28 / 03 / 2024

Kredi kartı ile emlak vergisi ödeme 2021!

Kredi kartı ile emlak vergisi ödeme 2021!

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri başladı. Vergi mükellefleri ödemelerini internet sitelerinden online olarak yapabiliyor. İşte kredi kartı ile emlak vergisi ödeme 2021...



Kredi kartı ile emlak vergisi ödeme 2021!
Bina ve arazi vergisi mükellefiyeti; vergi değerini tadil eden sebeplerin oluşması halinde, aynı maddenin (8) numaralı fıkrasında yazılı halde ise bu duruma bağlı olarak takdir işleminin yapıldığı tarihi, dört yılda bir yapılan takdir işlemlerinde takdir işleminin yapıldığı tarihi, muafiyetin sukut ettiği tarihi takip eden bütçe yılın ardından başlıyor.

Kredi kartı ile emlak vergisi ödeme 2021!

Emlak vergisi ödemeleri 2021

Gayrimenkul sahiplerinin ve mirasçıların her yıl düzenli olarak yılda 2 eşit taksit halinde vergilerini ödüyor. Her yıl Mart ve Kasım ayında ödenen vergiler için ilk taksit dönemi başladı.

2020 yılından önceki yıllarda emlak vergisi mükellefi olanlar bu yıl vergi ödeyecek. 2021 yılına ait emlak vergisinin tarh ve tahakkukunda esas alınacak vergi değerinin (matrahın) hesabı ile bina, arsa veya araziye geçtiğimiz yıl malik olunması durumunda mükellefiyetin başlangıç yılı olan 2021 yılı vergi değerinin hesabı bu Tebliğ kapsamında açıklanan esaslar kapsamında yer alacak.

Kredi kartı ile emlak vergisi ödeme 2021!

Kredi kartı ile emlak vergisi ödeme 2021

Kredi kartı ile emlak vergisi ödeme 2021 fırsatı sunuluyor. Belediyelerin internet sitelerinden online olarak ödeme yapılabilen miras ve emlak vergisi ödemelerine bir kolaylıkta kredi kartıyla ödeme de getirildi. 

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) yaptığı açıklamaya göre, vergi daireleri tarafından alınan tüm vergi, harç ve idari para cezaları, anlaşmalı bankaların kredi kartlarıyla İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden gerçekleştirilecek.

Kredi kartı ile emlak vergisi ödeme 2021!

2021 emlak vergisi cezası

Mirasçıların ve ev sahiplerinin vergilerini ödemesi durumunda cezai işlem başlatılıyor. Mükelleflerin vergi tutarına her ay yüzde 2 oranında faiz işleniyor. Ayrıca konut ya da dükkan satışı yapılacaksa vergi ödenmeden tapu devir işlemleri yapılamıyor.

Kredi kartı ile emlak vergisi ödeme 2021!

Emlak vergisi hesaplama 2021 

2020 yılından önceki yıllarda emlak vergisi mükellefi olanların 2021 yılına ait emlak vergisinin tarh ve tahakkukunda esas alınacak vergi değerinin (matrahın) hesabı ile bina, arsa veya araziye 2020 yılında malik olunması halinde mükellefiyetin başlangıç yılı olan 2021 yılı vergi değerinin hesabı bu Tebliğde belirtilen esaslara göre yapılacak.

Kredi kartı ile emlak vergisi ödeme 2021!

2021 emlak vergisi zammı

Vergi Kanunu kapsamında vergi, harç ve ceza artışlarında kullanılan ‘yeniden değerleme oranı’ belli oldu. Emlak vergisi için uygulanacak olan 2021 zam yüzde 9.11 olarak açıklandı. Buna göre, emlak vergisine yüzde 4.55 oranında zam uygulanıyor.

2021 vergi takvimi!

Emlak vergisinde 2021 tarifesi!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön