29 / 03 / 2024

Kuzey Kore'den Kumgang Dağı'ndaki tesislerin yıkılması talebi!

Kuzey Kore'den Kumgang Dağı'ndaki tesislerin yıkılması talebi!

Kuzey Kore, Kumgang Dağı bölgesindeki Elmas Dağı tatil beldesinde Güney Kore tarafından inşa edilen otel ve turistik tesislerin yıkılması için Güney ile görüşme talebinde bulundu...



Güney Kore Birleşme Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre,  Kuzey Kore'den Kumgang Dağı bölgesindeki tesislerin yıkılması konusunun görüşülmesi ile ilgili Kuzey'den mektup aldıklarını duyurdu.

Açıklamada yer alan bilgilerde, Güney Kore'nin bölgedeki koşulların ve ortamın değerlendirilmesi için zamana ihtiyacı olduğu bilgisi yer aldı.

Kim, tesislerin yıkılması talimatını vermişti

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Elmas Dağı tatil beldesinde Güney Kore’nin yaptığı otel ve turistik tesislerin yıkılması talimatını vermiş, Güney Kore kendilerine ait mülklere sahip çıkacaklarını ve Kuzey'in konuyla ilgili olası görüşme tekliflerini de kabul edeceklerini bildirmişti. 

Güney Koreli bir turistin tatil beldesinde vurulmasından sonra Seul yönetimi tarafından 2008 yılında bölgede düzenlenen turlar iptal edilmişti. Elmas Dağı tatil beldesi turları, iki taraf arasındaki iş birliğinin büyük bir sembolü olarak biliniyordu.


Geri Dön