29 / 03 / 2024

tuik

tuik

Türkiye İstatistik Kurumu, bu yılın ikinci çeyreğine (nisan-haziran) ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) rakamlarını açıkladı. Yılın ikinci çeyreğinde 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 7,6 artış gösterdi. İşte haberin devamı..

Emlak alanların oranı yüzde 3’e yükseldi!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Abdurrahman Yıldırım bugünkü köşe yazısında TÜİK 2015 Yapı İzin İstatistikleri'ni değerlendirdi. Yıldırım, Emlak alanların oranı da yüzde 2.6’dan yüzde 3’e yükseldiğini belirtti.

İnşaat sektörü güven endeksi Aralık'ta yüzde 0.7 arttı!

İnşaat sektörü güven endeksi Aralık'ta yüzde 0.7 arttı, perakende ticaret sektörü güven endeksinde yüzde 0.4, hizmet sektörü güven endeksinde ise yüzde 1 gerileme görüldü.

Bursa Yalova hattı Arap yatırımcıların ilgisini çekiyor!

TÜİK'in hazırladığı rapora göre yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın haziran ayına göre yüzde 32,5 artarak 2 bin 256 oldu.

Servet gelirden hızlı büyüdüğü sürece konut sahibi olmak zorlaşıyor!

Servet gelirden hızlı büyüdüğü sürece ve bu duruma gelir lehine kamu müdahalesi söz konusu edilmedikçe, Türkiye'de dar ve orta gelirlilerin ev sahibi olmaları maalesef tatlı bir hayalden öteye gitmiyor.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 1.6 azaldı!

Ekonominin lokomotifi inşaat sektörüne duyulan güven düşüş gösterirken, sektör temsilcileri kullanılan malzeme kalitesinin alıcının güvenini kazanmakta önemli rol oynadığını kaydediyor. İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 1.6 azaldı.

Güneydoğu'da en çok konut nerede satıldı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mardin, Batman, Şırnak ve de Siirt illerini kapsayan TRC - 3 bölgesinde 2014 yılının Eylül ayında en çok konutun Mardin'de satıldığı açıkladı.

Ev sahibi ne kadar zam yapabilir?

Ev sahibi ne kadar zam yapabilir?: Kira sözleşmesinde belirtilen oranda zam yapılıyor. Ancak kira sözleşmesinde herhangi bir oran belirtilmemişse ÜFE oranlarına göre artış söz konusu oluyor...

İnşaat sektörü piyasaları olumlu etkiliyor!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır, 'Lokomotif sektör durumunda olan ve beraberinde 50'ye yakın işkolunu etkileyen inşaat sektöründeki bu büyüme, piyasaları da olumlu etkileyecektir'dedi...

Konut fiyatları yükseliyor

Faizlerin yükselmesi ve piyasadaki daralma nedeniyle konut fiyatları artmaya başladı.

Eviminfiyati.com hizmete başladı!

"Türkiye'nin ilk gayrimenkul e-ekspertiz portalı" sloganıyla hizmete başlayan eviminfiyati.com ile evinizin, almayı düşündüğünüz veya merak ettiğiniz bir başka evin gerçek fiyatını öğrenmeniz mümkün

Eviminfiyati.com evinizin gerçek değerini belirliyor

Yeni hizmete giren Eviminfiyati.com web sitesi ile evin gerçek değeri internetten öğrenilebilir

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri'nde anlaşma sağlandı!

Türkiye Toprak, Seramik, Çimento ve Cam Sanayi İşverenleri Sendikası ile Türkiye Çimento, Seramik, Toprak ve Cam Sanayi İşçileri Sendikası yetkilileri arasında sürdürülen toplu iş sözleşme görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlandığı duyuruldu

Yalıtımcı kampanyaya asılacak!

İnşaat sektöründe daralma ve doğalgaza yapılan zamlar, yalıtım sektörünü harekete geçirdi. Firmalar 7 - 8 milyar dolarlık kampanya üzerinde çalışıyor.

Fi Yapı'da konutlar 37 bin TL'den başlıyor

Pharalad, dünyanın en önemli yönetim gurularından biridir. Hep önemliydi, ancak kriz döneminde `Piramidin altı' adlı yaklaşımıyla biraz daha yükseldi

TUİK'te Gaziantep verileri konuşuldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Gaziantep Bölge Müdürlüğü, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığında "Gaziantep İline Yönelik TÜİK İstatistikleri" konulu bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Doç. Dr. Mehmet Cemal Geneş: Ev alırken inşaatına bakın!

TUIK tarafından yayınlayan Konut Satış İstatistiklerine göre Türkiye genelinde konut satışları 2014 Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %13,2 oranında artarak 115 786 oldu. Peki konut alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Doğu Marmara'da yılın ilk ayında 5 bin 216 konut satıldı!

Doğu Marmara'da yılın ilk ayında 5 bin 216 konut safı İd TUIK'in konut satış istatistiklerinden derlenen bilgiye göre, bölgede ocakta satışla el değiştiren konut sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,6 artarak 5 bin 21 6'ya yükseldi.

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Elazığ'da TUİK ilk çeyrek verilerini değerlendirdi!

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Elazığ'da TUİK ilk çeyrek verilerini, "küresel kriz ortamında Avrupa'da büyük sıkıntı varken Türkiye'nin 4 yıldır üst üste büyümeye devam etmesi son derece sevindiricidir" şeklinde değerlendirdi...

TUİK'e göre endeks Ağustos ayında yüzde 1,83 oranında azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayınlanan Tüketici Güven Endeksi verilerine göre, endeks Ağustos ayında bir önceki aya göre %1,83 oranında azaldı...

tuik Haberi

tuik

Bu rakamların ışığında, GSYH tahmini, zincirlenmiş hacim endeksi olarak, yılın ikinci çeyreğinde geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 7,6 artış gösterdiği anlaşılıyor Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı verilerde.

Üretim yöntemine göre cari fiyatlarla yapılan GSYH tahmini, yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla yüzde 114,6 artarak 3 trilyon 418 milyar 967 milyon lira net olarak gerçekleşti. GSYH'nin ikinci çeyrek değeri ise cari fiyatlarla ABD doları bazında 219 milyar 335 milyon olarak gerçekleşti.

Mevsim ve takvim etkilerinden temizlenmiş GSYH zincirlenmiş hacim endeksi, 2022 yılının ilk çeyreğine göre %2,1 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış GSYH zincirlenmiş hacim endeksi ise 2022 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %7,3 arttı.

GSYH'yi oluşturan faaliyetler incelendiğinde, yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyaslandığında...