19 / 04 / 2024

kooperatif hükmi şahsiyeti

kooperatif hükmi şahsiyeti

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Müteahhitten inşaat halindeyken bir bina aldım.Şartları kağıda yazdık.Ödemeleri yaptım ve kat irtifakı yazılı tapu aldım. Bazı muafiyetler olduğu için inşaatı kooperatif olarak yaptığını söyledi. Zararım olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Tarım Kredi Kooperatifi'ne ucuz ayçiçek yağı geldi vatandaş hücum etti! Yüzlerce kiloluk stok 5 dakikada bitti

Ayçiçek yağlarının Nisan ortasında stoklarda kalmayacağı endişesi yaşayan vatandaş marketlerdeki ayçiçek yağı fiyatlarını gün gün takip ediyor. Tarım Kredi Kooperatif Marketine gelen ucuz ayçiçek yağının haberini alan vatandaş markete hücum etti. Yağlar 5 dakikada tükendi.

Sitelerde ömür boyu kooperatif üyeliğine son!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu bugünkü köşe yazısında site yönetimlerindeki kooperatif üyeliğinin suresini kaleme aldı.

Siteler kooperatif tarafından yönetilebilir mi? 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu bugünkü köşe yazısında kooperatif tarafından yönetilen siteleri kaleme aldı. 

Tarım Kredi Kooperatif Market 169'uncu şubesini İstinye'de açtı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Tarım Kredi Kooperatif Market 169'uncu şubesini İstinye'de hizmete açtı...

Boğaz'daki ormanlar imara mı açıldı?

Orman Genel Müdürlüğü’nün 4 Mayıs’ta “özel” ormanlar ile hükmü şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlara ilişkin yönetmelikte yaptığı değişiklik rant iddialarına yol açtı.

Özel orman alanları imara mı açılacak?

Orman Genel Müdürlüğü’nün 4 Mayıs’ta “özel” ormanlar ile hükmü şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlara ilişkin yönetmelikte yaptığı değişiklik rant iddialarına yol açtı.

Ormanlar imara mı açılacak?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın, dün Resmi Gazete’de yayımlanan, “Hususi Ormanlar ve Hükmi Şahsiyeti Haiz Amme Müesseselerine Ait Ormanlar Yönetmeliği”nde yaptığı değişiklik tartışma yarattı.

Ormanlar nasıl tesis edilir?

Hususi ormanlar ile hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanların tüm iş ve işlemlerinin yürütülmesi ile ilgili usul ve esaslar yönetmelik kapsamında düzenleniyor. Peki yönetmeliğe göre ormanlar nasıl tesis edilir?

Ormanda inşaat yapılır mı?

Hususi ormanlar ve hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlar yönetmeliği 4 Mayıs 2016 tarihinde 29702 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, ormanda inşaat yapılır mı?

Orman yönetmeliği 2016!

Hususi ormanlar ve hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlar yönetmeliği 4 Mayıs 2016 tarihinde 29702 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte orman yönetmeliği 2016..

Kooperatif yönetim kurulu nasıl kurulur?

Kanun ve anasözleşme hükümleri içinde kooperatifin faaliyetini yöneten ve onu temsil eden icra organ kooperatif yönetim kurulu oluyor. Kooperatif yönetim Kurulu en az üç üyeden kuruluyor. Peki, kooperatif yönetim kurulu nasıl kurulur?

Kooperatif genel kurul toplantı kararı nasıl alınır?

Kooperatif genel veya olağan üstü toplantılarında; Kanun veya anasözleşmede aykırı hüküm bulunmadıkça Genel Kurul kararlarında ve seçimlerde oyların yarıdan bir fazlasına itibar olunuyor. Peki, kooperatif genel kurul toplantı kararı nasıl alınır?

Kooperatif yönetim kurulu görev süresi!

Kooperatiflerde oluşturulan yönetim Kurulu, kanun ve anasözleşme hükümleri içinde kooperatifin faaliyetini yöneten ve onu temsil eden icra organı olarak nitelendiriliyor. Peki, kooperatif yönetim kurulu görev süresi kaç senedir?

kooperatif hükmi şahsiyeti Haberi

kooperatif hükmi şahsiyeti

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun  '2014’te müteahhitten inşa halindeki bir binada daire satın aldık. Şartları düz beyaz kağıda yazdık. Ödemelerini yaptım, kat irtifakı yazılı tapu aldım. Tapuda “... kooperatif adına kayıtlı iken 1/1 payı ferdileşmeden” dolayı tescil kaydı var. Müteahhide bunun manasını sordum. O da bana bazı muafiyetler olduğu için inşaatı kooperatif olarak yaptığını söyledi. Şimdi bu konu bir ihtilaf konusu olursa zararım olur mu? Örneğin müteahhidin borcu varsa benim evim riske girer mi? ' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Müteahhidin sözünü ettiği ‘bazı tasarruf nedenleri’ gerçekten vardır. Kooperatiflerin ortakları adına tescil ettikleri dairelerde devir sırasında harç alınmaz. Müteahhit de bundan istifade etmek için kooperatif kurmuş. Sizin de düz beyaz kağıda yazıp...