26 / 04 / 2024

Küresel iklim değişikliği çed

Küresel iklim değişikliği çed

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin başkanlık ettiği ‘İklim değişikliği ve Hava yönetimi Koordinasyon Kurulu’nda alınan karar çerçevesinde Türkiye, 2030 yılında %21’e kadar sera gazı emisyon azaltımı yapabileceğini bildirdi.

Hükümetin kentsel dönüşüm planı hazır! Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı!

Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı. Dirençli Şehirler ismi verilen yeni strateji kapsamında depremin dışında küresel iklim değişikliğiyle giderek artan su stresi, sel, tarımsal kuraklık gibi afet ve etkilere karşı da kırılganlık azaltılmış olacak.

32 milyon çalışanı ilgilendiriyor! Çalışma saatleri, yıllık izinler, ücretler değişecek...

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu, 32 milyon çalışanı doğrudan ilgilendiren iş kanunlarında değişiklik için ilk adımı attığını duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Binaların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ruhsat aldıkları tarihteki imar kurallarına göre inşa edilmiş yapıların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirdi. 

Küresel iklim kriziyle mücadelede inşaat sektörüne önemli görevler düşüyor!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, küresel iklim krizine karşı alınması gereken önlemler için inşaat sektörüne önemli görevler düştüğünü söyledi. İşte Murat Özdemir'in o açıklamaları...

Sel ve taşkınlara yanlış şehirleşme neden oluyor, iklim değişikliği günah keçisi ilan ediliyor!

Kuvvetli yağışlar Türkiye'nin pek çok kentinde taşkınlara neden oldu. Durumu değerlendiren Ankara Üniversitesi'nden iklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek, yanlış şehirleşmeye dikkat çekiyor.

Mirasçılar dikkat! Miras konusunda çığır açacak değişiklik yapıldı!

Çiftçi Kayıt Sisteminde “intikali gerçekleşmemiz yani henüz mirasçılara paylaşılmamış tarım arazileri” ile ilgili çığır açacak bir değişiklik yapıldı. Dünya gazetesi Köşe Yazarı Mine Ataman ise bugünkü köşesinde bu değişikliği ilişkin bir yazı kaleme aldı. İşte detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi komisyonda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü. 

Tarım arazisi üzerine kaçak villalar yapılmıştı... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kuşadası’nda tarım arazisi üzerine inşa edilen kaçak villalar için düğmeye bastı.

Emeklilere %25 Zam Yapıldı: En Düşük Emekli Maaşı Değişmedi

Emekli maaşlarına yapılan %25 oranındaki zam, emeklilerin beklentilerini karşılamadı. En düşük emekli maaşında değişiklik olmazken, kök maaşı 6500 TL ve altında olanlar 7500 TL'yi almaya devam edecek.

Kırmızı Alarm: İtalya'da Öldürücü Sıcaklarla Mücadele Başladı, Türkiye Ne Kadar Tehdit Altında?

Dünya üzerinde küresel iklimin değişmesi çok fazla sıcaklığa neden oldu. Öldürücü sıcakların geleceği uyarısı yapıldı. İtalya'da sıcak ölen bir kişinin ardından ülkede art arda uyarılar yapılmaya başladı. İtalya’da sıcaklığın çok fazla olması insanların önlem alması gerektiğini gösteriyor.

ABD enflasyon verisi küresel altın piyasasını sarsabilir!

ABD enflasyon verisinin yarın açıklanmasıyla birlikte altın fiyatlarında sürpriz hareketler yaşanabilir. Uzmanlar, beklenmedik sonuçların küresel piyasalarda risk iştahını etkileyebileceğine dikkat çekiyor.

Küresel piyasalarda risk iştahı düşük seyrediyor!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalarda, merkez bankalarının para politikalarına ilişkin belirsizliklerle risk iştahı düşük seyrediyor.

Deprem korkusu konut tercihini değiştirdi: Manzaralı evlere talep azaldı!

Kiralık ve satılık konutlarda talepler değişti.  Deniz manzaralı, yüksek katlı ve lüks konutlar yerine artık depreme dayanıklı, kayaç zeminli, yatay mimariye sahip, sıfır veya birkaç senelik binalar aranıyor. 

Küresel iklim değişikliği çed Haberi

Küresel iklim değişikliği çed

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin başkanlık ettiği ‘İklim değişikliği ve Hava yönetimi Koordinasyon Kurulu’nda alınan karar çerçevesinde Türkiye,  2030 yılında %21’e kadar sera gazı emisyon azaltımı yapabileceğini Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesine bildirdi. İklim değişikliği ile mücadele katkısını zamanında bildiren Türkiye’ye Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Genel Sekreteri teşekkür etti. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Güllüce, Bu bildirimin İklim Değişikliği ile mücadele ve çevrenin korunması kapsamında ülke olarak her zaman üzerimize düşen görevi yapmaya hazır olduğumuzun göstergesi olduğunu ifade etti. Bakan Güllüce; İklim Değişikliği ile mücadele için ulusal katkının belirlenmesi çalışmasının 2 yıl sürdüğünü, bu süreçte tüm kurumların özveri ile yoğun bir şekilde çalışmaya katkı ve destek verdiklerinin altını çizdi. Ayrıca Türkiye’nin, 2020 sonrasına ilişkin yeni...