25 / 04 / 2024

lojman masrafları

lojman masrafları

Kamuda çalışan memurlar cüzi bir kira bedeli karşılığında kamu konutları olan lojmanlarda ikamet edebiliyor. Peki, bu lojmanda oturanlar başka hangi masrafları öder? Lojmanda oturanlar tarafından karşılanacak giderler nelerdir?

Ortaklığın giderilmesi dava masrafları!

Ortaklığın giderilmesi davası, taşınmaz hangi il ya da ilçe sınırlarında ise o yerin sulh hukuk mahkemesinde açılıyor. Peki, ortaklığın giderilmesi dava masrafları ne kadar? Ortaklığın giderilmesi dava masraflarını kim öder?

Tapu satış masrafları kime ait?

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri için, tapu dairesinde verilen hizmetin karşılığında tapu masraflarının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu satış masrafları kime ait? Tapu masraflarını kim ödemek zorunda?

Arnavutköy Taşoluk lojman binaları onarım ihalesi 16 Eylül'de yapılacak!

İstanbul Sağlık Müdürlüğü; İstanbul Arnavutköy Taşoluk lojman binalarının onarım ihalesi 16 Eylül 2014 tarihinde saat 10.30'da İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nde gerçekleştirilecek. Onarım 60 günde tamamlanacak.

Kredi dosya masrafları geri alınabiliyor!

Yargıtay kararı ile artık 2003 yılından bu yana ödemiş olduğunuz tüm kredi kartı aidatları ve çekmiş olduğunuz kredilerde ki sizden alınan kredi dosya masrafları yasal faizleri ile birlikte geri alınabiliyor...

Kars İl Özel İdaresi lojman satıyor! 9 milyon 517 bin 459 TL!

Kars İli Merkez'de yer alan 3.918.00 metrekarelik arsa üzerindeki lojman Kars İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı tarafından 16 Eylül 2014 günü saat 14.00'da ihale ediliyor.

Daire tapu devir masrafları!

Tapu dairesinde yapılan taşınmaz mal devir işlemi için birtakım masrafların ödenmesi gerekiyor. Peki, daire tapu devir masrafları nelerdir? 2014 daire tapu devir masrafı ne kadar?

Emlak Konut'tan noter ve tercüman masrafları duyurusu!

Emlak Konut tarafından yapılan açıklamaya göre alıcılar ile imzalanacak satış vaadi sözleşmelerine ait noter masrafları ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan alıcıların tercüman masrafları alıcılardan tahsil edilecek.

Lojman Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı!

16/7/1984 tarihli ve 84/8345 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Konutları Lojman Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapılan değişiklik...

Erzincan Merkez'de 3.5 milyon TL'ye hizmet binası ve lojman!

Erzincan İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Merkez'de yer alan kargir hizmet binası ve bahçeli lojmanı 3 milyon 500 bin TL bedelle 3 Eylül'de ihale ediyor...

Evostar Soyak Evleri'nde tüm masraflar Soyak'tan!

Soyak imzası ile hayata geçirilen ve İstanbul Avrupa Yakası Halkalı'da konumlandırılan Evostar Soyak Evleri'nde tüm masraflar Soyak'tan. Projede konut büyüklükleri 31 metrekare ile 145 metrekare arasında değişiyor.

Konut kredisi refinansman masrafları iadesi nasıl olur?

Refinansman ödemekte olduğunuz konut kredisinin kapatılması ve size şu andaki faiz oranlarıyla yeni bir kredi tahsis edilmesi işlemine deniyor. Peki, konut kredisi refinansman masrafları iadesi nasıl olur?

Refinansman kredi masrafları nelerdir?

Sahip olunan kredinin daha avantajlı faiz oranıyla yenilenmesine refinansman deniyor. Kredi oranının aynı bankada iyileştirilmesine yeniden fiyatlandırma olarak da karşımıza çıkıyor. Peki, refinansman kredi masrafları nelerdir?

Beykoz Komutan Lojmanı dış cephe mantolama işi ihaleye çıkıyor!

Beykoz Komutan Lojmanı Dış Cephe Mantolama Yapılması, Çatı Onarımı ve de Faraday Kafesi Tipi Yıldırımdan Korunma Sistemi Tesis Edilmesi işi 4 Ağustos tarihinde ihaleye çıkıyor...

lojman masrafları Haberi

lojman masrafları

Lojmanda oturanlar tarafından karşılanacak giderler!

Kamuda çalışan memurlar cüzi bir kira bedeli karşılığında kamu konutları olan lojmanlarda ikamet edebiliyor. Burada oturan kamu çalışanlarının ödeyeceği kira bedeli her sene Maliye Bakanlığı tarafından açıklanıyor.


2016 yılı lojman kira tarifesine göre; Kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda 1,65 TL/m², Kalorifersiz konutlarda 2,58 TL/m², Kaloriferli konutlarda 3,39 TL/m² kira bedeli tahsil edilecek.


Peki, bu lojmanda oturanlar başka hangi masrafları öder? Lojmanda oturanlar tarafından karşılanacak giderler nelerdir?


Lojmanda oturanlar tarafından karşılanacak giderler, Milli Emlak Genel Tebliği kapsamında şu şekilde sıralanıyor;


Lojmanda oturanlar tarafından karşılanacak giderler:

1 Kırılan camların yenilenmesi,

2 Kapı, pencere ve camların bakım ve onarımı (kapı ve pencere kolları, fitilleri ve kilitlerinin bakımı, onarımı ve yenilenmesi),

3 Süpürgelik ve alınlıkların onarımı,

4 Gömme dolap-vestiyer-elbise/yük dolabı türü ahşap...