26 / 04 / 2024

Lev Troçki evi ne kadar

Lev Troçki evi ne kadar

Sovyetler Birliği’nde Bolşevik Parti ’nin önemli isimlerinden, Kızıl Ordu'nun kurucusu olarak bilinen Lev Troçki’nin İstanbul Büyükada’da oturduğu ev satılıyor.

Evi ve arsası olanlar dikkat! Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 3 gün sonra başlıyor! 

Evi ve arsası olan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 3 gün sonra başlıyor. İşte emlak vergisi 2024 ödemeleri ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Aile içinde yaşanan tartışmalar sonucu ve kin duyulan kişilere karşı yapılan kin evleri nedir? İşte kin evi örnekleri...

Kin evleri, aile içinde yaşanan anlaşmazlıklar ve haksızlıklar sonucu kin ve ve öfkesini hedef aldıkları kişiye göstermek için bilinçli şekilde yapılan evlere deniliyor. 

Kiralar arttı, bir evi ancak iki üç kişi kiralayabiliyor!

Konut satışlarındaki durağanlık emlak piyasasını derinden etkiliyor. İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, sektörün 2024 yılının ikinci çeyreğinde hareketleneceğini söylüyor. Fahiş kiralara da değinen Akgün, bir evin kirasını ancak iki üç kişinin ödeyebildiğini kaydediyor. 

Ev sahibi kiraya verdiği evi kontrol edebilir mi?

Ev sahibinin ve o evi kiralayan kişilerin belli hakları vardır. Kiracılar, kendi haklarının yanında ev sahiplerinin haklarını da bilmek isterler. İşte bu hususta sorulan sorular ve onların yanıtları!

Evi satın alan kişi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracı, ev sahibinden oturmak istediği mülkü belli bir süreliğine kiralayan kişidir. Peki ev sahibi değişirse, bu durumda kiracı ne yapmalıdır? İşte ev sahibinin değişmesi durumda meydana gelecek durumlar!

23 bin 700 kişi oraya koştu! 2 artı 1 evi bedavaya verecek

Kanada'da yaşayan Türk iş insanı Fesih Zeki Mert, memleketi Bingöl’de yaptırdığı bir sitedeki 2 artı 1 daireyi bir kişiye bedava vereceğini duyurdu. Dairenin çekilişle verileceğini duyan vatandaşlar çekilişe akın etti. Tam 23 bin 700 kişi başvuruda bulundu.

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor! Kiracı evi göstermezse davalık olabilir mi?  

Kiracı ve mülk sahibi arasındaki 'sancılı' ilişki, mahkemeye bu defa da 'yer gösterme' anlaşmazlığı için taşındı. Kiracı, satışa çıkarılan evi alıcılara gezdirmeye karşı olumsuz tepki veriyor. Mülk sahipleri ise yer gösterme izni davası açmaya başladı bile. 

Ev sahibi evi satarsa ne olacak? Kiracı evden çıkmak zorunda mı?

Kirada oturduğu evin üçüncü bir kişiye satılması durumunda, sürecin nasıl işleyeceği konusunda yeni ev sahibi ve kiracı arasında bazı anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Peki, bu gibi durumlarda kiracının hakları nelerdir? Ev sahibi evi satarsa ne olacak? İşte tüm merak edilenler...

Kirada oturan ve evi kirada olan kişiler beyanname verecek mi?

Kirada oturan ve evi kirada olan kişiler, kira geliri beyannamesi süresinin dolmasına kısa süre kendilerinin de beyanname verip vermeyecekleri konusunda araştırma yapıyor. Peki Gelir Vergisi Kanunu’na göre kirada oturan ve evi kirada olan kişiler beyanname verecek mi? İşte yanıtı…

Milyonlarca kişi ödüyor! Kimler o vergiden muaf?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde emekli ve evi bulunan kişilerin emlak vergisi muafiyetini kaleme aldı.

Ukrayna'da kişi başına 24 metrekare konut alanı düşüyor!

Ukrayna İnşaatçılar Konfederasyonu Başkanı Lev Partskhaladze Ukrayna'da kişi başına 24 metrekare konut alanı düştüğünü dile getirdi.

Kırklareli Kaynarca Yaşlı Bakım Evi inşaatı hızlandı!

Kırklareli Kaynarca Yaşlı Bakım Evi projesinde yapım çalışmaları tamamlanıyor. 3 katlı olarak inşa edilen bakım evi 50 kişiye aynı anda hizmet verebilecek.

Aydın'da başkasına ait evi satmaya çalışan 6 kişi yakalandı!

Aydın Didim'de sahte belgeler düzenleyerek başkasına ait evi satmaya çalışan 6 zanlı suçüstü yakalandı.

Lev Troçki evi ne kadar Haberi

Lev Troçki evi ne kadar

Sovyetler Birliği’nde Bolşevik Parti ’nin önemli isimlerinden, Kızıl Ordu'nun kurucusu olarak bilinen Lev Troçki’nin İstanbul Büyükada’da oturduğu ev satılıyor. Ev için 4 milyon 400 bin dolar (Yaklaşık 12 milyon lira ) isteniyor. 3 bin 571 metrekarelik alan üzerinde kurulu binanı toplam oturma alanı 950 metrekare. 18 odası bulunan binada 5 salon 5 de banyo bulunuyor. Tarihi eser niteliğindeki bina 150 yıllık.


TROÇKİ KİMDİR?

Lev Davidoviç Bronştayn adıyla Yanovka’da doğdu. Troçki adını 1902 yılından itibaren kullanmaya başladı. 1917 Rus Devrimi'nin önde gelen isimlerinden olan Troçki, Sovyetler Birliği'nin kurulmasında, ihtilâl sonrası iç isyanların ve ayaklanmaların bastırılmasında birinci derecede rol oynadı. Kızıl Ordu'nun kurucu komutanı olarak kabul edilen Troçki, Lenin'den sonra Sovyetlerin ikinci adamı oldu. Troçki, Stalin ile giriştiği iktidar mücadelesini kaybetti. Uzun yıllar...