25 / 04 / 2024

kur farkı faiz gelirleri vergi

kur farkı faiz gelirleri vergi

Devlet Türkiye'nin sıcak para ihtiyacını karşılamak ve döviz girdilerini artırmak amacıyla yurt dışına ihracat yapan firmalardan kesilen Kurumlar Vergisi'nde indirim yapma kararı aldı. Ayrıca kur farkı faiz ve benzeri gelirler kurum kazancı kapsamına alındı.

Mevduatta makas açıldı: Faiz farkı 20 puanı aşıyor! 300 bin TL'nin faiz getirisi hangi bankada kaç TL?

Mevduat faizlerinde fark 20 puanı aştı. Peki 300 bin TL'nin faiz getirisi hangi bankada kaç TL oldu? İşte 26 Şubat 2024 banka banka mevduat faizleri...

SSK, Bağ-Kur emeklilerinin ek zam farkları hesaplara yatıyor! Kök maaşı 12, 15, 20 bin TL olanlar ne kadar fark alacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ek zam farkları bugün hesaplara yatırılıyor. Peki kök aylığı 12, 15 20 bin TL olanlar ne kadar fark alacak? İşte o rakamlar...

25 yılda 1.7 milyon TL prim ödeyecek olan Bağ-Kur'lu, parayı biriktirse aylık 60-65 bin TL faiz alır!

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, 9 bin gün olan Bağ-Kur prim gün sayısıyla ilgili bir hesaplamayı X sosyal medya hesabından yaptı. Erdursun, 25 yılda 1 milyon 770 bin 219 TL prim ödeyecek Bağ-Kur'lu'nun bu parayı biriktirebilmesi durumunda, aylık 60-65 bin TL faiz geliri elde edeceğini söyledi.

SGK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 70 zam: Emekliler aleyhine makas açılıyor!

SGK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşına yüzde 37,57'lik enflasyon farkına 5 puan ilave yapıldı, en düşük emekli maaşı da 10 bin TL oldu. Prof. Dr. Şenol Babuşcu, X sosyal medya hesabından "Makas, emekli aleyhine açıldıkça açıldı" dedi. İşte Babuşcu'nun o açıklaması ve gelen yorumlar...

SSK ve Bağ-Kur emeklisine ek zam ödeme tarihleri açıklandı...

SSK ve Bağ-Kur emeklisine ek yüzde 5 zam verilmesinden sonra milyonlarca emekli, zam farkının ne zaman hesaplarına yatacağını merak ediyor. Buna göre, en düşük emekli maaşı da 10 bin liraya çıkarıldı.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri dikkat! Zam oranı değişecek mi?

Memur ve memur emeklilerinin yeni yılda zamları yüzde 49,25 olurken, işçi ve esnaf emeklilerinde ise bu oran yüzde 37,57 olarak belirlendi. Ardaki zam farkı dikkat çekerken bu oranın artırılması için çalışma yapıldığı ortaya atıldı. Peki SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı artacak mı?

Ticaret Bakanlığı Resmi Gazete'de duyruldu: 1 yıl boyunca kur farkı dikkate alınmayacak

Kur farkı zararının şirketlerin borçluluk durumunu değerlendirirken göz ardı edilmesi uygulaması, bir yıl daha uzatıldı. Bu karar, Türkiye Resmi Gazete'de yayımlanarak resmiyet kazandı. Karara göre 1 Ocak 2025 tarihine kadar kur farkı dikkate alınmayacak. İşte ilgili ayrıntılar...

En düşük emekli maaşı 10 bin 301 TL! SSK, BağKur emeklilerine Ocak 2024 şoku! 2008 öncesi ve sonrası, BağKur esnaf maaşı

Enflasyon farkı ile emekli zammı hesaplamaları peş peşe yapılıyor. Peki SSK 008 öncesi ve sonrası, BağKur esnaf maaşları ne kadar olacak? İşte ayrıntılar...

Otomotiv pazarında daralma bekleniyor! Kur ve faiz artışları talebi frenleyecek!

Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, bu yıl otomotiv pazarında rekor üzerine rekor kırıldığını belirtirken, gelecek yıl ise sektörde daralma beklendiğini dile getirdi. Berkel, parasal sıkılaşma ve taşıt kredi faiz oranları sebebiyle 2024’de piyasada bir yavaşlama beklediklerini aktardı.

Merkez Bankası'ndan yeni karar: KKM hesaplarında asgari faiz zorunluluğunu kaldırıldı!

Merkez Bankası'ndan son dakika yeni hamle geldi. Banka, Türk Lirası dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında asgari faiz zorunluluğunu kaldırma kararı aldı.

2023'te borçlanma limiti 4.5 katına çıktı! Kur farkının faturası 123 Milyar TL!

Sayıştay'ın 2022 Genel Uygunluk Bildirimi'ne göre; Hazine, kamu-özel işbirliği bütününde yap-işlet-devret ve benzeri finansman modelleri kapsamında verdiği garantiler için 2022 yılında ödediği fark 123,1 milyar lira oldu.

İlaç kullananlar dikkat! İlaçta erişim sorununa yeni formül mü geliyor? İlaçlar ne zaman gelecek?

Son zamanlarda kur farkı yüzünden ilaçların tedarik aşamasında problemler artıyor. Dövize endeksli sistemden çıkılması gerektiği ifade edilirken, yeni bir formül geliştirilmesi bekleniyor.

Kur Korumalı Mevduata verilen destek ekonomik yardımları yakaladı!

KKM’ye yapılan kur farkı ödemeleri son bir yılda 91,4 milyar lira oldu. Aynı dönemde yatırım, üretim, Ar-Ge, inovasyon, kalkınma gibi stratejik önem taşıyan faaliyetler için yapılan ödemeler toplamı ise 96,3 milyar lira olarak gerçekleşti.

kur farkı faiz gelirleri vergi Haberi

kur farkı faiz gelirleri vergi

Kurumlar Vergisi Genel Tebliği'nde değişiklik yapıldı. Buna göre, ihracat yapan kurumların münhasıran ihracattan, sanayi sicil belgesini haiz ve fiilen üretim faaliyetiyle iştigal eden kurumların da münhasıran üretim faaliyetinden elde ettikleri kazançları için kurumlar vergisi oranı 1 puan indirimli uygulanacak. Sanayi sicil belgesi kapsamında üretilen ürünlerin ihraç edilmesi halinde de 1 puanlık vergi indiriminden yararlanılacak.

‘Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ ile ihracat yapan kurumlar için kurumlar vergisi oranının 1 puan indirimli olarak uygulanmasına imkan tanınmıştı. Tebliğle, söz konusu uygulamaya ilişkin esaslar belirlendi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Kurumlar Vergisi Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ'i, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, ihracat yapan kurumların...