25 / 04 / 2024

Mahmut Nüvit mimarlık

Mahmut Nüvit mimarlık

Mimar Mahmut Nüvit kimdir? Mimar Mahmut Nüvit, bugüne kadar hangi işlere imza attı? Mahmut Nüvit, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Mahmut Nüvit Doksatlı..

Dönüşüm İstanbul Kentsel Dönüşüm İnşaat Mimarlık Ve Yatırım Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Dönüşüm İstanbul Kentsel Dönüşüm İnşaat Mimarlık Ve Yatırım Danışmanlık Limited Şirketi Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Elif İkra Sadak, İnanç Mert Tandoğan ve Zuhal Funda Tandoğan ortaklığında kuruldu.

Baymen İnşaat Mimarlık Metal Otomotiv Lojistik Gıda Tekstil Kozmetik Limited Şirketi kuruldu!

Baymen İnşaat Mimarlık Metal Otomotiv Lojistik Gıda Tekstil Kozmetik Limited Şirketi bugün Maltepe'de 650 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Can Birol tarafından kuruldu.

Küçükler Kentsel Dönüşüm Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Küçükler Kentsel Dönüşüm Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hilal Küçükşabanoğlu ve Yunus Küçükşabanoğlu ortaklığında kuruldu.

Ahmet Taşkın Works Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ahmet Taşkın Works Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de Ahmet Taşkın tarafından kuruldu.

Atılım Dönüşüm Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Atılım Dönüşüm Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Oğuz Karğın tarafından kuruldu.

Güven Kentsel Dönüşüm Mimarlık Mühendislik İnşaat Emlak Peyzaj San.İç Ve Dış Tic.Limited Şirketi kuruldu!

Güven Kentsel Dönüşüm Mimarlık Mühendislik İnşaat Emlak Peyzaj San.İç Ve Dış Tic.Limited Şirketi Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mücahit Abuçka tarafından kuruldu.

İkiaydın Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

İkiaydın Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 20 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Aydın tarafından kuruldu.

Mimarın Tersi Mimarlık Dekorasyon Limited Şirketi kuruldu!

Mimarın Tersi Mimarlık Dekorasyon Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Mine Kavasoğulları tarafından kuruldu.

Aydın Çolak Mimarlık Mühendislik İnşaat Tasarım Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aydın Çolak Mimarlık Mühendislik İnşaat Tasarım Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Aydın Çolak tarafından kuruldu.

Beyoğlu Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti İnşaat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Beyoğlu Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti İnşaat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi bugün Şişli'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Nurten Tem Ekinci tarafından kuruldu.

Arden Dönüşüm Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arden Dönüşüm Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Cengiz Üçtepe tarafından kuruldu.

Avınçsal Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Avınçsal Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Avınçsal tarafından kuruldu.

Saygın Özdeniz Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Saygın Özdeniz Mimarlık Limited Şirketi Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Saygın Özdeniz tarafından kuruldu.

Mahmut Nüvit mimarlık Haberi

Mahmut Nüvit mimarlık

Mahmut Nüvit Doksatlı kimdir?

Mahmut Nüvit Doksatlı, 1957 Samsun doğumludur. Doxato (Kavala / Yunanistan) ve İstanbul arası ticaret yapan Ali Rıza beyin ve İstanbul Fatih semtinde yaşayan Nebiye hanımın evlenerek Samsuna mübadele sonucu yerleşmeleriyle babası Necdet bey Samsunda doğmuştur.


Annesinin annesi; Emine hanım Erzincan Kemaliyeden Bafraya yerleşmiş Çerkes kökenlidir. Yine annesinin babası; matbaacı ve gazeteci Zühtü beyin babası Samsuna göçeden Kafkas Çerkezlerinin tercümanı olması sebebiyle tercüman zade Zühtü bey diye çağrılmaktadır. Çocukluğu Bafra Samsun ve diğer Karadeniz şehir ve kasabalarında geçmiştir


Güzel Sanatlara ilgisi daha çok küçük yaşlarda ortaya çıkmış ve değerlendirilmiştir. Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek okulundaki eğitimi, sürecinde avangart sokak tiyatrosu yapmış, sanat yazıları ve eleştirileri yazmaya başlamıştır.


Çocuk yaşlarından beri ören yerlerine yaptığı gezileri; 20li yaşlardan sonra yurtdışı gezilerde ve müzelerde...