26 / 04 / 2024

konutun yüzde yüzüne kredi

konutun yüzde yüzüne kredi

Konut sahibi olmak isteyenler, bankaların uzun vadeli ve düşük faiz oranlı kredilerinden yararlanabiliyor. Konutun değerinin ancak belli bir kısmına kredi veriliyor. Peki, konutun yüzde yüzüne kredi nasıl alınır?

Konut kredisi en çok ne kadar kullanılır?

18.12.2010 tarih ve 27789 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Kararı gereğince, evin tamamına kredi verilmiyor. Peki, konut kredisi en çok ne kadar kullanılır?

Evin yüzde yüzüne kredi!

Bankalar ve kredi kuruluşları evin yüzde yüzüne kredi veriyor mu? Konut kredisi yüzde kaç? Gibi sorularınızın yanıtı ve konut kredisine getirilen yasal düzenlemeler bu haberde...

Konut kredisi evin yüzde kaçını veriyor?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız ve "Konut kredisi evin yüzde kaçını veriyor?", "Konut kredisi evin yüzde yüzünü veriyor mu?" diye merak ediyorsanız, yanıtı bu haberde...

Ev değerinin tamamına kredi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun 16 Aralık 2010 tarihli ve 3980 sayılı kararına göre, artık konut kredilerine sınırlama getiriliyor. Kredi kuruluşları ev değerinin tamamına kredi vermiyor...

Konutun yüzde yüzüne kredi!

18 Aralık 2010 tarihinde 27789 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Kararına göre, artık konutun yüzde yüzüne kredi verilmiyor, ancak yüzde 75'ine veriyor...

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! İhbar tazminatında bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkı!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren ihbar tazminatında, bilinmeyenler gün yüzüne çıktı. EYT'liler ve normal çalışanlar açısından ihbar tazminatında merak edilen sorular ve yanıtları açıklandı...

Dolar 6 gün sonra bu kadar olacak! Çok gizli bilgi su yüzüne çıktı! Sır gibi saklanıyordu! Görenler küçük dilini yutacak

Dolar 6 gün sonra bu kadar olacak... Çok gizli bilgi sonunda su yüzüne çıktı... Devlet sırrı gibi saklanıyordu.. O rakamı görenler küçük dilini yutacak!..

Assos Pırlanta'da babalar günü kampanyası başladı! Altın yüzükten, tesbihe kadar... Net yüzde 40 indirim fırsatı! 

Assos Pırlanta'da babalar gününe özel altın yüzükten tesbihe kadar yüzde 40 indirim kampanyası başladı. İşte Assos Pırlanta babalar gününe özel fiyat listesi...

Doların geleceği seviye gün yüzüne çıktı! Uzman isim yatırımcıları uyardı! Herkes bu rakama hazır olsun

Seçim sonrası gözler dolar kuruna çevrildi. Dolar alıp satmak isteyen yatırımcılar doların ne kadar olacağını araştırıyor. Doların geleceği seviye gün yüzüne çıktı. Uzman isim yatırımcıları uyardı! Herkes bu rakama hazır olsun.

EYT'lileri yakından ilgilendiriyor! Maaşlar sil baştan değişti! Yeni rakamlar gün yüzüne çıktı! Hemen bakın!

EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından takip ediliyor. EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. EYT'lilerin maaşları sil bvaştan değilti.  Yeni rakamlar gün yüzüne çıktı! Hemen bakın!

Dolar dağları deldi, Özgür Demirtaş'ın seneler önceki dolar yorumu su yüzüne çıktı! Meğer her şeyi anlatmış!

Bugün dolar kuru 19 TL'nin üzerinde yeni rekor kırarken, Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın eski dolar yorumu yeniden su yüzüne çıktı. Ekonomist Özgür Demirtaş dolar yorum ile adeta bugünleri anlatmış...

Gram altında geri vites! Altın fiyatlarının düşüş nedeni gün yüzüne çıktı! Bu rakamı görenlerin dünyasına başına yıkıldı

Dün 1850 dolara kadar yükselen altın fiyatları bugün düştü. Yatırımcılar ise ''altın fiyatları neden düştü?'' sorusunun yanıtını araştırıyor. Altın fiyatlarının düşüş nedeni gün yüzüne çıktı! Bu rakamı görenlerin dünyasına başına yıkıldı!

Altının geleceği yeni rekor seviye gün yüzüne çıktı! Bu rakamı görenler gözlerine inanamadı

Altının geleceği yeni rekor seviye gün yüzüne çıktı! Bu rakamı görenler gözlerine inanamadı. Altın fiyatları ne kadar olacak?

14 Şubat sevgililer gününe özel çılgın indirim! Bu yüzükleri görenin gözleri kamaşacak! Favori 10 Şubat fiyat listesi

Favori pırlanta 14 Şubat sevgililer gününe özel çılgın indirim kampanyası başlattı. Pırlanta yüzüklerde net yüzde 55 indirim başladı. Bu yüzükleri görenin gözleri kamaşacak! Favori 10 Şubat 2023 fiyat listesi.

Sevgililer günü indirimi başladı! Yüzde 40 indirim! Küpeden yüzüğe ne ararsan var! Sirius 7 Şubat 2023 fiyat listesi

En önemli günlerden biri olan 14 Şubat sevgililer gününe sayılı günler kaldı. Sevdikleri için hediye arayanlar indirimleri takip ediyor. Sirius pırlantada sevgililer günü indirimi başladı.  Yüzde 40 indirim! Küpeden yüzüğe ne ararsan var!

Sevgililer gününe özel yüzde 65 net indirim! Pırlanta baget yüzük arayanlar dikkat! Lal Pırlanta 3 Şubat fiyat listesi

Lal pırlanta 14 Şubat sevgililer gününe özel yüzde 65 net indirim kampanyası başlattı. Son dönemlerin en popüler yüzüklerinden biri olan baget yüzük arayanlar dikkat! İşte 3 Şubat 2023 Lal Pırlanta fiyat listesi.

Araba alamayanlar ona akın etti! Kimse yüzüne bakmıyordu, şimdi herkes yatırımını ona yapıyor!

2023’ün başından yana birçok kalemde 'zam furyası' yaşanırken yaşanan zamlardan en çok otomotiv sahibi olmak isteyenler etkilendi. Otomobil sahibi olmanın hayallerini kuranlar zamlar yüzünden bu hayali bir süreliğine de olsa ertelerken farklı alternatiflere yönelme kararı aldı. İşte detaylar...

Zen'de pırlanta baget yüzükler yüzde 50 indirimle satılıyor! Pırlanta baget yüzük ne kadar? 20 Ocak 2023 fiyat listesi

Pırlanta baget yüzükler Zen Pırlanta'da yüzde 50 indirim ile satılıyor. Baget yüzük almak isteyenler için büyük fırsat resmen başladı.Pırlanta baget yüzük fiyatı ne kadar? Zen 20 Ocak 2023 fiyat listesi.

konutun yüzde yüzüne kredi Haberi

konutun yüzde yüzüne kredi

Konutun yüzde yüzüne kredi nasıl alınır?

Konut sahibi olmak isteyenler, bankaların uzun vadeli ve düşük faiz oranlı kredilerinden yararlanabiliyor. Kredi başvurusu yapan kimse ile kredi kullanılacak konutun aranan koşullara uygun olması gerekiyor.


Ön başvurusu onaylanan kişinin evine ekspertiz gidip inceleyerek evin değerini tespit ediyor. Tespit edilen değer üzerinden belli bir oranda kredi veriliyor.


Bilindiği üzere 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren geçerli olan uygulamaya göre, konutun yüzde yüzüne kredi verilmiyor. 


3980 sayılı ve 16 Aralık 2010 tarihli Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu kararı gereğince bankalarda en fazla konut değerinin yüzde 75'ine kredi veriliyor. 


Bu oranın üzerinde banka, kişiye konut kredisi kullandıramıyor. Ancak, yapılan bazı uygulamalar ile konutun tamamına kredi kullanmak mümkün olabiliyor.


Örneğin geriye kalan kısım için ayrı ihtiyaç kredisi hesabı açılabiliyor. Böylece konutun yüzde yüzüne...