25 / 04 / 2024

Kurbağalıdere çalışmaları sürüyor

Kurbağalıdere çalışmaları sürüyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırma sürecinin devam ettiği Kurbağalıdere’yi metro tipi tünelle atıksuları toplayarak ıslah ediyor. Atıksular yılsonuna kadar kontrol altına alınmış olacak.

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları sürüyor.

Erzurum Şehir Hastanesi'nin alt yapı ve çevre düzenlemesi çalışmaları yapılıyor!

Türkiye'nin en büyük sağlık kuruluşlarından biri olan Erzurum Şehir Hastanesi etrafında alt ve üst yapı ile çevre düzenleme çalışmaları sürüyor. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, hastaneyle ilgili açıklamalarda bulundu...

Diyarbakır Hevsel Bahçeleri'ne dökülen hafriyatın kaldırılma çalışması sürüyor!

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Hevsel Bahçeleri'ne dökülen hafriyatın kaldırılma çalışması sürüyor...

Esenyurt, Avcılar ve Silivri'de hasar tespit çalışmaları sürüyor!

Esenyurt, Avcılar ve Silivri'de belediye ekiplerinin hasar tespit çalışmaları sürüyor. Silivrispor-Manisaspor maçı, Silivri Stadı'nın deprem sonrası tedbir amaçlı kapatılması nedeniyle Çatalca Stadı'nda oynanacak...

Kartal’da çöken binada enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor!

Kartal’da çöken binada enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Enkaz altında kimsenin kalmamasının ardından, enkaz kaldırma çalışmaları sabah saatlerinde de aralıksız sürüyor. 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde inşaat çalışmaları sürüyor!

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi merkez kampüsü içinde yapım çalışmalarına 2018 yılı Şubat ayında başlanan H Blok ve Merkezi Araştırma Laboratuarı (MARAL) inşaatları hız kesmeden sürüyor. 

Aksaray Yeni Küçük Sanayi Sitesi'nde inşaat sürüyor!

Aksaray Belediyesi ile TOKİ'nin işbirliğinde hayata geçirilen, istihdam başta olmak üzere bölgesel gelişmeye katkı sağlayacak 375 milyon TL’lik Aksaray Yeni Küçük Sanayi Sitesi projesi inşaat çalışmaları sürüyor.

Şehzadeler'de kent çalışmaları sürüyor!

Şehzadeler Belediyesi tarafından yapımına başlanan 7 projenin yapım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 

Sekapark - Plajyolu tramvay hattında çalışmalar sürüyor!

Kocaeli'de, Akçaray tramvay hattına ilave olarak projelendirilen Sekapark - Plajyolu tramvay hattının çalışmaları sürüyor. 

Düzce Motor Sporları Pisti'nde üst yapı çalışmaları sürüyor!

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun büyük gayreti ile genç yeteneklerin yetiştirilmesine hizmet edecek olan Düzce'deki motor sporları pistinde üst yapı çalışmaları sürüyor.

İzmir Körfezi Geçiş Otobanı tartışmaları sürüyor!

Doğa Derneği, EGEÇEP, TMMOB ve 85 kişinin dava açtığı İzmir Körfezi’ne yapılması planlanan otoban bağlantılı köprü projesi için tartışmalar sürüyor..

Tosya TOKİ projesinde çalışmalar sürüyor!

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, belediye personelinin katılmıyla istişare toplantısı gerçekleştirildi. Tosya TOKİ projesinde çalışmalar sürüyor.

Kepez-Santral dönüşüm projesinde temel atma çalışmaları sürüyor!

Antalya'da Kepez ve Santral mahallelerinde Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi hayata geçiriliyor. Kepez kentsel dönüşüm projesinde temel atma çalışmaları sürüyor. 

Kurbağalıdere çalışmaları sürüyor Haberi

Kurbağalıdere çalışmaları sürüyor

Kadıköy-Maltepe-Ümraniye’deki derelerin aktığı geniş bir havza olan 67 kilometre uzunluğundaki Kurbağalıdere suyu ve yağışı taşıyamıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, havzanın atıkları nedeniyle kirlenen dereyi metro tipi tünelle atıksuları toplayarak ıslah ediyor.


Kolektör hattının çelik boruları yatay itme yöntemiyle yerleştiriliyor. Metro tünellerindeki gibi yeraltından TBM makinesiyle kazı yapılıyor. Çalışmanın ilk etabı yüzde 90 oranında tamamlandı. Şu ana kadar temizlik çalışmalarında 1094 kamyon çamur bertaraf edildi. Su alma yapıları ile kokuya neden olan atık suların kolektör hattına aktarılmasına başlandı.


Derenin bazı kesitlerinde de genişletme çalışmaları sürüyor. Genişleme bölgelerindeki SİT alanları ve kamulaştırılacak araziler hukuki süreçleri uzatıyor. Binaların yakınlarında açık kazı çalışması yapılması ise güvenli olmuyor.


Kurbağalıdere’de su alma yapılarıyla kokuya neden olan atıksuların kolektör hattına aktarılmasına da başlandı. Atıksuyun kolektöre toplanmasından sonra pompa sistemi ile...