29 / 03 / 2024

kredi kartı ile vergi ödeme rehberi

kredi kartı ile vergi ödeme rehberi

Vergi mükellefleri, vergi dairesine gitmeden internet üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile vergi borçlarını ödeyebiliyor. İşte ödemenin nasıl yapılacağının anlatıldığı "Kredi kartı ile vergi ödeme rehberi"...

Kredi kartı ile altın alınır mı? Kredi kartı ile altın almak isteyenler kuyumcuya gitmeden önce bakın!

Bankalar kredi kartlarında yeni düzenlemeye gitti. Alınan karara göre, nakit avans ve taksit sayıları azaltıldı. Peki kredi kartı ile altın alınır mı? Kredi kartı ile taksitle altın alınır mı? 

Kredi kartı nakit avans faizi ve KMH faiz oranları yükseldi! 

Kredi kartı ile nakit avans çekiminde faiz oranı yüzde 4.42'den yüzde 5'e, bankaların kredili mevduat hesaplarının faizi ise yüzde 5'e kadar çıkarıldı.

Kredi kartı harcamalarında yeni rekor geldi! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre göre, kredi kartı harcamaları 1 Mart 2024 haftası itibarıyla 262,2 milyar Türk Lirası ile rekor seviyelere ulaştı.

Kredi kartı aidatlarına zam! Kredi kartı aidatları ne kadar oldu?

Kredi kartı aidatlarını yüzde 70 oranında yükselten bankalar, ücreti 1.500 TL'ye kadar çıkardığını duyurdu. Buna göre, bankalar ile vatandaşların senelerdir yaşadıkları kredi kartı aidat sorunu sürerken senede bir defa alınan kredi kartı aidatları 400 ila 1500 TL arasında değişiyor.

Bireysel kredi kartı harcamaları yüzde 147 artarak 2.5 kata çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre son dönemlerde sık sık gündeme gelen bireysel kredi kartı harcamalarında aylıklandırılmış büyüme hala 2.5 katının üzerinde seyrediyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Kredi kartı kullanan nelere dikkat etmeli! Kartlara kısıtlamalar geliyor!

Son zamanlarda yaşanan enflasyon ile  mücadele doğrultusunda birçok önleme imza atılırken son olarak da kredi kartı konusunda bir takım gelişmeler yaşanıyor. Bu süreçte kredi kartı harcamalarında birçok kısıtlama gelebileceği kaydedildi. Kredi kartına gelmesi gündemde olan kısıtlamalar neler?

Kredi kartı faizleri artıyor mu?

Kredi kartı ile yapılan harcamaların artmaya devam etmesi yeni düzenlemeleri gündeme getirdi. Merkez Bankası’nın Perşembe günü açıklayacağı faiz kararıyla birlikte kredi kartı faizleriyle ilgili yeni bir düzenleme bekleniyor.

Kredi kartı kısıtlaması için tarih verildi: Seçim sonrası Nisan'da bunlar yapılabilir...

TCMB Başkanı Fatih Karahan ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi kartları ile ilgili düzenlemeleri işaret etmitşi. Peki kredi kartı kısıtlamaları neler olabilir? İşte ayrıntılar... 

Türkiye Bankalar Birliği açıkladı! Kredi kartı kullanımları kısıtlanacak! 

Bireysel kredi kartı borçları 1.2 trilyon Türk Lirası'na kadar geldi. Bu kapsamda, açıklama yapan Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, kredi kartına düzenleme yapılabileceğini kaydetti ve konu ile ilgili açıklamada bulundu.

Kredi kartı borcu 2,5 kat artışla rekor kırdı!

Yüksek seyreden enflasyon ve artan hayat pahalılığı ile beraber vatandaşlar kredi kartlarına yüklendi. Kredilerin frenlendiği 2023'te bireysel borçlanmada ağırlık kredi kartlarına kaydı. BDDK tarafından açıklanan verilere göre vatandaşların kredi kartı borcu geçen sene 2,5 kat artış göstererek, 1 tr

Kredi kartı kullananları şok edecek iddia: Kredi kartlarında taksit kalkıyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in basına kapalı gerçekleştirdiği toplantıda kredi kartı ile taksitli alışverişler için "Bu iyi bir şey değil" dediği iddia edildi.

Kredi kartı borçları yüzde 40 arttı!

Alım gücü git gide dibe vuran vatandaş geçinmek için borçlanmaya devam ediyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre kredi kartı borçları Haziran ayından bu yana yüzde 40 oranında artış gösterdi.

Kredi kartı borcu son 9 ayda yüzde 180,2 arttı, 348,2 milyar TL oldu! 

Tüketime dayalı bireysel borçlulukta yaşanan yükselişler katlanıyor. BDDK verilerine göre, bu yılın ocak-eylül döneminde bireysel kredi kartı borcu geçtiğimiz sene ile kıyaslandığında yüzde 180,2 artışla 348,2 milyar liraya yükseldi. İşte ayrıntılar...

kredi kartı ile vergi ödeme rehberi Haberi

kredi kartı ile vergi ödeme rehberi

Kredi kartı ile vergi ödeme rehberi!

Vergi mükellefleri, vergi dairesine gitmeden internet üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile vergi borçlarını ödeyebiliyor. 


Bu hususta mükelleflerin nasıl ödeme yapacağına dair Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından "Kredi kartı ile vergi ödeme rehberi" hazırlandı. Kredi kartı ile vergi ödeme rehberi, şu şekilde;


Kredi kartı ile vergi ödeme..

Sisteme girdikten sonra ekranın sol bölümünde yer alan listeden “Kredi Kartı İle Vergi Ödeme” işaretlenir. 


Karşınıza sorgulama ekranı çıkacaktır. Burada T.C. kimlik

numarası, vergi dairesi, vergi türü ve dönem bilgileri yer almaktadır. Bilgilerinizi kontrol ettikten sonra “Sorgula” butonuna basılır.



Borç bilgileri listesi, sorgulanan kriterlere uyan vergi borçlarına ait genel bilgilerin ve borç tutarlarının gösterildiği listedir. Liste üzerinde bir satıra tıklanarak, listenin alt tarafında, ilgili borca ait ödeme planı görüntülenebilir.


Seçilen borca ait ödeme planı listesi...