26 / 04 / 2024

Maçkadaki cami

Maçkadaki cami

Trabzon'un Maçka ilçesindeki bir köyde yaklaşık bir yıl önce köylülerce yapılan caminin inşaatında acele eden cemaatin kıbleyi hesaba katmaması, Karadeniz fıkralarını aratmayan görüntü ortaya çıkardı.

Diyanet'ten ÇOMÜ cami inşaatına 1 milyon TL destek!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Çorum Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Yerleşkesi’nde yapıma başlanan cami inşaatı için 1 milyon TL'lik destek sağlayacağını açıkladı.

Bursa Aygörenler Cami yeni yüzüyle açıldı!

Manevi değerlerinin yanı sıra mahalle halkı için buluşma noktası da olan camilere yönelik hizmetlerine devam eden Osmangazi Belediyesi, Selamet Mahallesi’ndeki Aygörenler Cami’yi yeni yüzüyle hizmete açtı.

Çarrpık yapılaşma, cami mimarisini de olumsuz etkiledi!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş yaptığı açıklamada "Yapmış olduğumuz araştırmalara göre, 1970 yılından bugüne kadar yıllık ortalama 500 ile bin arasında cami inşa edilmektedir." dedi. 

İBB'den "Su Ada'ya cami yapılsın" önerisine açıklama!

İBB'den "Su Ada'ya cami yapılsın" önerisine açıklama geldi. İBB Başkanı Kadir Topbaş: "Galatasaray Adası'na cami yapılması gündemimizde olmadığı gibi bir çalışma içinde de değiliz" dedi.

Çatalca Başakköy Cami’nin hasarlı minaresi yıkıldı!

Çatalca Başakköy Cami’nin hasarlı minaresi Çatalca Belediye Fen İşleri Müdürlüğü tarafından titiz bir çalışma ile yıkıldı.

Atina'ya yapılması planlanan cami Yunan hükümetini böldü!

Atina'da inşa edilmesi planlanan cami için mecliste görüşülen önergede hükümet ortakları SYRIZA ve ANEL uzlaşma sağlayamadı

Katar'dan dünyaya 335 cami inşası için anlaşma!

Katar EİD hayır kurumu, dünyanın farklı ülkelerinde 335 cami inşası için anlaşma yaptı. Yaklaşık 6 milyon dolarlık inşaat projeleri kapsamında 335 caminin yapımına başlandığı belirtildi.

Aksu Atatürk Mahallesi'ne okul ve cami yapılacak!

AKSU Belediyesi tarafından Atatürk Mahallesi'ne okul, cami, park ve pazar alanı yapılması için çalışma başlatıldı.

Batman Akkent Cami 3 yıldır tamamlanamıyor!

BATMAN'daki Çamlıtepe Mahallesi'nde cami inşaatının 3 yıldan beri tamamlanamaması nedeniyle kadın ve erkek cemaat, teravih namazını cami inşaatı karşısındaki mağazada kılıyor.

TOKİ Şanlıurfa Maşuk 982 konut ihalesi bugün!

TOKİ Şanlıurfa Maşuk Bölgesi 5. Bölge 1. Etap'ta 982 konut, 1'er adet cami ve ticaret merkezi yaptıracak. Altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi bugün saat 15:00'te gerçekleştirilecek.

Bolu Seben Gölü'nün ortasında kalan cami ibadete açılacak!

Bolu'da 12 yıl önce çalışmalar nedeniyle Seben Gölü'nün ortasında kalan cami için yol yapıldı ve yeniden ibadete açılması için çalışma başlatıldı.

İzmit Yeşil Cami Ramazan'da tamam!

Şimdiye kadar çok sayıda caminin eksiğinin giderilmesini sağlayan İzmit Belediyesi tarafından, Kadıköy mahallesinde bulunan Yeşil Cami’de de çalışma yapılıyor. Caminin Ramazan ayında tamamlanması planlanıyor...

TOKİ Şanlıurfa Merkez Maşuk 982 konut ihalesi bugün gerçekleşecek!

TOKİ Şanlıurfa Merkez Maşuk 5. bölge 1. etap 982 adet konut, 1'er adet cami ve ticaret merkezi inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi bugün gerçekleşecek.

Maçkadaki cami Haberi

Maçkadaki cami

Trabzon'un Maçka ilçesindeki bir köyde yaklaşık bir yıl önce köylülerce yapılan caminin inşaatında acele edilince mihrap, minber ve vaaz kürsüsünün kıble yönü yanlış hesaplandı.


Maçka ilçesindeki Yukarıköy köyü Ermeni Düzü mevkisinde oturan vatandaşlar, evlerinin köydeki 2 camiye uzak olması ve özellikle kötü hava koşullarında köyün camilerine gitmekte güçlük çekmeleri sebebiyle evlerinin yakınında cami yapmak istedi. Bunun için Samsun'un Bafra ilçesinde görev yapan ve yazları bu köye gelen bir imam ile beraberindeki köylüler, köyde oturan hayırsever Refik Yıldız'dan (85) cami yapımı için arazi bağışlamasını istedi.


Yıldız'ın da cami için arazi bağışlaması üzerine bir araya gelen köylüler, kendi aralarında ve hayırsever vatandaşlardan para toplayıp camiyi bir an önce tamamlamak için harekete geçti.


Önce bir iş makinesi yardımıyla caminin yapılacağı alanı düzenleyip inşaata başlayan köylüler,...