25 / 04 / 2024

koronavirüs konut fiyatları

koronavirüs konut fiyatları

Tüm dünyayı etkisi alan pandemi süreci konut fiyatlarını nasıl etkiledi? Hangi ilçelerde fiyatlar ne kadar değişti?

Koronavirüs Türkiye'de konut fiyatlarını artırdı mı?

Koronavirüs sürecinde ülke genelinde talep edilen konut satış fiyatında yüzde 11, kira fiyatı yüzde 6 artış yaşandı. Büyük şehirlerden diğer şehirlere ve müstakil konutlara da talep artışı yaşanıyor...

Koronavirüs konut fiyatlarını etkileyecek mi?

EVA Gayrimenkul Değerleme Araştırma ve Raporlama Müdürü Şeyma Şehirli, koronavirüs krizinin konut sektörüne olan etkisiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu...

Konut fiyatları yılın ikinci yarısında yüzde 35 artacak! Kredi faizleri ne olacak? Satışlar artacak mı?

2024 yılının ikinci yarısına odaklanan gayrimenkul sektörü, konut fiyatlarında yüzde 35 yükseliş olmasını öngörüyor. Gündemde ise kredi faiz oranlarındaki düşüş ile sektörün canlanması ve alternatif modeller bulunuyor. İşte ayrıntılar ve sektör temsilcilerinin beklentileri...

Kıbrıs'ta konut fiyatları ikiye katlandı! Vatandaş konuta ulaşmakta zorluk yaşıyor!

Kıbrıs İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, konut fiyatlarının ikiye katlandığını belirterek vatandaşların konuta ulaş makta zorluk yaşadığını açıkladı.

Konut fiyatlarındaki artış uzun bir süre daha enflasyondan düşük olacak! Satılık ev fiyatları düşer mi?

Kasım'da konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 1,9, önceki yıla göre ise yüzde 82,8 yükselirken, ev alacaklar sık sık 'Satılık ev fiyatları düşer mi?' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Peki satılık ev fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar...

Kuzey Kıbrıs'ta konut fiyatları yüzde 40 arttı!

Konut fiyatlarının 1 yılda yüzde 40 artış gösterdiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) emlak piyasası, yatırımcılar için de pek çok fırsat sunuyor. İşte detaylar...

Çin'de konut krizi: Konut fiyatlarındaki durgunluk sürüyor!

Çin'de gayrimenkul sektöründe süregelen borç problemleri ve yatırımlardakİ düşüşle birlikte konut fiyatlarındaki durgunluk devam ediyor.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan verilere göre, Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 artış gösterdi.

Konut fiyatlarındaki yükseliş sürecek! Ev alacaklar dikkat! 

Keller Williams Alesta Gayrimenkul Danışmanı Mehmet Emin Toka, konut fiyatlarındaki yükselişin süreceğini belirterek, sektörle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Kiralık yazlık konut stoku resmen eriyor! Çanakkale ve Silivri'de yazlık ev sayısı azaldı: Fiyatlar da yükselecek! 

Koronavirüs salgını ile başlayan yazlık konut talebi Kahramanmaraş depremleri sonrasında hızlanarak arttı. Taleple beraber son bir senede İstanbul’a yakın olan Çanakkale ve Silivri’deki kiralık yazlık konut sayısı hızla azaldı. Peki fiyatlar yükselecek mi?

Konut fiyatlarındaki artış sürecek mi? Ev alacaklar şimdi bakın!

Halkın geleneksek yatım aracı olan konut ve arsa piyasası, kış aylarında bile olağanüstü hareketli geçiyor. Konut fiyatlarındaki artış sürecek mi? Ev alacaklar şimdi bakın!

Çanakkale Köprüsü konut fiyatlarını uçurdu! 

Çanakkale’de inşaatında sona gelinen Çanakkale Köprüsü konut fiyatlarını iki katına çıkardı. Köprünün güzergâhında bulunan konutlarda yüzde 35-40 artış olurken turizm alanlarında ise yüzde 37-50 arasında artış yaşandı.

1915 Çanakkale Köprüsü konut fiyatlarını uçurdu!

Son tabliye montajının gerçekleştirileceği 1915 Çanakkale Köprüsü, çevresinde yer alan ilçelerdeki ev fiyatlarını adeta uçurdu. Köprüye yakın bölgelerde bulunan ilçelerde en düşük konut fiyatı 275 bin Türk Lirası oldu.

Mega kentte konut fiyatları zirvede!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisiyle beraber özellikle İstanbul'da konut fiyatları ve kiralar cep yakıyor... 

Yazlık bölgelerde konut fiyatları uçuşa geçti! 

Koronavirüs salgını ile birlikte yazlık bölgelerde evlerin fiyatlarında artış yaşanmaya devam ediyor. Özellikle Datça, Bodrum ve Kaş’ta konut fiyatlarının değeri yüzde 68'i bulmuş durumda. 

koronavirüs konut fiyatları Haberi

koronavirüs konut fiyatları

Tüm dünyayı etkisi alan pandemi süreci sürüyor. Hürriyet'te yer alan habere göre, Endeksacom, koronavirüs salgının ülkemizde etkilerinin görülmeye başladığı 11 Mart 2020 tarihi öncesi ve Haziran sonrasındaki dönemlerde gayrimenkul satış ve kiralarında talep edilen fiyat değişimini masaya yatırdı. Peki hangi ilçelerde fiyatlar ne kadar değişti?

İlçe Adı: Esenyurt
Salgın Öncesi Birim Fiyat (TL/metrekare): 2.237
Salgın Sonrası Birim Fiyat (TL/metrekare): 2.487
Değişim Oranı (Yüzde): 11

İlçe Adı: Arnavutköy
Salgın Öncesi Birim Fiyat (TL/metrekare): 2.352
Salgın Sonrası Birim Fiyat (TL/metrekare): 2.489
Değişim Oranı (Yüzde): 6

İlçe Adı: Beylikdüzü
Salgın Öncesi Birim Fiyat (TL/metrekare): 2.392
Salgın Sonrası Birim Fiyat (TL/metrekare): 2.679
Değişim Oranı (Yüzde): 12

İlçe Adı: Sultangazi
Salgın Öncesi Birim Fiyat (TL/metrekare): 2.588
Salgın Sonrası Birim Fiyat (TL/metrekare): 2.613
Değişim Oranı (Yüzde): 1

İlçe Adı: Sancaktepe