19 / 03 / 2024

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Elazığ'da TUİK ilk çeyrek verilerini değerlendirdi!

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Elazığ'da TUİK ilk çeyrek verilerini değerlendirdi!

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Elazığ'da TUİK ilk çeyrek verilerini, "küresel kriz ortamında Avrupa'da büyük sıkıntı varken Türkiye'nin 4 yıldır üst üste büyümeye devam etmesi son derece sevindiricidir" şeklinde değerlendirdi...




Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) ilk çeyrek verilerine ilişkin, "Küresel kriz ortamında Avrupa'da bu kadar sıkıntı varken birçok ülke 'Az da olsa büyüyelim' derken Türkiye'nin 4 yıldır üst üste böyle büyümeye devam etmesi son derece sevindirici" dedi.


Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi Onkoloji Bölümünde, Gündüz Tedavi Ünitesinin açılış törenine katılan Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, FÜ'nün önemli ve köklü bir kurum olduğunu söyledi.


Birçok alanda önemli birikimlere sahip üniversitenin, tıp alanında ivmesinin yüksek olduğunu dile getiren Yılmaz, FÜ Hastanesinin sadece kenti değil, bölgeyi kapsadığını anlattı.


Ciddi birikimi olan bu hastanede iyi bir tesisin açılışını gerçekleştirdiklerini ifade eden Yılmaz, "Bundan sonra da yeni ünitelerle yeni tesislerle çok daha iyi bir aşamaya gidecek inşallah" değerlendirmesinde bulundu.


Yılmaz, bir gazetecinin, TÜİK'in, yılın ilk çeyrek verilerini açıkladığını hatırlatması üzerine, Türkiye ekonomisinin büyümeye ve kalkınmaya devam ettiğini vurguladı.


Türkiye ekonomisinin, dinamizmini bir kez daha ortaya koyduğunu dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:


"Küresel kriz ortamında Avrupa'da bu kadar sıkıntı varken birçok ülke 'Az da olsa büyüyelim' derken Türkiye'nin 4 yıldır üst üste böyle büyümeye devam etmesi son derece sevindirici. İlk çeyreğe baz etkisi olarak bakarsanız 2012'de büyümenin en yüksek olduğu çeyrekti. Dolayısıyla bundan sonraki çeyreklerde inşallah bu ivme artarak devam edecek. Özellikle yıl sonunda en büyük büyümeyi bekliyoruz. Bütün bunlar bir araya geldiğinde yüzde 4'ü çok rahat yakalayacağız inşallah."



AA


Geri Dön