20 / 04 / 2024

2016 lojman kiraları nasıl hesaplanır?

2016 lojman kiraları nasıl hesaplanır?

Lojman, herhangi bir kuruluşun personel ve ailelerinin barınması için, ilgili kuruluş tarafından sağlanan konut oluyor. Peki, lojman kira bedellerinde artış nasıl yapılır? 2016 lojman kiraları nasıl hesaplanır?



2016 lojman kiraları nasıl hesaplanır?

Lojman, herhangi bir kuruluşun personel ve ailelerinin barınması için, ilgili kuruluş tarafından sağlanan konut oluyor. Genellikle devlet memurlarına tahsis edilen lojman kiralarında senelik belli artışlar yapılıyor.


Peki, lojman kira bedellerinde artış nasıl yapılır? 2016 lojman kiraları nasıl hesaplanır?


Lojman kiraları hesaplama formülü 2016:

Lojmanl kira bedelleri, evin brüt inşaat alanı esas alınarak hesaplanıyor. Brüt inşaat alanı, müstakil bir evin veya apartman dairesinin dış duvarlar dahil olmak üzere, bu duvarlar içinde kalan metrekare cinsinden toplam alanı oluyor.


Brüt inşaat alanının tespitinde ölçüler dıştan alınıyor. Balkon alanlarının 1/2’si brüt inşaat alanına ekleniyor. Merpen, asansör, havalandırma ve aydınlık boşlukları ile ortak kullanılan benzeri alanlar hesaplamada dikkate alınmıyor. Metrekarenin kesirleri tama iblağ ediliyor. 


2016 lojman kiraları nasıl hesaplanır?

369 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliğine göre 2016 yılı için yurt içinde bulunan konutlardan aylık her bir metrekare için;


a) Kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda 1,65 TL/m²,

b) Kalorifersiz konutlarda 2,58 TL/m²,

c) Kaloriferli konutlarda 3,39 TL/m², kira bedeli alınacak.



Kamu lojman kiraları 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön