23 / 04 / 2024

limak konya enerji santrali

limak konya enerji santrali

Limak Holding, yenilenebilir enerjide ilk adımı Konya'da atıyor. 2017'de devreye girecek 13.1 MW'lık Apa santralının ardından Limak, bu kez Nevşehir'de 24 MW'lık güneş santralı kuracak..

Limak ve BAE’li Alpha Dhabi Holding'ten iş birliği: Sürdürülebilir kalkınma için Mutabakat Anlaşması imzalandı!

BAE şirketi Alpha Dhabi Holding ile Limak arasında, Türkiye ve BAE’de sürdürülebilir kalkınma için teşvik sağlayacak olan Mutabakat Anlaşması (MoU) imzalandı. Anlaşma kapsamında inşaat, kalkınma, altyapı, enerji ve turizm sektörleri de yer alıyor. İşte ayrıntılar...

Limak’ın Yeşil Dönüşüm Ormanları şimdi de Bursa’da kök salacak!

Limak Enerji’nin fatura ve abonelik işlemlerinde kullanılan kağıtların doğaya yeniden kazandırılması ve tüketilen kağıt miktarını dengelemek için başlattığı Yeşil Dönüşüm Ormanları Projesi, Çanakkale’den sonra Bursa’da da hayata geçirilecek...

Limak yeniden konut sektörüne giriyor!

Enerji, inşaat, çimento, gıda gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Limak Holding yeniden konut sektörüne giriyor.

Limak -Konar Enerji Gönen'de GES yaptı!

Limak-Konar Enerji Isparta Gönen'de güneş enerji santrali kuruldu. Santralin kuruluş aşaması Time Lapse Türkiye tarafından görüntülendi.

Limak'tan 2 milyar dolarlık yatırım hamlesi!

Limak Holding enerji, çimento, havalimanı, inşaat ve turizmde 2 milyar dolar yatırım yapacak. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 4,1 milyar dolar cirolu grubun bu yıl yüzde 20 büyüme hedefiyle yeni yatırımları devreye alacağını belirtti.

Limak'tan 2 yeni yatırım projesi!

Limak Holding, Türkiye'nin önde gelen gruplarından biri. Birçok büyük projeye imza atan firmayı kamuoyu daha çok inşaat ve enerji şirketleri ile tanıyor.

Konya'da acele kamulaştırma yapılacak!

Konya 4 Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında bazı taşınmaz mallar acele kamulaştırılacak. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de..

Konya'ya 206 milyon liralık yatırım geliyor!

AK Parti Konya Milletvekili ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Konya Kayacık Lojistik Merkezi ve Buğdaypazarı YHT Garı temelinin 19 Ağustos'ta atılacağını söyledi.

Konya YEKA için 4 firma teklif verdi!

Konya'da yaklaşık 1,3 milyar dolar yatırımla inşa edilmesi planlanan Karapınar Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı'nın (YEKA) ihalesi için 4 firma teklifte bulundu. İhale 20 Mart'ta gerçekleşecek.

Konya Çevre Yolu'nun ihalesi yapıldı!

Konya açısından büyük öneme sahip Konya Çevre Yolu'nun ihalesi yapıldı.Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, mali tekliflerin Mart ayı içerisinde alınacağını belirtti.

Limak'tan, Ankara'ya SPA merkezi!

Çimento, altyapı, enerji, havalimanı projelerinin yanı sıra turizm sektöründe de önemli faaliyetleri bulunan Limak, bünyesindeki 7 otele bir de SPA merkezi ekledi.

Limak, Norveçli Çetin Barajı ve HES'i alıyor!

Limak Holding, Norveçli enerji şirketi Statkraft'ın Siirt'te 517 megavat kapasiteli Çetin Barajı ve hidroelektrik santralini (HES) devralmak için iyi niyet anlaşması imzaladı.

Limak, inşaatı durdurulan Çetin Barajı'na talip oldu!

Limak Enerji, Norveçli Statkraft'ın 2011'de yapımına başlayıp geçen sene sonunda inşaatını durdurduğu Çetin Barajı'na talip oldu.

limak konya enerji santrali Haberi

limak konya enerji santrali

Limak Enerji İcra Kurulu Başkanı Birol Ergüven, yenilenebilir enerji projelerini büyüteceklerini belirterek, "Güneş alanındaki başlangıç noktamız olan Konya'daki Apa GES projemizin en geç 2017'de çalışır duruma geçmesini ve 23 gigavatsaat üretim yapmayı hedefliyoruz" dedi. Limak'ın 3 bin megavat (MW) seviyesindeki kurulu güçlerinin 700 MW'sini yenilenebilir kaynakların oluşturduğunu kaydeden Ergüven, şirket olarak kaynak çeşitliliğine büyük önem verdiklerini ve yenilenebilir portföyünün tamamına yakınının rezervuarlı hidroelektrik santrallerinden oluştuğunu dile getirdi. 


SIRADA NEVŞEHİR VAR 

Güneş, rüzgâr ve jeotermal yatırımlarının da üretim portföylerine eklenmesi için yoğun bir çalışma gösterdiklerini vurgulayan Ergüven, "Üretimdeki uzun vade hedefimiz 5 bin MW seviyesine ulaşmak. Güneş alanında 13.1 MW kapasiteli Konya'da bulunan projemizin yatırım bedeli için öngörümüz 15 milyon dolar civarında. Buna ihalede devlete ödeyeceğimiz lisans bedelini de eklediğimizde rakam 22...