28 / 03 / 2024

küba yağışlardan yıkılan evler

küba yağışlardan yıkılan evler

Küba'nın başkenti Havana'da iki gündür devam eden şiddetli yağışlar, iki evin yıkılmasına sebep oldu. Komünist Parti'nin yayın organı Granma, yıkılan evlerde biri kadın 2 kişinin öldüğünü duyurdu....

Depremde yıkılan binaların yüzde 30'u tamamlandı! İşler neden bu kadar ağır ilerliyor? Uzman isim 5 maddede açıkladı

6 Şubat Depreminin üzerinden bir yıl geçti. Bu süreçte yıkılan binaların sadece yüzde 30'a yakını yenilenebildi. Peki işler neden bu kadar ağır ilerliyor? Bu sorunun yanıtını Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, 5 madde de açıkladı.

Mimarideki ilk basın binasıydı! Geçtiğimiz günlerde yıkılan Topkapıda'ki Tercüman binasının hikayesi!

Gazeteci Belma Aksun, 1972 yılında inşaatına başlanan Topkapı’daki Tercüman binasının aynı zamanda Türk mimarisindeki ilk basın binası olduğunu söyleyerek yıkılan binanın hikayesini anlattı.

AİHM'den depremde yıkılan Bayram Otel davası kararında şok detay!

9 Kasım 2011'de Van depreminde yıkılan Bayram Otel’de hayatını kaybeden 24 kişinin ailesinin AİHM'ye başvurusu sonucu açıklandı. 

Evleri ağır hasar alan ya da yıkılan 19 bin 391 depremzedenin hak sahipliği başvurusu onaylandı!

Gaziantep'te, evleri ağır hasar alan ya da yıkılan 19 bin 391 depremzedenin hak sahipliği başvurusu onaylandı.

Satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşecek? TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz tek tek açıkladı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili atılan adımları tek tek açıkladı ve fiyatların düşürüleceğini vurguladı. 

Depremlerde yıkılan Diyar Galeria Sitesi'nin bilirkişi raporu açıklandı! Galeria Sitesi neden yıkıldı? Kimler kusurlu?

Diyarbakır’da depremde iki bloğu yıkılan, 89 kişinin yaşamını yitirdiği Diyar Galeria sitesiyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen soruşturma çerçevesinde ek bilirkişi raporu tamamlandı. Peki Galeria Sitesi neden yıkıldı?

Depremde yıkılan konutların kredisi nasıl ödenecek? Sigorta ödemeleri konut fiyatlarından düşük kalıyor!

Depremzedeler şimdi ev kiralarının yüksekliğinin karşısında, yıkılan evlerinin kredisini nasıl ödeyeceğini düşünmeye başladı. İşte ayrıntılar...

Depremlerde yıkılan binalara ilişkin tutuklananların sayısı 247'ye yükseldi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili soruşturmalarda tutuklananların sayısı 247'ye yükseldi...

Yıkılan binaların yenisini yapmak için 350 milyar lira lazım!

İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Hakan Koman, toplanan 115 milyar liralık bağış miktarı ile yıkılan 60 bin binanın ancak 17 bininin yapılabileceğini belirterek “Yıkılan tüm binaların yapımı bu rakamın 3 katını geçer” dedi.

Bakanlık şok eden rakamı duyurdu! İşte yıkılan ve ağır hasarlı bina sayısı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinde can kayıpları ve yaralı sayısının ardından ağır hasarlı ve yıkık bina sayısıyla ilgili de son rakamlar açıklandı. İşte depremin vurduğu 10 ilde ağır hasarlı ve yıkılan bina sayısı...

Kaç konut yapılması lazım? Yıkılan yerlere yeniden bina yapılabilir mi?

Depremin ardından, önümüzdeki günlerde çok daha fazla belirginleşecek ihtiyaçlar da ortaya çıkmaya başladı. Bunlardan bir tanesi de konut. Peki uzmanlara göre, önümüzdeki dönem ne kadar konut ihtiyacı olacak ve yıkılan yerlere yeni konutlar yapılabilecek mi?

Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi tutuklandı!

Hatay depreminde yıkılan Rönesans Rezidans müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

İzmir depreminde yıkılan Yağcıoğlu Apartmanı sanıklarına 22.5 yıl hapis istemi!

İzmir'de meydana gelen deprem sırasında yıkılan ve 11 kişinin ölümüne sebep olan 7 kişinin ise yaralandığı Yağcıoğlu Apartmanı ile ilgili yargılanan sanıklar için 22.5 sene hapis cezası istendi.

küba yağışlardan yıkılan evler Haberi

küba yağışlardan yıkılan evler

Küba'nın başkenti Havana'da iki gündür devam eden şiddetli yağışlar, iki evin yıkılmasına sebep oldu. Komünist Parti'nin yayın organı Granma, yıkılan evlerde biri kadın 2 kişinin öldüğünü duyurdu.


Havana'da çok sayıda aracın da göle dönen yollarda mahsur kaldığı...