29 / 03 / 2024

EYT’den emeklilik başvuruları başlıyor! Emeklilik şartları değişti mi?

EYT’den emeklilik başvuruları başlıyor! Emeklilik şartları değişti mi?

Yaklaşık 4,5 milyon çalışanı ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde sona gelindi. Son kalan mecliste onay aşamasının ardından EYT’den emekli olmak isteyenlerin başvuruları alınmaya başlanacak. Peki kimler EYT’den emekli olabilecek? Şartlar değişti mi? 3.600 prim günü ile kısmi



Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kanun tasarısında sona gelindi. TBMM Komisyonundan geçen tasarı mecliste oylanarak onaylanmasının ardından EYT’den emeklilik başvuruları alınmaya başlanacak.

EYT’den emeklilik şartları da teker teker netliğe kavuşurken, tasarı Meclis Genel Kurulu'ndan geçtikten sonra, Cumhurbaşkanının imzası ile yürürlüğe girecek. Peki emeklilik için SSK, BAĞ-KUR çalışanları kaç gün primle başvuracak?

CUMHURBAŞKANIN ONAYIYLA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Mecliste oylanmasının ardından Cumhurbaşkanının onayına sunulacak EYt tasarısı, yaklaşık 4,5 milyon çalışanı ilgilendiriyor. Yaş şartı tamamen kalkarken, prim ve yıl şartı ile emekli olunabilecek düzenleme ile pek çok vatandaşın emeklilik hayali gerçeğe dönüşecek.  Yasa Cumhurbaşkanı tarafından onaylandıktan sonra, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olurken, ardından EYT'lilerin başvuru süreci başlayacak.

 EYT’den emeklilik başvuruları başlıyor! Emeklilik şartları değişti mi?

Ayrıntılarıyla çalışılarak oluşturulan EYT kanun tasarısı,  oylama  sonucu teklif  olarak TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na gelmiş ve onaylanmıştı.  Salı günü Meclis Genel Kurulu'na gelmesi beklenen EYT kanun tasarısı, Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketi yüzünden  bir süre gecikebilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön