29 / 03 / 2024

Kumgang Dağı turistik tesis

Kumgang Dağı turistik tesis

Güney Kore, Kuzey Kore'nin Kumgang Dağı'nda inşa ettiği fakat Pyongyang yönetiminin yıkmak istediği otel ve turistik tesisleri tetkik için heyet gönderme önerisinde bulundu...

Bodrum'da konut satışları arttı!

Muğla'nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum'da, pandemi döneminden bu yana kentte konut satışları arttı. Çağdaş Holding CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, Bodrum'a ilginin arttığını söyledi.

Bodrum'da denizin ortasına dökülen betondan da 'imar barışı' çıktı!

Muğla Bodrum'da halk plajının ortasına beton dökerek platform ve iskele yapan turistik tesisin inşaatı tepkiler üzerine durdurulmuştu. Denizin içine dökülen beton için, imar barışından faydalanılarak yapı kayıt belgesi aldığı ortaya çıktı.

Bodrum'da bayram tatili 750 TL'den başlıyor, 10 bin Euro'ya kadar yükseliyor! Tatile çıkacaklar aman buna dikkat! 

Muğla’nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum’da Kurban Bayramı öncesinde tatil hareketliliği arttı. Kent genelinde yüzde 70 doluluk oranı hedeflediklerine dikkat çeken Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, fiyatların 750 TL ile 10 bin Euro arasında olduğunu söyledi.

Floransa'da konutların kısa zamanlı konaklama için kiralanması uygulaması durduruluyor!

İtalya'nın tarihi ve turistik kentleri arasında yer alan Floransa'da şehir merkezindeki konutların genel olarak turistlere yönelik olan kısa zamanlı konaklama için ev kiralama uygulaması çerçevesinde değerlendirilmesi, bundan sonrası için durduruluyor.

Diyarbakır Sur'da 700 bin TL'ye turistik villa satışı!

Diyarbakır Sur'da 5 yıl önce başlatılan kentsel dönüşümde, sivil mimari örneklerinin yıkılarak yerine yapılan betonarme yapılar 'lüks' ibaresiyle satılıyor.

Ordu'da 8.1 milyon TL'ye turistik tesis yapım işi ihalesi!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ordu Altınordu'da turistik tesis yapım işi ihale ediyor. İhale 20 Ocak 2021 tarihinde yapılacak.

İstanbul'da turistik bölgelerde mesken imarı iptal edilmeli!

Ulusal İktisadi Düşünce Kuruluşu Başkanı Ömer Niziplioğlu, Türkiye’nin gerek doğa gerek tarih gerekse kültür bakımından turizmde açık ara farkla birinci olması gerektine vurgu yaparak, turizm ile ilgili tavsiyelerini açıkladı...

Aya Turistik Hizmetler ve Otelcilik Gıda İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aya Turistik Hizmetler ve Otelcilik Gıda İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 10 bin TL sermaye bedeli ile Hazal Akgün tarafından kuruldu. 

Güney Kore, Kuzey Kore'nin yıkmak istediği tesisleri denetlemek istiyor!

Güney Kore, Kuzey Kore'nin Kumgang Dağı'nda inşa ettiği fakat Pyongyang yönetiminin yıkmak istediği otel ve turistik tesisleri tetkik için heyet gönderme önerisinde bulundu...

Kuzey Kore'den Kumgang Dağı'ndaki tesislerin yıkılması talebi!

Kuzey Kore, Kumgang Dağı bölgesindeki Elmas Dağı tatil beldesinde Güney Kore tarafından inşa edilen otel ve turistik tesislerin yıkılması için Güney ile görüşme talebinde bulundu...

Tayvan’da Nanfangao Köprüsü çöktü!

Tayvan’da Yilan bölgesinde yer alan turistik yerlerden biri olan Nanfangao limanındaki kemerli köprü çöktü. Gerçekleşen kazada en az 10 kişinin yaralandığı ve 5 kişinin kaybolduğu iletildi..

İstanbul’da turistik tesis sayısı 10 yılda yüzde 53,4 arttı!

İstanbul’da ağırlanan ve hedeflenen turist sayıları her sene katlanarak artarken, bu büyüklükteki turist kalabalığının ihtiyacına yanıt verecek tesislerin sayısı da 10 yılda yüzde 53,4 arttı.

Turistik Doğu Ekspresi seferleri bugün başlıyor!

Turistik Doğu Ekspresi, bugün saat 19.00’da tarihi Ankara Garı’nda gerçekleştirilecek törenle ilk seferi için hareket ediyor.

Kumgang Dağı turistik tesis Haberi

Kumgang Dağı turistik tesis

Güney Kore, Kuzey Kore'nin yıkmak istediği tesisleri denetlemek istiyor. Birleşme Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, yüz yüze konuşma teklifini reddeden Pyongyang'a, Kumgang Dağı'ndaki tesisleri denetlemek için bölgeye hükümet yetkilileri ve iş adamlarından oluşan bir heyet gönderme teklifinin sunulduğu belirtildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Birleşme Bakanlığı'nın Sözcüsü Lee Sang-min, heyetin ziyaretinin ne zaman gerçekleşeceği ve diğer detayların Kuzey Kore ile istişareler sonucu kararlaştırılacağını söyledi.

Lee, "Bu meselenin taraflar arasında anlaşmayla çözümlenmesi ve müzakereler için Koreler arası görüşmeler yapılmalı." diye konuştu.

Kim, tesislerin yıkılması talimatını vermişti 

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Kumgang Dağı tatil beldesinde Güney Kore tarafından inşa edilen otel ve turistik tesislerin yıkılması talimatını vermiş, Güney Kore kendilerine ait mülklere sahip çıkacaklarını ve Kuzey'in konuyla ilgili muhtemel görüşme tekliflerini de kabul edeceklerini...