19 / 04 / 2024

konya deprem 2020

konya deprem 2020

Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Konya çevresinin yakınında Mut kırık kuşağı ve Tuz Gölü kırık kuşağı var. Niğde'nin de hemen batısından Ecemiş kırığı geçiyor ve kuzeybatısından geçen Hasan Dağı açılma çatlağı var. Bunların üretebileceği deprem büyük olmaz" dedi.

Binasını güçlendirmek isteyenler dikkat: 'Çelik dikiş' tekniği deprem testlerini geçti! 

Konya Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinin geliştirdiği, betonarme kirişlerin kısa sürede ve düşük maliyetle güçlendirilmesine imkan veren "çelik dikiş" tekniğin, deprem testlerini başarıyla geçti. 

AFAD açıkladı: Konya'da 4 büyüklüğünde deprem oldu

Son dakika deprem haberi. AFAD, Konya'da meydana gelen 4 büyüklüğündeki depremi resmi olarak açıkladı. Bildirime göre depremin derinliği 7.02 olarak kaydedildi.

SON DAKİKA! Konya'da 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre, Konya'nın Kulu ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İşte haberin ayrıntıları...

Deprem bilimci Ahmet Ercan'dan 7 ile yeni uyarı: 7.5 şiddetinde sallanacak! Kütahya ve Konya'ya dikkat!

Deprem uzmanı Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 7 şehir ile ilgili deprem beklentilerini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Son dakika! Konya'da 4,8 büyüklüğünde deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) resmi internet sitesinde yer alan son dakika bilgilerine Konya'da 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

SON DAKİKA! Marmara’da deprem!

6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin ardından dün de sırayla Konya, İzmir ve Erzurum’da peş peşe meydana gelen depremlerin ardından depreme ilişkin sorgulamalar yine arttı. Peki, en son ne zaman deprem oldu? Kaç şiddetinde? İşte detaylar...

Prof. Dr. Okan Tüysüz'den korkutan deprem uyarısı! Türkiye'nin bütün şehirleri deprem konusunda riskli!

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz Türkiye'nin hiçbir şehrinin deprem konusunda risksiz olmadığını söyleyerek, Konya da dahil deprem riskinin olduğuna değindi. 

SON DAKİKA! Konya ve İzmir'in ardında şimdi de Erzurum’da deprem oldu! Türkiye sallanıyor!

Bugün Türkiye’nin farklı bölgelerinde peş peşe deprem meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre Konya’da 5,0, İzmir’de 3,9 şiddetinde meydana gelen depremlerin ardından şimdi de Erzurum’da 4,1 şiddetinde deprem oldu. İşte detaylar...

SON DAKİKA! Konya’da 5 şiddetinde deprem oldu!

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre Konya’da 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonra olumsuz bir durum rapor edilmezken, halkın büyük panik yaşadığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'deprem bölgesinde inşa süreci başlayan konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu' duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılında yaşanan İzmir depreminin ardından başlatılan konut ve köy evi inşaatı çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, deprem bölgesinde inşa edilen konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu söyledi.

Uzman isimden korkutan deprem uyarısı! Binaların durum tespiti hemen yapılmalı! Yeni depremlerle karşılaşacağız! 

Konya Teknik Üniversitesi, Hatay'daki inceleme ve gözlem raporunu tamamladı. Prof. Dr. Mehmet Kamanlı, Hatay için hazırlanan deprem raporuna ilişkin verileri paylaştı ve korkutan uyarılarda bulundu.

İzmir'de 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Uzmanlar uyardı: Hazırlık yapılmalı! 

30 Ekim 2020'deki depremle sarsılan ve deprem riski yüksek bölgede yer alan İzmir için de uzman isimlerden peş peşe açıklamalar geliyor. İzmir'de 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Uzmanlar uyardı: Hazırlık yapılmalı! 

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan son dakika açıklaması: 7'den büyük bir deprem mutlaka olacak!

3 büyük depremden sonra bölgede sarsıntılar hala devam ediyor. Son olarak Konya'da 4,3, Sivas'ta 4,7 ve Malatya'da 4.7 büyüklüğünde depremler yaşandı. CNN Türk deprem danışmanı Şükrü Ersoy yaşanan bu depremlerin ne anlama geldiğini canlı yayında anlattı

konya deprem 2020 Haberi

konya deprem 2020

Son günlerde yaşanan depremlere ilişkin Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, açıklamalarda bulundu.

Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre; Ercan, “Afrika Anakarası'nın Anadolu ve Ege'yi kaktırma hızı yılda 2 ile 3 santim iken, bugün 5-6 santimetreye çıktı. Konya, Niğde ve Isparta yöresini gerdiği yer ise Kıbrıs dalma batma kuşağı. Bu kuşak Kaş'tan başlayıp, İskenderun'a kadar uzanan bir yay biçiminde. Bunun dışında Suriye ve Irak'ın bulunduğu Arap Ana Kalkanı Anadolu'yu kuzeye kaktırıyor. Bir de İran'dan Anadolu'yu batıya doğru kaktırma güçleri var. Bu güçlerin altında Anadolu gerginliğini atmak üzere kırılıyor. Oluşan her kırığa biz deprem diyoruz. Bu gerilmeler devam ettikçe de bu depremler sürecek” diye konuştu.

EN GÜVENLİ BÖLGELER SALLANMAYA DEVAM EDİYOR

20 Eylül'de merkez üssü Niğde'nin Bor ilçesi olan 5,1 büyüklüğündeki depremin...