika arıyor!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Trakya bölgesi yatırımcıların yeniden gözdesi haline geldi. Yabancı yatırımcılar fabrika yatırımı için Trakya bölgesinde arayışa girdi.

Bakan Şimşek: Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisi artı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcının Türkiye'ye olan ilgisine ilişkin açıklama yaptı. Şimşek,  yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinin artığını söyledi.

Borsada yabancı yatırımcı satışta! Son 5 yılda yabancı 13 milyar liralık hisse sattı!

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcı oranı tarihi düşük seviyelere geriledi. 2000’li yıllardan bu yana yüzde 50 paya sahip oyan yabancı yatırımcının oranı yüzde 30’lu seviyelerin altına gerilerken, seçim sonrası şekillenecek ekonomi politikalarına göre yeniden ilginin artabileceği belirtiliyor.

'Seçimlerden sonra yabancı yatırımcı çılgınca borsaya girecek'

Dinamik Yatırım Menkul Değerler Yönetim kurulu başkanı Ayşin Erdem, seçimlerin bir belirsizlik yarattığını ancak bu belirsizliğin ortadan kalkmasıyla yabancı yatırımcının çılgınca borsaya gireceğini söyledi

Yabancı yatırımcıların gözünde İstanbul cazibesini kaybediyor!

İstanbul, yabancı yatırımcıların gözünde cazibesini kaybediyor. PwC'nin yayınladığı rapora göre, İstanbul, yatırımcı tercihinde 30 kentlik listede 29. Sıraya geriledi. İşte nedenleri!

Yabancı yatırımcı en çok kamu bankalarından kaçtı

Borsa İstanbul piyasası son dönemde yabancı yatırımcının piyasadan çıkışına şahitlik ediyor. Merkez Bankası verilerine göre 14 Ekim haftasında yabancı yatırımcılar toplamda 169.2 milyon dolarlık daha satış yaptı. Yabancıların borsadaki payı bununla birlikte yüzde 31,5 ile tarihi en düşük seviyesinde

Yabancı yatırımcı satıp çıkıyor. Peki neden?

Uzun süredir doğrudan yabancı yatırım gelmezken hisse senetleri ve DİBS yatırımları da giderek eriyor. Dünya Gazetesi Yazarı Aktaş yabancı yatırımcının neden gittiğini irdeleyen bir yazı kaleme aldı.

konutta yabancı yatırımcının önemi Haberi

konutta yabancı yatırımcının önemi

Dünyanın dört bir yanından gelen 21 binin üzerinde sektör temsilcisinin yer aldığı fuarda 2 bin 300 stand açıldı. Türkiye gayrimenkul piyasasının son yülardaki yükselişine dikkat çeken Lal Değerleme Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Öz, yükselişin sürmesi açısından yabancı yatırımcüarm önemli olduğunu bildirdi. 7 bin 500'ü aşkın şirketin katıldığı fuarın da önemine işaret eden Öz, Türkiye'den 200 şirketi temsilen 600 kişinin katüdığı bilgisini verdi. 



Toplam 4 gün süren ve yeni projelerin görücüye çıktığı MIPIM 2015'te, birbirinden önemli başlıkların değerlendirildiği panel ve çalıştayların da yer aldığı 75 etkinliğin gerçekleştirildiğine dikkat çeken Eda Öz, küresel anlamda sektördeki gelişimin takip edilmesi açısından MIPIM'in çok önemli bir noktada yer aldığını ifade...