18 / 04 / 2024

Mahmut Baş Özgeçmiş

Mahmut Baş Özgeçmiş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem ve Zemin İnceleme Müdürü Mahmut Baş, 1998 yılından bu yana Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü'nde kurucu müdür olarak görev yapmaktadır.

İBB 4,5 yılda 150 bin kişiyi işe yerleştirdi!

İş arayanlarla işverenleri bir araya getiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstihdam Ofisleri’ne bugüne kadar 736 bin 830 özgeçmiş kaydı yapıldı. 150 binin üzerinde kişi ise özel sektörde iş imkanına kavuştu.

Faruk Eczacıbaşı kimdir? Kaç yaşında? Evli mi?

Eczacıbaşı Holding'in sahiplerinden biri olarak tanınan Faruk Eczacıbaşı kimdir? Faruk Eczacıbaşı kaç yaşında? Faruk Eczacıbaşı evli mi? Faruk Eczacıbaşı'nın kaç çocuğu var? İşte ayrıntılar...

e-Devlet'ten başvuran anne babalar PTT'den hemen alıyor! Çocuk desteğine 2023 zammı geldi mi? Şimdi siz de göz atın! 

Aile Bakanlığı dar gelirli hanelere destek amacıyla çocuk yardımı sağlıyor. e-Devlet'ten başvuran anne babalar PTT'den hemen alıyor! Çocuk desteğine 2023 zammı geldi mi? Şimdi siz de göz atın! 

EYT’den emeklilik başvuruları başlıyor! Emeklilik şartları değişti mi?

Yaklaşık 4,5 milyon çalışanı ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde sona gelindi. Son kalan mecliste onay aşamasının ardından EYT’den emekli olmak isteyenlerin başvuruları alınmaya başlanacak. Peki kimler EYT’den emekli olabilecek? Şartlar değişti mi? 3.600 prim günü ile kısmi

e-Devlet'ten başvuranlar PTT'den hemen alıyor! Çocuk destek parasına 2023 zammı geldi mi? Şimdi siz de bakın!

Aile Bakanlığı dar gelirli haneler için çocuk yardımı veriyor. e-Devlet'ten başvuranlar PTT'den hemen alıyor! Çocuk destek parasına 2023 zammı geldi mi? Şimdi siz de bakın!

İşte geçmişten bu yana en çok satılan cep telefonları! Listenin başındaki marka şaşırttı!

Geçmişten bu yana en fazla satılan cep telefonları listesi açıklandı. Listenin başındaki marka herkesi şaşırttı. İşte herkesin merak ettiği haberin detayları…

Vergi borçları silinecek mi? Cezalara af geldi mi? Tek tek açıklandı, duyanların aklı başından gitti! Hemen bakın!

Vergi borçları silinecek mi? Cezalara af geldi mi? Tek tek açıklandı, duyanların aklı başından gitti... Hemen bakın...

Tapu sahipleri aman dikkat! Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Hemen bakın!

Tapu ile ilgili son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından da takip ediliyor. Tapu sahipleri aman dikkat...Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Hemen bakın... 

Sene başında canımızı çok yakan petrol fiyatları 2023’te düşecek mi, artacak mı?

Senenin başlarında yükselişe geçen ve araç sahiplerinden, üreticilere kadar hemen her kesimin cebini yakan petrol fiyatları 2023 yılında düşecek mi, artacak mı?..

'Babamdan aylık bağlatsam engelli aylığım kesilir mi?' sorusuna yanıt

Engelli aylığı alan kişi SGK kurumlarından herhangi birinden aylık bağlatması durumunda engelli aylığı almaya devam eder mi? Evde bakım aylığı kesilir mi? İşte yanıtı...

Binlerce kişinin merak ettiği soru! Bağkur'da geçmişe dönük borçlanma var mı?

EYT düzenlemesinin içeriği halen bilinmiyor. 2023 yılına ötelenen EYT düzenlemesinde geçmişe dönük borçlanma, prim tamamlama imkanı 4A kapsamında çalışanlar için mümkün ancak binlerce Bağkur'lunun geçmişe dönük borçlanma yapması ek bir düzenlemeye bağlı.  

Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Tapu sahipleri hemen bu detaylara bir göz atın!

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda tapuda ekspertiz uygulamasına yer verilmesi, konut alacak binlerce kişinin aklında da soru işareti yarattı. Peki Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Tapu sahipleri hemen bu detaylara bir göz atın...

Altın fiyatları yükselmeye başladı peki 2023'te dolar duracak, altın yürüyecek mi? Euro, dolar ve altında neler olacak?

Fed'in faiz artırımını yavaşlatması ve 2023 yılında durdurması ihtimali üzerine altın fiyatlarında başlayan yükseliş 2023 yılı boyunca devam edecek mi? Euro ve dolarda neler olacak? İşte beklentiler..

Mahmut Baş Özgeçmiş Haberi

Mahmut Baş Özgeçmiş

Mahmut Baş kimdir?


1966 yılında doğdu. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 1992 yılında aynı Üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü'nde yüksek lisansını tamamladı. 


Özel sektörde belirli bir süre çalıştıktan sonra,1993 yılında memuriyete başladı. 1994 yılından itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesinin değişik birimlerinde görev yaptı. 


Baş, 1998 yılından itibaren Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü'nde kurucu müdür olarak görev yapmaktadır.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Planlama Müdürlüğü bünyesinde Ekim 1994 tarihinde İmar Planlarına altlık veri üretmek amacıyla Yerbilimleri Grubu olarak kuruldu.


Yerbilimleri Grubu, halen yürülükten kaldırılmış olan 3030 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu gereğince, 07/06/1996 tarih ve 549 sayılı Büyükşehir Belediye Meclisi Kararı ile Zemin ve Deprem İnceleme Müdürlüğü’ne dönüştürüldü.


2006 yılında da, adı; Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü olarak ismi değiştirildi.



Mahmut Baş iletişim bilgileri!


Deprem ve...