29 / 03 / 2024

lejand işaretleri

lejand işaretleri

Belli bir bölgenin haritası hazırlanırken mutlaka olması gereken unsurlar arasında lejand bölümü de yer alıyor. Peki lejand nedir, işte yanıtı...

Lejand ne demektir?

Harita çizilirken mutlaka olması gereken hususlar arasında yer alan lejand ne demektir? Detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Mortgage oranları düştü, Birleşik Krallık konut piyasası rahatladı!

Birleşik Krallık'ta konut piyasasında yaşanan gerileme, mortgage oranlarındaki düşüşün talebi desteklemesinin bir sonucu olarak geçtiğimiz ay hafifleme işaretleri göstermişti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Megayol Trafik İşaretleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Megayol Trafik İşaretleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ebubekir Yılmaz ve Mustafa Dağlar ortaklığında kuruldu.

Bakanlık, rantı yüksek caddelerdeki ev ve dükkanlara rezerv alanı gerekçesiyle el mi koyacak?

Kentsel Dönüşüm Başkanlığının kurulmasıyla birlikte vatandaşların yeni yasaya ilişkin soru işaretleri çoğaldı. Bu kapsamda hak sahipleri kendi rızaları alınmadan tapulara el konulacağına yönelik kaygılar yaşıyor.

Adalet Bakanı Tunç resmen açıkladı! Kirada yüzde 25’in üzerinde de anlaşma mümkün!

1 Eylül’de başlayan kira uyuşmazlıklarındaki arabuluculuk uygulaması konusunda konut sahipleri ve kiracıların kafalarında soru işaretleri yer alıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuya ilişkin açıklama yaparak konuya ilişkin merak edilenleri yanıtladı. İşte detaylar...

Okyay Trafik İşaretleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Okyay Trafik İşaretleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 300 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Morkoç tarafından kuruldu.

Konut üretiminde toparlanma işareti! 2'nci çeyrekte ruhsat verilen daire sayısı yüzde 31.3 arttı! 

Konut üretiminde toparlanma işaretleri gelmeye başladı. Açıklanan rakamlara göre, 2'nci çeyrekte ruhsat verilen daire sayısı yüzde 31.3 arttı. İşte detaylar...

İslam Memiş madde madde anlattı: Altın genelgesinin ardından cevap bekleyen 4 önemli soru

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın altın konusundaki yeni genelgesi, vatandaşların kafasında bazı soru işaretleri oluşturdu. Bu noktada, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yayımlanan genelge hakkında merak edilen sorulara açıklık getirdi.

Dolar 25 TL'yi devirdi: Ekonomistler ve analistler peş peşe konuştu!

Dolar 25 TL'yi devirdi: Ekonomistler ve analistler peş peşe konuştu! Faiz artışı beklentilerin altında kalınca Türk Lirası'nın değer kaybetmesi büyüdü. Rasyonelliğe dönüşte soru işaretleri ortaya çıktı. Ekonomistler ve analistler peş peşe konuştu.

ABD'de mortgage faizleri geçen hafta geriledi, konut alımları canlanabilir!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage faiz oranları geçen hafta düşüş kaydetti. Yüksek seviyelerde olan faiz oranları, konut alımlarını kısıtlayan bir faktör olsa da, düşüşün canlanma işaretleri sunması bekleniyor.

Aile Bakanlığı'ndan destek ödemelerinde mayıs ayı müjdesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen destek ödemelerini alan milyonlarca vatandaşımızın destek ödemeleri hakkındaki soru işaretleri giderildi. Mayıs ayı konusunda müjde geldi.

Altın oradan gelecek haberi bekliyor! Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?

Altın, yatırımcıların Fed tarafından gelen faiz artışlarının durabileceği açıklamaları ve ABD borç limiti krizinde çözüme dair işaretleri değerlendirmesiyle yatay seyrediyor.

En düşük memur maaşı 17 bin mi 22 bin mi olacak? Soru işaretleri giderildi

Sosyal Güvenlik Uzmanı Muhammet Bayram, Temmuz ayında memurların alacağı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan en düşük 22 bin TL maaş ile ilgili sosyal medyadaki iddiaları yanıtladı. İşte tüm detaylar...

Ortak banka hesabı nasıl açılır? Ortak hesaptan bir kişi para çekebilir mi?

Ortak hesap açmak isteyen pek çok kişinin kafasında soru işaretleri bulunmaktadır. İşte bu soruların araştırılan yanıtları!

lejand işaretleri Haberi

lejand işaretleri

Lejand nedir?

Haritalar, sınırları belirlenmiş bir bölgenin kuş bakışı olarak ve belirlenen bir ölçek oranında küçültülerek bir düzleme aktarılmış halini ifade ediyor. Harita hazırlama aşamasında, harita içeriğinde mutlaka bulunması gereken unsurlara dikkat edilmesi gerekiyor. Bu hususlardan biri olan lejand nedir, ne için kullanılır?


Lejand, haritalarda bulunan özel işaretlerin ne ifade ettiğini açıklayan bölümüne deniyor. Lejand işaretleri, her haritanın kullanım amacına göre farklılık gösterebiliyor.


Fransızca kökenli bir kelime olan lejand, harita anahtarı, haritanın dili ya da harita işaret anahtarı olarak da ifade ediliyor. Genellikle haritanın sağ alt köşesinde bulunan lejand bölümünde haritaların üzerindeki renklerin, simgelerin, terimlerin kısaca açıklanıp, aynı zamanda kuzey işareti ve ölçek gibi ayrıntılar da belirtiliyor.


Lejand işaretleri..


Işıl Seren...