25 / 04 / 2024

lojman nostaljik koruması

lojman nostaljik koruması

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından gelir getirici proje uygulamak amacıyla 397 tanesi yıktırılan eski TBMM lojmanları ile ilgili ''nostaljik koruma'' kararı çıktı.

Beşpınar'da 3 adet nostaljik köprü yapımı başladı!

Adıyaman Beşpınar Projesi içerisinde yer alan 3 adet nostaljik köprünün ihalesinin yapılmasından sonra inşaat çalışmalarına başladı.

Adıyaman Ziyaret Çayı’na 3 nostaljik köprü inşa edilecek!

Adıyaman Valiliği tarafından uygulanan Beşpınar Projesinin 3 etap halinde sürdürülen çalışmalar kapsamında Ziyaret Çayı’na yeni bir vizyon kazandırmak amacıyla yapay göletler üzerine inşa edilecek 3 adet nostaljik köprünün yapım ihalesine çıkıldı.

Tuzla'daki Nostaljik Tren seferlere başladı!

Nostaljik Tren, Kurban Bayramı öncesinde Tuzla sahilinde seferlere başladı. Tuzla Marina ile Tuzla İDO iskelesi arasındaki 1,5 kilometre mesafede ring seferi düzenleyen Nostaljik Tren, her gün 12.00 ile 21.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Üsküdar Hava Subayları Lojmanı ihalesi Dap Yapı'nın!

Emlak Konut’un yaptığı, Validebağ Korusu’nun karşısındaki Hava Subayları Lojmanı ihalesinde ipi Dap Yapı göğüsledi. Grup, 810 milyon liralık satış gelirinin yüzde 50.15’ini taahhüt etti

Bitlis Güzelsu köyünde 6 dairelik öğretmen lojmanı yapılacak!

Bitlis 'in Ahlat ilçesine bağlı Güzelsu köyünde öğretmenlerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla 6 dairelik lojman yapılıyor.

Bitlis Güzelsu'ya öğretmenler için lojman yapılıyor!

Bitlis’in Ahlat ilçesine bağlı Güzelsu köyünde öğretmenlerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla 6 dairelik lojman yapılıyor. Güzelsu köyünde zamanla ihtiyaç doğmasından dolayı lojman yapımına başlanıldığı belirtildi.

Eskişehir Beylikova'ya yeni dükkanlar ve lojman yapılacak!

Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp, ilçedeki Uzunburun Mahallesi muhtarı ve vatandaşlarla bir araya geldi.. Alp, Beylikova merkezde yeni alınan arsanın üzerine 4 dükkan ve 16 dairelik lojman yapılacağını bildirdi.

Genelkurmay, lojman haberini yalanladı!

Mareşal Fevzi Çakmak Köşkü'nün lojman olacağı iddialarına Genelkurmay'dan yalanlama geldi. Genelkurmay Başkanlığı, Mareşal Fevzi Çakmak Köşkü'nün lojman olarak kullanacağına ilişkin haberleri yalanladı.

Aydın PTT Başmüdürlüğü Denizli'de 6 lojman satıyor!

Aydın PTT Başmüdürlü, Denizli ili Merkez ilçesi, Şirinköy- Karataş Mevkii, Bahçelievler Mahallesinde bulunan 6 adet lojmanın satışını kapalı zarf artırma usulü ile 402 bin TL'ye ihale edecek.

Kiptaş Hadımköy 3. etapta cami, okul ve lojman inşaatı ihaleye çıkıyor!

Kiptaş Hadımköy 3. etap cami, okul ve lojman inşaat işini 9 Mart 2015 tarihinde saat 11.00'de ihaleye çıkarıyor. Okul, cami ve lojman inşaatı 420 günde tamamlanacak.

Ela Quality Resort Hotel personel lojman binası, Aktay Otel'e satıldı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Aktay Turizm A.Ş.'nin sahip olduğu lojman binasının Aktay Otel İşletmeleri A.Ş'ye satışını gerçekleştirdi.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı oturduğu lojmanı boşalttı!

Faizleri yeteri kadar düşürmediği için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın neredeyse her gün eleştirdiği Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, 4 yıldır oturduğu Çankaya'daki lojmanı 7 Şubat’ta boşalttı.

Gerger Sağlık Lojmanı tamamlanma aşamasında!

Gerger ilçesinde 2014 yılının Nisan ayında yapımına başlanan sağlık lojmanı bitme aşamasına geldi.Sağlık çalışanlarının en büyük sıkıntılarından biri olan barınma ihtiyacının giderilmesi amacıyla yapılan sağlık lojmanı bitmek üzere.

lojman nostaljik koruması Haberi

lojman nostaljik koruması

Edindiği bilgiye göre, Ankara 3. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, Mimar Behruz Çinici'nin başvurusu üzerine, TOKİ'nin idare ofisi olarak kullanmak amacıyla yıktırmadığı 3 lojmanın, "aslına uygun olarak korunmasına" karar verdi.

Mahkemenin 19 Temmuz'da aldığı karar uyarınca, ayrıca binaların girişine yerleştirilecek bilboardlara, TBMM lojman kompleksinin bütününün yıkılmadan önceki panoramik bir fotoğrafı ile sitenin tarihçesine ilişkin bilgiler ve Behruz Çinici'nin özgeçmişi konulacak. Bilboardlara konulacak yazı içerikleri, mahkeme kararı kesinleştiğinde, yine mahkeme tarafından hazırlanacak. Korunmasına karar verilen 3 lojman binası, aslına uygun olarak onarılacak.

TOKİ'nin, mahkeme kararının tebliğinden sonra temyize gidebileceği belirtiliyor. Behruz Çinici, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 2 bin kişilik eski yerleşim yerine şimdi 10 bin nüfuslu bir alanın kurulmaya çalışıldığını belirterek, Ankara'nın bu betonlaşmayı kaldıramayacağını söyledi.

Yıkılmayan...