10 / 05 / 2024

Külliyedeki ekonomi zirvesi

Külliyedeki ekonomi zirvesi

Külliye'deki ekonomi zirvesine katılan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gedikli’den kritik kararlar öncesi önemli tespit: Kur operasyonlarının ardında, Merkez'i faiz artışına zorlamak var. Bu dönem, risk alıp yatırım yapan kazanır.

Dikkat! Borsada küçük yatırımcı silkelenme riskiyle karşı karşıya

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekor üstüne rekor kırarken Ekonomi Yazarı Dr. Şeref Oğuz’dan hayati bir uyarı geldi. Şeref Oğuz, borsada hasat zamanının geldiğini belirterek, “SPK'nın korumadığı küçük yatırımcı yeniden silkelenme riskiyle karşı karşıya kalabilir” dedi.

Yellen: Küresel ekonomi ABD ve Çin ekonomisine bağlı!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Çin Merkez Bankası Başkanı Pan Gongsheng ile görüşeceğini belirterek, “Dünya ekonomisine ilişkin endişeleri gidermek için her iki ülke birlikte çalışmak üzere bir role sahip” ifadesini kullandı.

Bakan Şimşek’ten çok konuşulacak açıklama! Resmen açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bu yıl yaklaşık 1,1 trilyon dolarlık bir ekonomi olacağız. Türkiye, 2026 yılında Dünya Bankası'nın tanımıyla gelişmiş ülkeler kategorisine girmiş olacak" ifadelerini kullandı.

Online oyun oynarken dolandırıcıların tuzağına düşmeyin! Siber suçlular oyun tutkunlarına hangi tuzakları hazırlıyor?

Dijital dünyanın eğlenceli alanlarından biri olan çevrim içi oyunlar aynı zamanda büyük bir ekonomi de oluşturuyor. Siber suçlular da bu dünyada gelir elde etmek için tuzaklar kurup farklı dolandırıcılık yöntemleri kullanıyorlar.

IMF küresel ekonomi için 'karışık bir tablo' çiziyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel ekonominin ilk çeyrekte büyüme tahminlerini biraz geride bıraktığını, ancak verilerin, yavaşlayan ivme belirtilerinin yanı sıra direnç görülen alanlarla karışık bir tablo gösterdiğini bildirdi.

Borsa İstanbul'da neler bekleniyor? Seçim sonrası hangi sektör ve hisseler öne çıkacak? Tek tek açıklandı! 

Türkiye bugün ikinci defa sandığa giderken, piyasaların gözü kulağı da sandıktan çıkan sonuçta ve yeni kurulacak olan hükümetin ekonomi politikalarına ilişkin vereceği mesajlarda olacak. Uzmanların değerlendirmesine göre sandıktan alınacak sonuç ise borsanın izleyeceği yönü belirleyecek.

IMF'den son dakika temerrüt uyarısı: Ciddi yansımaları olur!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack yaptığı açıklamada ABD'nin temerrüde düşmesi durumunda söz konusu bu durumun yalnızca ABD için değil, küresel ekonomi için de çok ciddi yansımaları olacağı uyarısını yaptı.

Bank of America'dan flaş açıklama! Yapay zeka ekonomide yön belirleyici olacak!

Bank of America'ya göre yapay zeka, sahip olduğu özellikler nedeniyle küresel ekonomi üzerinde büyük bir etkiye sahip olacak!...

Düşük kâra rağmen vazgeçmedi! Çip yatırımını sürdürecek

 Güney Koreli Samsung Electronics Co Ltd Salı günü, zayıf bir küresel ekonomi sektörü son bir yılın en kötü  gerilemesine mahkum etse de, bu yıl çip yatırımlarını azaltma planı olmadığını açıkladı. 

Ekonomi bütün dünyada iş verimini etkilerken analistler 2023 rotasını çizdi!

2202, tüm sektörleri etkileyecek çözümler ve zorluklar getirecek şekilde başladı ve devam ediyor. İçinden çıkılamayan ekonomi, bozulan tedarik zincirleri ve kötüleşen siber güvenlik sorunları civarında seksek yapmaya devam ederken, hem işletmeler hem de analistler benzer şekilde önlerinde ne olduğun

Dünya ekonomisi için endişelendiren 2023 uyarısı!

​​​​​​​Piyasalar 2022 yılını geride bırakmaya hazırlanıyor. 2023 için dünya ekonomisini nasıl bir tablonun beklediği iste merak konusu. Araştırmalar, küresel ekonomi için karamsar tahminleri gözler önüne serdi.

Amerikalı profesör, 'Erdoğan'a IMF'ye gitmesini tavsiye ettim'

İstanbul'daki ekonomi zirvesi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen bir grup ekonomist arasında yer alan Prof.Gillman IMF'den kredi aranması tavsiyesinde bulunduğunu söyledi.

2023 yılında ekonomi bekleyen en büyük tehlike ne?

Ekonomist Mahfi Eğilmez, IMF'nin açıkladığı rapor doğrultusunda küresel ekonomi ve Türkiye ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulundu. İşte Eğilmez'e göre 2023'te Türkiye'ye bekleyen en büyük tehlike...

Külliyedeki ekonomi zirvesi Haberi

Külliyedeki ekonomi zirvesi

Başkent, bir yandan anayasa değişikliği görüşmelerine, diğer yandan ekonomideki hareketliliğe odaklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen toplantıların ardından gözler, ekonomi yönetiminin alacağı kararlara çevrildi. Bu toplantılara katılan isimlerden Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Dr. Bülent Gedikli, süreci değerlendirirken, döviz kurlarındaki hareketliliğin perde gerisinde, Merkez Bankası’nı faiz artışına zorlama çabalarının olduğunu vurguladı.


FIRSATLARI KONUŞALIM

Ezberlerin bozulduğunu ve bölgedeki dengelerin de değişmeye başladığını hatırlatan Dr. Gedikli, “Türkiye fırsatlar ülkesidir. Fırsatları konuşmamız gerekirken, birileri sürekli Türkiye’ye ilişkin riskleri konuşmaya zorluyor. Bunlar üzerinden algı oluşturmaya çalışıyor. Biz de bunları bertaraf etmeye çalışıyoruz” ifadesini kullandı. Birilerinin yatırımcıları ‘Bekle-gör’ noktasına çekmeye çalıştığını belirten Gedikli, “Bu dönem, bekle-gör diyenler kaybeder, Türkiye’ye güvenerek yatırım yapanlar kazanırlar” dedi. Yayımlanan analiz raporları, reyting kuruluşlarının değerlendirmeleri, Forex piyasasında yaşananlar, Londra merkezli operasyonlar...