25 / 04 / 2024

Kruvaziyer turizminin önemi

Kruvaziyer turizminin önemi

AA muhabirinin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı verilerinde derlediği bilgiye göre Türkiye'ye 2014 yılında kruvaziyerle gelen turist sayısı bir önceki yıla göre yüzde 20 azalarak, 1 milyon 790 bin olarak gerçekleşti.

Bahama bayraklı dev kruvaziyer Bodrum limanına yanaştı! İşte içinde bulunan turist sayısı

Lüks yat turizminin gözde destinasyonlarından Bodrum dev gemileri içineki turistlerle birlikte ağırlamaya devam ediyor. Bodrum'un bu seferki konuğu, 'Seabourn Encore' isimli kruvaziyer oldu. Dev gemi 268 yolcuyla limana demir attı.

İzmir kruvaziyer turizminin peşini bırakmayacak!

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, turizmin çok hassas bir sektör olduğunu belirterek, turistlerin karar verme süreçlerinde güvenliğin de önemli etkenlerden biri olduğunu vurguladı.

Kruvaziyer turizminin yeni tercihi Bodrum!

Bodrum 'a turizm sezonunda gelecek gemi yolcusunda artış olması bekleniyor. Global Liman İşletmeleri Bodrum Yolcu Liman Müdürü Gonca Uygun, kruvaziyer turizmi hakkında açıklamalarda bulundu.

İzmir kruvaziyer turizmi 2015'e kötü giriş yaptı!

ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, geçtiğimiz yıl yaklaşık yüzde 31 kayıpla kamuoyunu uzun süre meşgul eden İzmir kruvaziyer turizminin 2015 yılına da kötü bir giriş yaptığını söyledi.

İzmir'de kruvaziyer turizminin gelişmesi için adım atılıyor!

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye Kruvaziyer Platformu olarak 9 Mart'ta Ankara'da toplanacaklarını, Ulaştırma ve Turizm Bakanlarının da davetli olduğu toplantıda sorunları masaya yatıracaklarını bildirdi.

Ayvalık, Miami'de kruvaziyer fuarına katılıyor!

Ayvalık 'ta kruvaziyer turizminin başlaması için harekete geçen Belediye Başkanı Rahmi Gençer, AYTUGEB olarak Miami 'deki dünyanın en büyük kruvaziyer fuarına katılacaklarını söyledi.

Çeşme kruvaziyer turizminin en uygun limanlarından biri!

ULUSOY Liman İşletmeleri Bölge Müdürü Can Özgen, Çeşme'nin kruvaziyer turizmi açısından Ege Denizi’ndeki en uygun limanlardan biri olduğunu söyledi...

Antalya Limanı’na ilk kez aynı anda iki kruvaziyer yanaştı!

Türkiye kruvaziyer turizminin Türkiye’deki en önemli liman işletmecilerinden Global Liman İşletmeleri’ne ait Port Akdeniz-Antalya Limanı’nda hareketli günlerden biri yaşanıyor.Antalya Limanı’na ilk kez aynı anda iki kruvaziyer yanaştı

Antalya'da kruveziyer turizmi canlanıyor!

Antalya Limanı'na ilk kez aynı anda iki dev kruvaziyer yanaştı.Türkiye kruvaziyer turizminin Türkiye'deki en önemli liman işletmecilerinden Global Liman İşletmeleri "ne ait Port Akdeniz-Antalya Limanı'nda hareketli günlerden biri yaşanıyor.

Antalya Limanı’na ilk kez aynı anda iki dev kruvaziyer yanaştı!

Antalya Limanı’na ilk kez aynı anda iki dev kruvaziyer yanaştı. Türkiye kruvaziyer turizminin Türkiye’deki en önemli liman işletmecilerinden Global Liman İşletmeleri’ne ait Port Akdeniz-Antalya Limanı’nda hareketli günlerden biri yaşanıyor.

Kuşadası'na bir günde 6 gemiyle 15 bin turist geldi!

Kruvaziyer turizminin önemli merkezlerinden Kuşadası'na aynı gün içinde 6 gemiyle 15 bin turisti geldi. Efes ve Meryemana Evi turları ilgi görürken, binlerce turist hareketlilik getirdi.

Kruvaziyerlerin tercihi 4 liman oldu!

Türkiye'ye gelen yolcu ve kruvaziyer gemilerinin büyük çoğunluğu, İzmir, İstanbul, Kuşadası ve Antalya limanlarını seçti - Kruvaziyer turizminin yıldızı konumundaki İzmir, 42 bin 153 ile en fazla turist ağırlayan liman oldu.

Sinop Limanı Kruvaziyer turizminin yeni gözdesi oldu!

Kruvaziyer turizminde kendi rekorunu kırarak 2013 yılında 18 kruvaziyer gemisi ağırlayan Sinop Limanı, kruvaziyer gemilerinin Türkiye'de en çok uğradığı limanlar olan Kuşadası, İstanbul, İzmir, Bodrum, Marmaris ve Antalya'ya rakip olacak...

Kruvaziyer turizminin önemi Haberi

Kruvaziyer turizminin önemi

İstanbul, Kuşadası ve İzmir gibi önemli limanlara kruvaziyerle gelen turist sayısı 2014'de bir önceki yıla göre düşerken, Karadeniz kıyılarını ziyaret edenlerin sayısı iki kat arttı. 


AA muhabirinin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı verilerinde derlediği bilgiye göre Türkiye'ye 2014 yılında kruvaziyerle gelen turist sayısı bir önceki yıla göre yüzde 20 azalarak, 1 milyon 790 bin olarak gerçekleşti.


Türkiye'nin en önemli kruvaziyer limanlarından İstanbul Limanı'nda yolcu sayısı 2014'te bir önceki yıla göre yüzde 25 azalarak, 689 bin yolcudan 518 bine geriledi. Aynı dönemde İzmir'e gelen kruvaziyer turist sayısı da yüzde 47 azalarak, 486 binlerden, 257 binlere düştü. Alanya limanındaki kayıp ise yüzde 54 oldu. Kuşadası, Çeşme ve Marmaris limanları da bu kayıptan nasibini aldı.


- Sinop'ta kruvaziyer yüzde 135 arttı


Ege ve Akdeniz kıyılarındaki kruvaziyer...