19 / 04 / 2024

köseredede yanan orman

köseredede yanan orman

Kösedere mevkisinde çıkış sebebi henüz belirlenemeyen bir nedenle tarlada başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede ormanlık alana yayılması sonucu büyüdü. Yaklaşık 3 hektar alanın zarar gördüğü orman yangını kontrol altına alındı...

Percepta Hayvancılık Tarım Orman Ürünleri Peyzaj İnşaat Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Percepta Hayvancılık Tarım Orman Ürünleri Peyzaj İnşaat Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 450 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Gürbüzer tarafından kuruldu.

Mobilya sektöründe 2023 yılı ihracat hedefi 10 milyar dolar!

İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Özkan, sektörün 2023’te 8,4 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını söyledi. Erkan, “2023’ü 10 milyar dolarlık hedefle kapatacağımızı düşünüyoruz” dedi.

İstanbul'da 15 yılda 29 bin 552 hektarlık tarım, orman ve donatı alanı imara açıldı! 

İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Tarık Balyalı,  2004-2019 yılları arasında İstanbul’da 29 bin 552 hektarlık tarım, orman ve donatı alanının imara açıldığının altını çizerek, depremi işaret etti. Balyalı, İBB binalarının da riskli olduğunu söyledi. 

Bunu üreten yaşadı: Litresi 5 bin liraya satılıyor

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılan ve Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü Beyobası İşletme Şefliği denetiminde üretimi başlayan sığla yağının 1 litresi ise 5 bin liradan alıcı buluyor. İşte detaylar...

Türkiye’nin 8 aylık mobilya ihracatı rekor kırdı!

Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri sektörü, senenin sekiz ayında Türkiye ihracatına 5, 45 milyar dolar katkı sağlarken mobilya sektörünün ihracatı ise 3, 11 milyar dolara ulaşmış oldu.

Casting İnşaat Döküm Çelik Orman Ürünleri Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Casting İnşaat Döküm Çelik Orman Ürünleri Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de Veysel Çayıroğlu tarafından kuruldu.

Mehmet Ersoy'dan yanan orman arazilerinin imara açıldığı iddialarına yanıt!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yanan orman arazilerinin imara açıldığı iddialarına yanıt verdi. İşte Ersoy'un o yanıtı...

Mehmet Nuri Ersoy'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılaşma yanıtı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "yanan orman arazileri" ilgili ifadelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mehmet Nuri Ersoy: Yanan ormanlarda yapılaşma mümkün değil!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yanan orman arazilerinin yapılaşma veya başka amaçla tahsisinin mümkün olmadığını açıkladı.

Meridyen İstanbul Mimarlık İnşaat Orman Ürünleri Emlak Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited  Şirketi kuruldu!

Meridyen İstanbul Mimarlık İnşaat Orman Ürünleri Emlak Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece’de   50 bin TL sermaye bedeli  Özcan Özgen ve Gizem Akova tarafından kuruldu.

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki 74 dönüm arazi metrekaresi 1.5 TL'den kiraya verilecek! 

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) kiralanmasıyla ilgili TBMM Genel Kurulu'nda açıklamada bulundu. 

Garanti İnşaat Hayvancılık Gıda Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Garanti İnşaat Hayvancılık Gıda Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 30 bin TL sermaye bedeli ile Mesut Şimşek tarafından kuruldu.

Körfez sanayi tesisine yakın konutlar taşınıyor! 

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bulunan 17 Ağustos Gölcük depreminde yanan tankerlerinin yanında yer alan konutlar taşınıyor. 

köseredede yanan orman Haberi

köseredede yanan orman


Bilecik merkez Kösedere mevkisinde yaklaşık 3 hektar alanın zarar gördüğü orman yangını kontrol altına alındı.


Kösedere mevkisinde çıkış sebebi henüz belirlenemeyen bir nedenle tarlada başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede ormanlık alana yayılması sonucu büyüdü. İhbar üzerine olay yerine gelen 3 su tankı, 8 arazöz, birer dozer ve greyder ile çevre belediyelerden ekipler olmak üzere 50 personel müdahale etti. Yangında soğutma çalışmaları sürdürülüyor.


Jandarma ekipleri ise yangının çıkış nedenini araştırıyor. 


Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alındığını belirterek, söndürme çalışmalarında 8 arazöz, 3 su tankı, greyder ve itfaiye ekipleri olmak üzere 50'e yakın işçinin görev aldığını söyledi.


Coşkun, 3 hektar kızılçam ormanının zarar gördüğünü bildirerek, "Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. 3 hektar alanımız zarar gördü. Özellikle...