28 / 03 / 2024

Konya şubat ayı konut satışları

Konya şubat ayı konut satışları

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü 2019 yılı Şubat ayı Konut Satışı İstatistiklerini açıkladı. Buna göre, Konya’da 2019 yılı Şubat ayında 1 906 konut satıldı.

Türk yapı malzemeleri sektöründen Şubat ayında 2,1 milyar dolarlık ihracat!

Türk yapı malzemeleri sektörü, 2021 yılı Şubat ayında 2,1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Sektör, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22’lik bir artış yakaladı.

ABD'de konut başlangıçları Şubat ayında yüzde 10,3 azaldı!

ABD'de konut başlangıçları, Şubat ayında aylık yüzde 10,3 azalarak 1 milyon 421 bine inerken, inşaat izinleri yüzde 10,8 azalışla 1 milyon 682 bin seviyesine geriledi.

Karaman’da Şubat ayında 141 konut satıldı!

Şubat ayında Karaman'da toplam konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 44,7, bir önceki aya göre yüzde 3,4 oranında azaldı ve 141 adet oldu.

Doğuş GYO, Şubat ayında kiracılarına yüzde 50 indirim uygulayacak!

Doğuş GYO'nun portföyünde yer alan Gebze Center AVM'de Şubat ayı ile sınırlı olmak üzere sözleşmelerinde geçerli olan kira bedelleri üzerinden yüzde 50 oranında kira indirimi uygulanmasına karar verildi.

Şubat ayı kısa çalışma ve işsizlik ödemeleri ne zaman yatırılacak?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, şubat ayına ilişkin kısa çalışma ve işsizlik ödeneği ödemelerinin, 5 Mart'ta hesaplara yatırılacağını bildirdi.

Esnafa şubat ayı kira desteği ödemeleri başladı!

Pandemi nedeniyle sıkıntı zamanlardan geçen esnaf için şubat ayı gelir kaybı ve kira desteği ödemeleri başladı. 

Akiş GYO'dan kiracılarına Şubat ayına özel kira desteği!

Akiş GYO, Akbatı ve Akasya Alışveriş Merkezleri'ndeki kiracılarına Şubat ayı kira ödemelerine yönelik olarak yalnızca bu ayla sınırlı kalmak üzere, ciro düşüşü ve çeşitli kriterlere bağlı olacak şekilde kira desteği sağlayacak.

2021 Şubat ayı kira artış oranları belli oldu!

Ev sahipleri ve kiracıların en çok arattığı konular arasında yer alan enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün açıklandı, böylece 2021 Şubat ayı kira artış oranları da belli oldu.

Konut kredisi faizleri Şubat ayına nasıl başladı?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar en uygun konut kredisi faizi uygulayan bankaları araştırmaya devam ediyor. Peki, konut kredisi faiz oranları Şubat ayına nasıl başladı? İşte güncel durum...

Yusufeli Barajı gövde inşaatı Şubat ayı sonunda tamamlanıyor! 

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı'nın gövde inşaatının Şubat ayı sonunda bitirilmesi planlanıyor. 

ABD'de konut fiyatları Şubat ayında yüzde 4,2 arttı!

ABD'de S-P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, Şubat ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 4,2 artış gösterdi.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Şubat ayında düştü!

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 1,5 düştü.

İnşaat ciro endeksi şubat ayında yüzde 1,6 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu, şubat ayına ilişkin ciro endekslerine bakıldığında, inşaat ciro endeksi şubat ayında yüzde 1,6 artış gösterdi.

Konya şubat ayı konut satışları Haberi

Konya şubat ayı konut satışları

TÜİK Konya Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 2019 yılı Şubat ayı itibariyle Konya ilinde toplam konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %15,3 azalırken, bir önceki aya göre %4 oranında artarak 1 bin 906 adet oldu. Konya ili 1 bin 906 konut satışı ile Türkiye genelindeki toplam konut satışlarından %2,4 pay alarak 9’uncu sırada yer aldı.

Türkiye genelinde konut satışları 2019 Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %18,2 oranında azalarak 78 450 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 14 462 konut satışı ve %18,4 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u, 7 690 konut satışı ve %9,8 pay ile Ankara, 4 403 konut satışı ve %5,6 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller...