27 / 04 / 2024

Konyada üniversite tercihleri

Konyada üniversite tercihleri

"Üniversite kenti" olma yolunda ilerleyen Konya'da öğrenciler, 2018'de ilk etabı tamamlanacak metro ile artık daha kısa süren ve konforlu bir yolculukla okullarına ulaşabilecek.

YKS tercihleri bugün resmen başladı! Üniversite adayları dikkat! YKS tercihleri nasıl yapılır?

Üniversite adayları için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında tercih süreci bugün resmen başladı. Peki YKS tercihleri nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Yurt fiyatları yüzde 65 zamlandı! Bir odanın fiyatı 1700 TL'yi gördü! 4 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Üniversite tercihleri, 5 Ağustos’a kadar sürüyor. Yurt ücretleri geçen seneye oranla yüzde 65 zamlandı. Türkiye genelinde öğrenciler için yurt fiyatları ortalama 2 bin TL’den başlıyor 15 bin TL’ye kadar yükseliyor. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir 4 Ağustos 2022 fiyat listesi...

O üniversitelerin bursları asgari ücreti ikiye katladı!

Üniversite tercihleri gelip yatmışken tercih yapacak adaylar, tercihlerini yaparken üniversitelerin eğitiminden kampüslerine, yurt dışı olanaklarından mezunların başarısına kadar pek çok konuya dikkat ediyorlar. Bu durumda burslar da diğer kriterler kadar önem taşıyor.

Üniversite'ye personel alımları başladı! İşte kamuya lise, önlisans, lisans mezunları için aranan şartlar

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden paylaşılan ilanda üniversite bünyesinde istihdam edilmek üzere 11 sözleşmeli personel alacağı bildirildi. İlanda son başvuru tarihinin 20 Nisan 2022 olduğu belirtildi. İşte işe alımda aranan şartlar...

Üniversite öğrencilerine aylık 500 TL burs imkanı! Başvuru şartları belli oldu!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kurmuş olduğu Bursa Kalkınma ve Eğitim Kooperatifi üniversite öğrencilerine 500 lira burs vereceğini açıkladı. İşte başvuru şartları ve ayrıntıları...

Özcan Purçu'dan üniversite öğrencilerine kira yardımı yapılması için kanun teklifi!

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, kredi ve burs alan üniversite öğrencileri için aylık 500 Türk Lirası tutarında kira yardımı yapılmasına ilişkin kanun teklifi sundu.

Üniversite öğrencileri de kripto para furyasına katıldı!

Kripto para yatırımları Türkiye genelinde artmaya devam ediyor. Öyle ki üniversite öğrencileri de bu kripto yatırımcıları arasında yer alıyor. 

Üniversite kentlerinde kiralık konut fiyatları ne oldu?

Üniversitelerin yüz yüze eğitime geçişiyle beraber binlerce öğrenci okuluna yakın, aradığı kriterlere uygun kiralık konut arayışlarına start verdi. Peki üniversite kentlerinde kiralık konut fiyatları ne oldu? En yüksek kira fiyatı hangi ilde? İşte ayrıntılar...

Üniversite öğrencilerinden kira protestosu!

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda kalmak için hak sahibi olamayan üniversite öğrencileri, ev kiralarında yaşanan yükseliş ve yurtların pahalılığı sebebiyle eğitimlerini yarıda bırakma ihtimaliyle karşı karşıya kaldı. Fiyatlara tepki gösteren öğrenciler, durumu protesto etti.

Konut sektöründe üniversite hareketliliği!

İstanbul’da üniversite kayıtlarının başlamasıyla beraber öğrencilerin barınma telaşı başladı. Bazı aileler kayıttan vazgeçmeyi bile düşünür halde. Herkes fiyatlardaki fahiş artışlardan şikayet ediyor.

İzmir Karabağlar'da üniversite ve konut alanı tartışması!

İzmir Karabağlar Belediyesi’nin üniversiteye vermek istediği alanın, mahkeme kararına rağmen konut yaptırmak istendiğini belirten CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Arslan, "Karabağlar üniversite mi istiyor, konut mu istiyor onun kararını versin" dedi.

İdlib'de üniversite hastanesi açıldı!

İdlib'te tıp ve eczacılık fakültesi öğrencilerine eğitim vermek üzere üniversite hastanesi hizmete açıldı.

Üniversite kentlerindeki esnaftan kira yardımı talebi!

Üniversite şehirlerindeki ticaret veya ticaret-sanayi odası başkanı, zora düşen hizmet sektörüne ve esnafına başta kira yardımı olmak üzere destek verilmesini istiyor...

Konyada üniversite tercihleri Haberi

Konyada üniversite tercihleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun müjdesini verip, çalışmalarını başlattığı Konya metrosunun, günde 75 bin yolcu taşıması planlanıyor.


"Metro Konya", hayata geçtiğinde hızlı tren garları, otogar ve yeni stadyumun yanı sıra şehir için büyük önem taşıyan üniversite ve hastaneleri de birbirine bağlayacak.


Selçuk Üniversitesi (SÜ), Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), KTO Karatay Üniversitesi, Mevlana Üniversitesi ve açılışa hazırlanan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi arasında bir ulaşım ağı oluşturacak metro, zaman tasarrufu ve konfor açısından öğrencileri rahata kavuşturacak.


Kentin bir ucunda yer alan ve adeta "öğrenci mahallesi" olan Bosna Hersek Mahallesi civarında ikamet edip diğer uçtaki NEÜ ve KTO Karatay Üniversitesinde okuyan öğrenciler, yaklaşık 1,5 saatte ulaştıkları okullarına metro ile artık 37 dakikada gidebilecek.


Şehir içi trafiğinin rahatlatacak ve yüksek hızlı tren hatlarını birbirine bağlayacak Konya metrosu, kenti...