28 / 03 / 2024

Kredi kartı ile vergi ödeme rehberi!

Kredi kartı ile vergi ödeme rehberi!

Vergi mükellefleri, vergi dairesine gitmeden internet üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile vergi borçlarını ödeyebiliyor. İşte ödemenin nasıl yapılacağının anlatıldığı "Kredi kartı ile vergi ödeme rehberi"...



Kredi kartı ile vergi ödeme rehberi!

Vergi mükellefleri, vergi dairesine gitmeden internet üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile vergi borçlarını ödeyebiliyor. 


Bu hususta mükelleflerin nasıl ödeme yapacağına dair Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından "Kredi kartı ile vergi ödeme rehberi" hazırlandı. Kredi kartı ile vergi ödeme rehberi, şu şekilde;


Kredi kartı ile vergi ödeme..

Sisteme girdikten sonra ekranın sol bölümünde yer alan listeden “Kredi Kartı İle Vergi Ödeme” işaretlenir. 


Karşınıza sorgulama ekranı çıkacaktır. Burada T.C. kimlik

numarası, vergi dairesi, vergi türü ve dönem bilgileri yer almaktadır. Bilgilerinizi kontrol ettikten sonra “Sorgula” butonuna basılır.



Borç bilgileri listesi, sorgulanan kriterlere uyan vergi borçlarına ait genel bilgilerin ve borç tutarlarının gösterildiği listedir. Liste üzerinde bir satıra tıklanarak, listenin alt tarafında, ilgili borca ait ödeme planı görüntülenebilir.


Seçilen borca ait ödeme planı listesi borç bilgileri listesinden seçilen borcun ödeme planının gösterildiği listedir. Liste üzerinde bir satıra tıklanarak, listenin yan tarafında, ilgili taksite ait detay bilgiler görüntülenebilir.

 

Listenin ilk sütununda yer alan seçim kutucukları, ilgili borç bu sayfadan ödenebiliyorsa aktif olur, seçilmesi halinde ilgili taksitin ödeme listesine eklenmesini sağlar. Bu ekranın sağ üst köşesinde yer alan ödeme listesine eklenen taksitler görüntülenir.


Ödeme listesi, borç bilgileri sayfasında ödenmek üzere seçilen borçların görüntülendiği listedir. Listenin ilk sütununda yer alan seçim kutucukları aynı provizyonda ödenebilecek borç gruplarını belirtir. 


Aynı anda birden fazla borç grubu seçilip ödenemez. Listeden bir borç grubu seçerek “KREDİ KARTI İLE ÖDEME” butonu tıklandığında karşınıza gelecek olan kredi kartı bilgileri ekranından ödemeyi gerçekleştirebilirsiniz. Bundan sonraki aşamalarda ise kart bilgileri kullanılacaktır. 


Ödeme işleminizi tamamladıktan sonra ödeme dökümünü pdf formatında bilgisayarınıza indirebilirsiniz.


Kirada vergi muafiyeti var mı?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön