28 / 03 / 2024

Konvansiyonel kalıp

Konvansiyonel kalıp

Gelişen inşaat sektöründe tünel kalıba göre daha sağlıklı bir sistem olan konvansiyonel kalıp sistemi nedir? Yanıtı haberimizde...

Tünel kalıp nedir? Avantajları ve dezavantajları neler?

Tünel kalıp sistemi, yapılarda taşıyıcı duvar (perde) ve döşemelerin bütün halinde, tek işlemle yerinde dökümünü sağlayan yapım tekniğidir. Peki avantajları ve dezavantajları neler? 

Uzay Aksesuar Kalıp Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uzay Aksesuar Kalıp Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ekrem Yılmaz tarafından kuruldu.

ODTÜ deprem bölgesi için ön inceleme raporunu paylaştı: Tünel kalıp sistemli binalar güven verdi!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Deprem Mühendisliği Araştırma Merkezi, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerine ilişkin ön değerlendirme raporunu paylaştı. Raporda, tünel kalıp sistemli binaların, diğerlerine oranla çok daha iyi bir performans gösterdiği vurgulandı. İşte ayrıntılar...

Tekeller Kalıp İnşaat Plastik Ham Madde Asfaltlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tekeller Kalıp İnşaat Plastik Ham Madde Asfaltlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 400 bin TL sermaye bedeli ile Sinan Ersan Ertuğrul tarafından kuruldu.

Ataklar Kalıp Plastik Ham Madde Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ataklar Kalıp Plastik Ham Madde Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 400 bin TL sermaye bedeli ile Sinan Ersan Ertuğrul tarafından kuruldu.

Yurdakul İskele Ve Kalıp Sistemleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yurdakul İskele Ve Kalıp Sistemleri Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Bayram Yurdakul ve Muhammet Yurdakul ortaklığında kuruldu.

Gergen İnşaat Plastik Ham Madde Kalıp Asfaltlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gergen İnşaat Plastik Ham Madde Kalıp Asfaltlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bağcılar'da bin TL sermaye bedeli ile Bayram Hamurcu tarafından kuruldu.

Kripto paralar yok olmuyor, miras olarak bile kalıyor! 

Kripto paraların miras olarak kalıp kalmayacağı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki kripto paralar miras kalır mı? İşte ayrıntılar...

Monitör İnşaat Otomotiv Reklam Kalıp Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Monitör İnşaat Otomotiv Reklam Kalıp Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Arif Durmaz tarafından kuruldu.

Aras İskele Ve Kalıp İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aras İskele Ve Kalıp İnşaat Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de Özgür Özden tarafından kuruldu.

Özaybi İnşaat İskele Ve Kalıp Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özaybi İnşaat İskele Ve Kalıp Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beykoz’da 1 milyon TL sermaye bedeli ile  Ahmet Özaybi tarafından kuruldu.

Aygün İskele Kalıp Sistemleri İnşaat Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aygün İskele Kalıp Sistemleri İnşaat Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy’de  150 bin TL sermaye bedeli ile Sabri  Aygün tarafından kuruldu.

Ceylan Ml Makina Ve Kalıp Tasarım İmalat Limited Şirketi kuruldu!

Ceylan Ml Makina Ve Kalıp Tasarım İmalat Limited Şirketi Beylikdüzü’nde  400 bin TL sermaye bedeli ile Şenol Ceylan tarafından kuruldu.

Konvansiyonel kalıp Haberi

Konvansiyonel kalıp

Konvansiyonel kalıp sistemi nedir?

Tünel kalıp sistemine göre daha sağlıklı olarak bilinen konvansiyonel kalıp sistemi nedir? merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım.


Konut projelerinin inşaat sistemi olan konvansiyonel kalıp sistemi, klasik inşaat sisteminin daha gelişmiş şekli olarak karşımıza çıkıyor. Yavaş işleyen bu sistem, pahalı üretim ile yapılıyor ve daha fazla işçilik gerektiriyor.


Yüksek derecede ses ve ısı izolasyonu yapılabilmesi gibi avantaja sahip konvansiyonel kalıp sisteminin beton ağırlıklı bir sistem olmaması, diğer yapı sistemlerinden daha sağlıklı olduğuna işaret ediyor. Ayrıca farklı daire tiplerinin aynı blokta veya katlarda yapılabilmesi, daire içinde değişiklik yapmanın mümkün olduğu bir sistem olması konvansiyonel kalıp sisteminin tünel kalıptan farkı nı ortaya koyuyor.


Tünel kalıp sistemine de değinecek olursak; "Tünel kalıp", müteahhidin tek operasyonla bütün duvarları ve katı 1 günlük zaman dilimi içerisinde...