26 / 04 / 2024

Kredi hacmi büyüme

Kredi hacmi büyüme

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, 81 ilde faaliyet gösteren kredi ve kefalet kooperatiflerinin küçük işletmeciye yönelik sağladığı kredilerle ilgili bilgi verdi...

Tüketim harcamalarının azalmasını neden gösteren banka, Türkiye’nin büyüme tahminini düşürdü!

QNB Finansbank, artan tüketim harcamaları, kredi büyümesi ve sıkılaşmaya atıfta bulunarak 2024 Türkiye büyüme tahminini yüzde 4’ten yüzde 3,5’e revize etti.

Fitch Ratings’dan güzel haber! Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine yönelik önemli bir açıklama yaptı. Fitch Ratings, orta vadeli potansiyel büyüme öngörüsünü yüzde 3,9'dan 4,1'e çıkardı.

Fitch Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nda Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmini yükseltti.

Standard-Poor's küresel ekonomik büyüme tahminini 2,9'a çıkardı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard-Poor's (S&P), küresel ekonomik büyüme tahminini 2023 yılı için yüzde 2,7'den yüzde 2,9'a çıkardı.

Fitch raporunda 'enflasyon' vurgusu: 2023 küresel büyüme tahminini açıkladı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomiye ilişkin büyüme beklentisini 2023 yılı için yüzde 2'den yüzde 2,4'e yükseltti.

Merkez Bankaları sıkılaştırma yolunda: Fitch, 2023 küresel büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 2023 için küresel ekonomideki büyüme beklentisini yüzde 2'den yüzde 2,4'e yükseltti. İşte ayrıntılar...

Türkiye vites yükseltti! Büyüme beklentisi aşıldı

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin 2023-2024 seneleri için büyüme beklentisini açıkladı. Buna göre Moody's'in beklentisi yukarı yönlü oldu.

Moody's Türkiye’nin bu seneye ilişkin büyüme tahminini güncelledi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yüzde 4,5'ten yüzde 5,3’e yükseltildiğini bildirdi.

Fitch Türkiye için 2022 büyüme tahminini yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 2022 senesi ile ilgili olarak büyüme tahminini Türkiye lehine yükseltti. İşte detaylar…

Fitch Türkiye'nin ekonomik büyüme tahminini değiştirdi

ABD'nin uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomi ve Türkiye ile ilgili büyüme tahminlerini içeren raporu yayınladı. Raporda Türk ekonomisinin 2023'te daha önce hesaplanandan fazla büyüyeceği öngörüldü.

S-P ABD'nin 2021 yılı büyüme tahminini yüzde 6,5'e yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), ABD'nin 2021 yılı büyüme tahminini yüzde 6,5'e çıkardı.

Moody’s Türkiye’nin büyüme tahminlerini yükselttiğini bildirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye’nin 2021 yılı büyüme tahmininin yüzde 3,5’ten 4’e, 2022 yılı büyüme tahminini ise yüzde 4’ten yüzde 5’e yükselttiğini açıkladı.

Moody's G20 ülkelerinin büyüme tahminini düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, G20 ekonomilerinin bu yıl yüzde 4.6 daralacağını, 2021'de ise yüzde 5.2'lik büyüme göstereceğini bildirdi.

Kredi hacmi büyüme Haberi

Kredi hacmi büyüme

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, 81 ilde faaliyet gösteren kredi ve kefalet kooperatiflerinin küçük işletmeciye yönelik sağladığı kredilerle ilgili bilgi verdi. Kooperatifler aracılığıyla 2 milyona yakın esnaf ve sanatkârın kredi ihtiyacının karşılandığını belirten Canikli, kullandırılan kredilerle ekonominin kılcal damarları olan küçük işletmelerin finansman ihtiyaçlarının giderildiğine dikkat çekti. Canikli şöyle konuştu: "30 Kasım itibarıyla söz konusu kooperatiflerden 857'si kefalet verebilecek durumda. Bu da kredi geri dönüşlerinin iyi bir noktada olduğunu gösteriyor. Kooperatifler aracılığıyla 30 Kasım 2014 itibarıyla kredi kullanan ortak sayısı 317 bin 589'a, kullandırılan kredi hacmi ise 12 milyar 370 milyon 753 bin 3 liraya ulaştı." 


ÇARKLAR DÖNÜYOR 

Kredi hacminin son 12 yılda yaklaşık 80 katına, kredi kullanan küçük işletme, esnaf ve sanatkâr sayısının da 2002'ye göre 5 katına çıktığını...