26 / 04 / 2024

koronavirüs kira yardımı

koronavirüs kira yardımı

Evi olmayan ve kirada oturan vatandaşlar devlet tarafından verilen kira yardımlarını araştırmaya devam ediyor. Peki, kira yardımı yapan kuruluşlar hangileri? Başvuru şartları neler? İşte detaylar... 

Esnafa kira desteği ödemeleri ne zaman yapılacak?

Milyonlarca esnaf pandemi nedeniyle hükümet tarafından esnafa verilen kira desteği ödemelerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor. 

İZTO'dan hizmet sektörü için kira önerisi!

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, koronavirüsle mücadele kapsamında hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmalar için kira desteği verilmesi yönünde öneride bulundu. 

Safranbolu Belediyesi'nden kiracılarına müjde! 

Safranbolu Belediyesi, Olağanüstü Meclis Toplantısı'nda belediyeye ait kiracıları sevindirecek kararlar aldı. 

Antalya otogar esnafından kira indirimi talebi!

Antalya Otogarı’nda faaliyet gösteren faaliyet Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yüzde 50 oranında kira indirimi yapılması yönünde talepte bulundu.

Kantinciler kira yardımı istiyor!

Koronavirüs sebebiyle bir yıldır faaliyet gösteremeyen kantinciler hükümetten yeni destek paketleri bekliyor. 

Artvin Belediyesi'nden kiracılarına müjde!

Artvin Belediyesi koronavirüsle mücadele kapsamında kapalı olan iş yerlerinden kira almama kararı aldı.

Kuşadası Belediyesi balıkçıların kira ödemelerini erteleyecek!

Aydın Kuşadası Belediyesi, balıkçı esnafın kira borçlarını erteleme gecikme faizlerini silme kararı aldı. 

Mamak Belediyesi'nden kiracılara yüzde 20 indirim!

2021 yılı ilk meclis toplantısını gerçekleştiren Mamak Belediyesi, Haziran ayına kadar kira ödemelerinde yüzde 20 indirim yapılmasına karar verdi. 

Biga Belediyesi'nden kiracılarına yüzde 50 indirim! 

Çanakkale Biga Belediyesi, 2021 yılı Ocak ayı Meclis Toplantısı'nda aldığı kararlar doğrultusunda kira ücretlerine yüzde 50 indirim yapılmasına karar verdi.

Kira yardımı için başvuru süreci nasıl olacak? 

Koronavirüs ile mücadele kapsamında esnafa verilecek olan kira yardımı ile ilgili başvuru süreci belli oldu. Başvurular e-devlet üzerinden yapılacak.

İzmirli esnaflar kira için destek bekliyor!

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, kira ödemeleri konusunda mülk sahiplerine çağrıda bulundu. 

Havsa'da belediye koronavirüs nedeniyle faaliyetini durduran esnafa kira yardımı yapacak!

Edirne Havsa'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında faaliyetlerini geçici olarak durduran esnafa 750 TL'ye kadar kira yardımı yapılacak.

Sanayi işletmecisine 'kiraya verin' önerisi!

Kovid-19 salgınından en olumsuz etkilenenlerden biri sanayi işletmeceleri oldu.  Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Alaattin Aktaş, bugünkü köşe yazısında sanayicilerin pandemi sürecinde yaşadığı zorluklarına yönelik öneride bulundu.

Burak Mert ve Doğukan Ulu'dan ihtiyaç sahiplerine kira yardımı!

Milli voleybolcular, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniye maddi anlamda zorluk çeken ailelere yardım eli uzattı.

Depremzedelerin kira yardımı resmen uzatılacak! Son dakika gelişmesi!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen söz konusu 7'den büyük iki depremden etkilenen 11 ildeki afetzedeler, kira yardımının uzatılıp uzatılmayacağını merak ediyordu. Yeni bir gelişme yaşandı. İşte ayrıntılar...

Asker, polis, jandarma ve diğer memurlara kira yardımı müjdesi!

CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, Meclis'te asker, polis, jandarma ve diğer memurlara kira yardımını gündeme getirdi. İşte Derici'nin o açıklaması...

Kiracılara asgari ücretin yarısı kadar kira yardımı! Kanun teklifi hazırlandı! Kiracılar dikkat!

Kira fiyatlarındaki yükselişe acil çözüm bulunmasına ilişkin çağrıda bulunan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konutu olmayan vatandaşlara asgari ücretin yarısı kadar kira yardımı yapılması için Meclis'e kanun teklifi sundu. İşte ayrıntılar...

Memura kira yardımında son dakika! Kira yardımı toplu sözleşme maddesi haline getirilsin!

Hükümet daha önce memurlara kira yardımı yapılabileceği ile ilgili açıklama yapmıştı. Memurlar ise bunun toplu sözleşme maddesi haline getirilmesi talebinde bulundu. İşte memura kira yardımına son dakika gelişmesi...

Kira ödemekte zorluk çekiyorsanız bu habere dikkat! Aylık 5 bin 250 TL kira yardımı yapılacak

Kirasını ödemekte zorlanan vatandaşlar için tek şartla aylık 5.250 TL kira yardımı yapılacak. Kira yardımı haberiyle binlerce kişi sevince boğuldu! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, aylık 5 bin 250 TL kira katkısının verileceğini ilan etti.

İstanbul'da kira yardımı resmen arttı! Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! 12 ve 18 ay süreyle tam bu kadar verilecek! 

İBB Meclisi’nde kentsel dönüşüm alanlarında kalan yapılar için verilen kira yardımı tutarının yükseltilmesi kabul edildi. İstanbul'da kira yardımı resmen arttı! Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! 12 ve 18 ay süreyle tam bu kadar verilecek! 

2023 Kira yardımı! Kira yardımı almak için ne yapmak lazım?

Kira yardımı almak isteyen vatandaşlar, bu konudaki araştırmalarını sıklaştırdı. İşte bu konuya dair merak edilenler!

Kira yardımı ne zaman başlar? Deprem kira yardımı kimlere verilir? Depremzede kira yardımı ne kadar?

Kira yardımına dair pek çok vatandaş sorularının sayısını arttırdı. Bilhassa kira yardımın ne zaman ödeneceği araştırılıyor. İşte detaylar!

Depremzedeler kira yardımı başvurusunu nasıl yapacak? 2023 Kahramanmaraş kira yardımı kaç lira?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 şehri etkileyen iki büyük depremde ölü ve yaralı sayısı artıyor. Depremzedeler kira yardımı başvurusunu nasıl yapacak? 2023 Kahramanmaraş kira yardımı kaç lira? Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu!

Kira yardımı ne kadar süreyle verilecek, kimler kaç para alacak? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği detaylar!

Adıyaman’da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada, depremzedelere yapılacak kira yardımının detaylarını açıkladı. İşte Erdoğan’ın yüzbinlerce kişiyi ilgilendiren önemli açıklamalarının detayları…

Dikkat kira yardımı miktarı artırıldı!

Geçim darlığı yaşayan ailelere devlet tarafından yapılan kira yardımı miktarı artırıldı. Peki söz konusu kira yardımı kimlere veriliyor, nasıl alınıyor, başvuru için neler gerekiyor?

Memurlara 2 bin TL kira yardımının kapısı aralandı! Büyükşehirlerde görev yapan memurlar dikkat! 

Büyükşehirlerde görev yapan kamu çalışanlarına kira yardımı verilmesi için düğmeye basıldı. Memurlara 2 bin TL kira yardımı için kanun teklifi verildi. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm kira yardımına ne zaman başvurulur?

Kentsel dönüşüm sürecine giren ev sahipleri bakanlıktan kira yardımı alabiliyor. Bunun için ikamet şartını yerine getiren maliklerin ilgili yerlere müracaat etmesi gerekiyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımına ne zaman başvurulur?

koronavirüs kira yardımı Haberi

koronavirüs kira yardımı

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında devlet vatandaşa destek ödemeleri yapmaya devam ediyor. Takvim'de yer alan habere göre; hükümet bu süreçte kirasını ödemekte zorlanan dar gelirli aileler için ödeme yapıyor. Her şehir için değişen bu kira ödemeleri ihtiyaç sahibi vatandaşlar için veriliyor. 

Söz konusu yardım için vatandaşların başvuru şartlarını karşılaması gerekiyor. Şartları karşılayan herkes e-devlet üzerinden başvuru yaparak bu destekten yararlanabilecek. 

Diğer yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli olduğu  saptanan binalarda yaşayan kişilere de kira yardımları yapılıyor. Kira yardımlarında verilen tutar her şehir için farklı.

Kira yardımı yapan kurumlar: 

2021'de Bakanlığa ek olarak bazı özel kurumlar da kira yardımı yapmaya devam ediyor. İşte kira yardımı yapan kurumlar şu şekilde: 

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları.

Çevre ve Şehircilik...