24 / 04 / 2024

kot altı daire

kot altı daire

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı yeni yönetmelik taslağına göre bundan sonra bodrum olması gereken yerlere daire yapılmayacak. Yeni yönetmelik ile her bölgenin kendi imar düzenlemesi yapılacak.

Mood Altınok satışta! Mood Altınok daire fiyatları ne kadar?

Mood Ankara firması tarafından, Ankara İli, Yenimahalle İlçesi, Susuz Mahallesi’nde inşa edilen Mood Altınok projesi satışa çıktı. Peki, Mood Altınok daire fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Yeni şehirlerin detayları peş peşe açıklandı! Altı dükkan, üstü daire dönemi bitiyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan son dakika açıklaması geldi. Yeni şehirlerin detayları peş peşe açıklandı! Altı dükkan, üstü daire dönemi bitiyor! 

Rekor İstanbul’da! O ilçede 6 bin liranın altında kiralık daire kalmadı!

Geçinemiyoruz Platformu, geçtiğimiz eylül ayı konut raporunu yayımladı. Yayımlanan rapora göre, İstanbul Kadıköy'de 6 bin lira altında kiralık daire kalmadı. İşte detaylar…

Yastık altında 15 bin lirası olana 0 daire müjdesi! TOKİ'den onlarca ilde ucuz 2+1 ve 3+1! Hemen ev sahibi olabilirsiniz

Yastık altında 15 bin lirası olana 0 daire müjdesi! TOKİ'den onlarca ilde ucuz 2+1 ve 3+1! Hemen ev sahibi olabilirsiniz

Isparta'da heyelan nedeniyle 64 daire boşaltıldı! 

Isparta Eğirdir'de heyelan riski nedeniyle toplam 64 daire boşaltıldı. İşte konu ile ilgili detaylar... 

Bursa'da heyelan nedeniyle 7 binadaki 60'a yakın daire boşaltıldı!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde meydana gelen heyelan sebebiyle 7 binadaki 60'a yakın daire boşaltıldı.

Gordion Altın Orman Bornova'da kısa sürede 400 daire satıldı!

İnşaat sektörünün durağanlaştığı şu günlerde İzmir'de yapımı devam eden Gordion Altın Orman Bornova projesinde, kısa sürede 400 daire satıldı. 

Kot altı katlara daire yapılamayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı yeni yönetmelik taslağına göre bundan sonra bodrum olması gereken yerlere daire yapılmayacak. Yeni yönetmelik ile her bölgenin kendi imar düzenlemesi yapılacak.

Sinpaş Altınoran indirimli daire fiyatları 2017!

Sinpaş Altınoran indirimli daire fiyatları 321 bin TL'den başlıyor. Sinpaş Altınoran projesinde Çadır Günleri bugün başladı...

Kavuklar Bornova Altındağ satılık daire!

Kavuklar Bornova Altındağ satılık daire fiyatları 156 bin liradan başlıyor. 1.160 daireden oluşan Kavuklar Bornova Altındağ projesi Temmuz 2018 yılında sahiplerine teslim ediliyor...

Alt gelir TOKİ Manisa Salihli Taytan daire fiyatları!

Alt gelir TOKİ Manisa Salihli Taytan daire fiyatları kat ve planlarına göre değişiyor. Başvuruları 16 Kasım 2015 tarihi itibariyle başlayacağı projede 120 veya 180 ay vade uygulanıyor.

TOKİ Şanlıurfa Maşuk alt gelir grubu satılık daire!

TOKİ Şanlıurfa Maşuk alt gelir grubu satılık daire tipleri 1+1 ve 2+1 olarak tasarlandı. Başvuruları 23 Kasım 2015 tarihinde başlayacak olan projede 9 bin 102 TL peşinatla ödeme yapılabiliyor.

Alt gelir TOKİ Siirt Merkez Evren Mahallesi daire fiyatları!

Alt gelir TOKİ Siirt Merkez Evren Mahallesi daire fiyatları 70 bin 278 TL'den başlıyor. Projede yüzde 12 peşin ödemelerde, kalan bedel 180 ay vadelendiriliyor.

kot altı daire Haberi

kot altı daire

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Şehircilik Şûrası’nda, binalardaki “kot” uygulamalarına ilişkin uyarısının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti.


Bakanlık, hazırladığı yönetmelik taslağı ile kotun altındaki yerleri yeniden tanımlayacak. Böylece, aslında bodrum olması gereken yerlere daire yapılmayacak.


KOT ALTI DAİREYE SINIR GETİRİLDİ


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bakan Mehmet Özhaseki’nin “Şehirlerin Anayasa’sı olacak” dediği imar düzenlemesinde sona yaklaştı. Bakanlık tarafından hazırlanan planlı alanlara ilişkin imar yönetmelik taslağına göre, ülkenin tamamı için bir tek imar düzenlemesi olmayacak.


Bakanlık, imarın değişmez kurallarını hazırlayarak, illere gönderecek. Ancak her bölgenin coğrafi, tarihi, kültürel ve yöresel özelliklerine göre ayrı ayrı imar düzenlemeleri yapılacak. Her bölgenin kendi imar düzenlemesi, yerelde hazırlanacak ve bakanlığa gönderilecek.


Uygulamada denetim yetkisi bakanlıkta olacak. 2012 yılında Samsun’da 9 kişinin hayatını kaybettiği selde, bodrum kattaki daireler büyük tartışma...