29 / 03 / 2024

Eylül ayında fiyatı en fazla artan üniversite eğitimi oldu

Eylül ayında fiyatı en fazla artan üniversite eğitimi oldu

Tüketici fiyatları içerisinde eylül ayında en fazla fiyat artışı yüzde 22, 7 ile üniversite eğitim giderlerinde, en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 18, 21 ile patates ve bazı yumru bitkilerde yaşandı. İşte detaylar…



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, geçtiğimiz ay üniversite eğitim giderlerinde yaşanan artışı yüzde 20,78 ile şehir gazı ve doğal gaz, yüzde 20 ile elektrik ve aynı zamanda yüzde 14,82 ile reçel, marmelat ve bal izledi.

Eylül ayında fiyatı en çok artış yaşayan diğer ürünler arasında da yüzde 14,71 konserve edilmiş ya da işlenmiş sebze ve sebze içerikli ürünler, yüzde 11,96 ile yumurta ve yumurta ile ilgili olan ürünler, yüzde 11,35 ile hava yolu taşımacılığı, yüzde 10,89 ile ulaştırma sigortası ve yüzde 6,98 ile katı yakıtlar ve yüzde 6,96 ile su (şebeke suyu) şeklinde oldu.

Geçtiğimiz ay en fazla fiyat düşüşü yaşayan ise yüzde 18,21 patates ve bazı yumru bitkilerde olmuş oldu. Bunu yüzde 15,09 ile taze balık ve deniz ürünleri takip ederken yüzde 2,46 ile mücevheratlar, saat ve kol saatleri, yüzde 2,44 ile dana eti, yüzde 2,32 ile margarin ve yüzde 2,14 ile kara yolu ile birlikte şehirlerarası yolcu taşımacılığı takip etti.

Eylül ayında fiyatı en çok azalış göstermiş olan diğer ürünler arasında da yüzde 1,34 ile kişisel ulaştırma araçlarının yakıt ve yağları, yüzde 1,03 ile likit hidrokarbonlar yer alırken yüzde 0,44 ile peynir ve yüzde 0,11 ile kuzu, koyun, keçi eti şeklinde sıralandı.

Eylül ayında fiyatı en fazla artan üniversite eğitimi oldu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön