25 / 04 / 2024

kullanım ödüncü sözleşmesi nedir

kullanım ödüncü sözleşmesi nedir

Türk Borçlar Kanunu kapsamında ödünç sözleşmeleri arasında yer alan kullanım ödüncü sözleşmesi, ödünç verenin bir şeyin karşılıksız olarak kullanılmasını ödünç alana bırakmayı üstlendiği sözleşme oluyor...

Müteahhit arsayı bitirmediğinde ne yapılmalı? İnşaat sözleşmesi feshedilir mi?

Arsası olup arsayı kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile müteahhide verenler, bazı durumlarda tamamlanmayan işlerle karşılaşabilir. Müteahhit inşaatı bitirmezse kişinin bazı yasal haklarının olduğunu bilmesi gerekir. Peki arsa sahibinin bu durumlarda hakları nelerdir ve nasıl dava açmalıdır?

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alıyor! İşte detaylar…

İş arayanlar dikkat! Yazılı ve sözlü sınav yok. Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Destek Personeli alacak. İşte detaylar…

Dükkan kira sözleşmesi örneği 2022!

Kira sözleşmesi, taraflardan birinin taşınmazın kullanımını teslim ettiği, karşı tarafın da bunun karşılığında bir meblağ ödemeyi kabul ettiği sözleşmelere deniyor. Peki, dükkan kira sözleşmesi nasıl olmalı? Dükkan kira sözleşmesi örneği 2022...

Müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021!

Müteahhit ile tüketici arasında yapılacak gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesi imzalanıyor. İşte müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021...

Vakıf GYO Esas Sözleşmesi'nin 7. maddesi değişti!

Vakıf GYO Esas Sözleşmesi'nin 7. maddesi değişti ve söz konusu değişikliklere ilişkin tadil metni İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildi.

Vakıf GYO Esas Sözleşmesi'nin 10. maddesi değişti!

Vakıf GYO Esas Sözleşmesi'nin 10. maddesinde değişiklik yapıldı ve söz konusu değişikliklere ilişkin tadil metni 14 Nisan 2021 tarihinde İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildi. 

Müteahhi̇t ile arsa sahibi̇ arasındaki̇ inşaat sözleşmesi̇ni̇n üçüncü kişilere etkisi!

Avukat Taha Hüseyin Çebi müteahhi̇t ile arsa sahibi̇ arasındaki̇ inşaat sözleşmesi̇ni̇n üçüncü kişilere etkisi ile ilgili bir makale kaleme aldı.

Referans Kartal Panorada için müteahhitlik sözleşmesi imzalandı!

Kiler GYO, İstanbul İli Kartal İlçesi 11371 ada 184 parsel ve 11466 ada 105 parselde gerçekleştirilecek olan Referans Kartal Panorada Projesi için Biskon Yapı A.Ş. ile müteahhitlik sözleşmesi imzaladı.

Akiş GYO ve Ziraat Yatırım aracılık hizmeti sözleşmesi imzaladı!

Akiş GYO tarafından açıklanan bedelli sermaye artırımı süreciyla ilgili, Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile aracılık hizmeti sözleşmesi imzalanmasına karar verildi. 

Ata GYO'nun Kayseri projesinin kira sözleşmesi feshedildi!

Ata GYO'nun yeni düzenlenen kira sözleşmesi ile alış ve satış işlemi bulunmamakta olup, Kayseri/Talas Projesinde Tab Gıda San. Tic. A.Ş.'nin kiracısı olduğu 1 adet bağımsız bölüm faaliyete başlanmadan kira sözleşmesi feshedildi. 

Arnavutluk'a afet konutu yapımı iş birliği sözleşmesi imzalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Arnavutluk Yeniden İnşa Bakanı Arben Ahmetaj, Arnavutluk Laç kentine inşa edilecek 522 konut, 37 ticari ünite ile 375 araçlık kapalı otopark inşaatlarını içeren "Afet Sonrası Konut Yapımı Alanında İşbirliği Sözleşmesi"ni imzaladı. 

Vakıf GYO'nun Esas Sözleşmesi'ndeki değişiliği tescillendi!

Vakıf GYO'nun Esas Sözleşmesi'nin 7. maddesinde değişiklik yapılmış olup söz konusu değişikliklere ilişkin tadil metni 16 Haziran 2020 tarihinde İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildi ve 18 Haziran 2020 tarihli Ticaret Sicil Gazetesi'nde ilan edildi.

Kira sözleşmesi bittikten sonra kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kira sözleşmesi 15 Mart 2020’de sona eren işyerinde kiralayanla 9 Haziran’da kirayı anlaştık. Kira sözleşmesi yapmadık. Aynı gün noterden ‘1 hafta içinde dükkanı boşaltın’ diye ihbarname yolladı. Haklarımız nedir?' sorusunu yanıtladı.

kullanım ödüncü sözleşmesi nedir Haberi

kullanım ödüncü sözleşmesi nedir

Kullanım ödüncü sözleşmesi!

Kullanım ödüncü sözleşmesi, ödünç verenin bir şeyin karşılıksız olarak kullanılmasını ödünç alana bırakmayı ve ödünç alanın da o şeyi kullandıktan sonra geri vermeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Ödünç alan, ödünç konusunu ancak sözleşmede kararlaştırılan şekilde, sözleşmede hüküm yoksa niteliğine veya özgülendiği amaca göre kullanabilir. Ödünç alan, ödünç konusunu başkasına kullandıramaz.


Ödünç alan, bu hükümlere aykırı davrandığı durumlarda, beklenmedik hâllerden doğan zararlardan da sorumludur. Ancak, bu hükümlere uymuş olsaydı bile zararın doğacağını ispat ederse sorumluluktan kurtulur.


II. Bakım ve koruma giderleri

MADDE 381- Ödünç alan, ödünç konusunun olağan bakım ve koruma giderlerini karşılamakla yükümlüdür.


Ödünç alan, ödünç verenin yararına yapmak zorunda kaldığı olağanüstü giderlerin ödenmesini isteyebilir.


III. Müteselsil sorumluluk

MADDE 382- Bir şeyi birlikte ödünç alanlar, ondan müteselsilen sorumlu olurlar.


C. Sona ermesi

I. Amacı belirlenmiş kullanmada

MADDE...