25 / 04 / 2024

Mahkeme harçları 2015

Mahkeme harçları 2015

Mahkemeye başvurma ve celse harçları her sene yeniden belirleniyor. Peki, 2015 yılında Sulh mahkemelerine, Asliye mahkemelerine başvurulması halinde ne kadar harç ödeniyor? İşte mahkeme harçları 2015..

Mahkumlara Ödettirilecek Harçlar Kanunu'nun Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Kanun teklifi!

2548 Sayılı Ceza Evleriyle Mahkeme Binaları İnşası Karşılığı Olarak Alınacak Harçlar ve Mahkumlara Ödettirilecek Harçlar Kanunu'nun Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Kanun teklifi TBMM'ye sunuldu.

Konya'da yapı ruhsat harçlarına indirim!

Konya Beyşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, inşaat sektörüne destek vermek için yapı ruhsat harçlarında bir miktar indirime gitme kararı alındı.

Beyşehir'de yapı ruhsat harçlarında indirim kararı!

Beyşehir İlçe Belediye Meclisi ilçedeki inşaat sektörüne kriz döneminde destek vermek amacı ile yapı ruhsat harçlarında bir miktar indirim yapılması kararını aldı.

Kentsel dönüşümde ödenen tapu harçları geri alınabiliyor!

Prof. Dr. Gürsel Öngören kentsel dönüşümde ödenen tapu harçlarının geri alınabildiğini müjdeledi...

Tapu harçlarının düşürülmesi olumlu ancak oranlar yeterli değil!

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, tapu ve KDV'de yapılan indirimlerin sektör açısından olumlu gelişmeler olduğunu, sektörün daha da hareketlenmesi için yüzde 1,5’e düşürülen tapu harçlarının en fazla yüzde 0,5’te sabitlenmesi gerektiğini belirtti...

Kiracıların abonelik harçları 2018 ne kadar?

Yeni bir eve ya da işyerine taşınan kimselerin abonelikleri üzerine alması gerekiyor. Peki, abonelikler nasıl alınır? Kiracıların abonelik harçları 2018 ne kadar?  

Tapu cins değişikliği harçları 2018!

Tapu belgesi üzerinde yapılacak cins değişikliği işlemi için 2018'de ne kadar harç ödemesi yapılacak? İşte tapu cins değişikliği harçları 2018..

Yapı Kullanma İzin Belgesi harçları 2018!

İnşa çalışmaları sona eren bir yapının kullanılabilmesi için yapı kullanma izin belgesinin alınması gerekiyor. Peki, bu belge ne kadara mal oluyor? Yapı Kullanma İzin Belgesi harçları 2018 ne kadar?

İstanbul imar harçları 2018!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2018'de tahsil edilecek İmar Müdürlüğü harçlarını açıkladı. İşte İstanbul imar harçları 2018..

İnşaat ruhsatı yenileme harçları 2018!

Yapı inşaat ruhsatı alındıktan sonra belli süreler içinde inşaat tamamlanmazsa ruhsat geçersiz sayılıyor ve yenilenmedi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harçları 2018 ne kadar?

İcra ve iflas harçları 2018!

İcraya başvuruda bulunan kimselerin belli oranlarda harç ödemeleri gerekiyor. Peki, icraya başvurma harcı 2018 ne kadar oldu? İşte icra ve iflas harçları 2018..

Kadastro harçları 2018!

2018 yılı kadastro harçları belli oldu. Peki, 2018'de hangi işlem için ne kadar harç tahsil edilecek?

Tapu ve kadastro harçları 2018 belli oldu!

2018 yılında Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Mahkeme harçları 2015 Haberi

Mahkeme harçları 2015

Mahkeme harçları 2015!

Mahkemeye başvurma ve celse harçları her sene yeniden belirleniyor. 2015 yılında Sulh mahkemelerine, Asliye mahkemelerine,Bölge Adliye Mahkemeleri, Bölge İdare Mahkemeleri, Yargıtay, Danıştay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesine ve Anayasa Mahkemesine başvurulması halinde ödenecek harçlar aşağıda sıralanıyor.


Hukuk, ceza ve ticaret davalarıyla, idari davalarda ihtilafsız yargı konularında, Anayasa Mahkemesine bireysel başvurularda ve icra tetkik mercilerinde uygulanacak mahkeme harçları şu şekilde:

I- Başvurma harcı:  

Dilekçe veya tutanakla dava açma veya davaya müdahale veya tevdi mahallinin tayini, ihtiyati tedbir, ihtiyati haciz, tesbiti delail ile ilgili taleplerde,  

1.Sulh mahkemelerinde, icra tetkik mercilerinde     12,80

2.Asliye mahkemelerinde, idare mahkemelerinde     27,70

3.(5235 sayılı Kanunun 52 nci maddesi ile değişen bent. Yürürlük:1/4/2005) Bölge Adliye Mahkemeleri, Bölge İdare Mahkemeleri, Yargıtay,...