29 / 03 / 2024

maketten konut almak

maketten konut almak

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Genel Başkanı Ali Taylan, vatandaşları, maket üzerinden konut alırken dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Maket üzerinden konut almayın!

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Genel Başkanı Ali Tavlan, vatandaşları uyardı. Tavlan, son günlerde kötü niyetli kişilerin maket üzerinden hayali konut sattıklarını ve birçok kişinin mağduriyet yaşadığını söyledi.

Makete bakıp ev alırken dikkat edin!

Maketten beğenerek alanlar, daireye taşındığında projede sayılan özellikleri bulamayınca hayal kırıklığı yasıyor. 1.300 dairelik siteden daire alan Ali K. maketten ev aldığına pişman olduğunu söylüyor....

2 yıl önce maketten konut satın aldılar, bugün ''dolandırıldık'' diye savcılığa başvurdular!

Maketten konut satın alanların mutlaka okuması gereken bir haber! 2 yıl önce maketten konut satın alanlar şimdi dolandırıldığını söylerek soluğu savcılıkta aldı! Maketten konut satın alanların ve almayı düşünenlerin ibretle okuması gereken bir haber!

Konutzede olmamak için dikkat etmeniz gereken 8 altın kural!

Maketten konut satın alanlar ve yeni bir projeden konut satın almayı düşünenler bu uyarılar sizin için. Yıllardır kazandığınız birikimlerinizi kaybetmemeniz için dikkat etmeniz gereken 8 altın kural var. Bu kurallar neler?

1 ayda oturum izni alınan o ülkeye Türk akını!  40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor!

Kuzey Makedonya'nın başkenti olan Üsküp'e Türk akını hız kesmeden devam ediyor. Paylaşılan detaylara göre ülkede oturum izni almak için 5 bin Euro sermayeli şirket kurmak ya da 40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor. 

Tahincioğlu'ndan konut almak isteyenlere büyük fırsat! Vadeler uzatıldı, peşinatlar düştü! 

Tahincioğlu konut almak isteyenler için; Nidapark Ataşehir, Nidapark Çankaya, Nidapark Çengelköy ve Nidapark Gündoğan projelerinde geçerli olacak yeni kampanya ve avantajlı ödeme seçenekleri oluşturdu.

Konut almak isteyenlere müjde! Fiyatlar düşüyor, alım fırsatı başlıyor!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Yönetim Kurulu Üyesi, Dr. Mustafa Koçak, konut fiyatlarının nominal olarak artsa da son bir kaç aydır aylık bazda reel olarak düştüğünü, söyleyerek konut almak isteyenlere müjdeyi verdi.

2024 konut almak için doğru yıl mı? Fiyatlar ne zaman düşecek?

Emlak piyasasında durgunluk devam ederken, konut fiyatlarında da artış hızı yavaşladı. Broker İlker Şenocak, x sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, yatırımcılar için “2024 yılı konut almak için doğru yıl mı?” sorusunun cevabını verdi.

‘Gençlere, çalışanlara, emeklilere ev almak hayal oldu’ diyen Buğra Gökçe sosyal konut müjdesi verdi!

Ev sahibi olmak her geçen gün zorlaşırken İzmir Büyükşehir Başkan Aday Adayı Buğra Gökçe X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Gençlere, çalışanlara, emeklilere konut almak hayal oldu” dedi. Şehirdeki konut fiyatlarını paylaşan Gökçe bir de hesaplama yaptı.

Konut kredisi faizleri zirve yaptı, krediyle konut almak isteyenlerin sayısı azaldı!

ATSO Başkanı Ali Bahar, TÜİK tarafından açıklanan konut satış verileri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Açıklamasında konut satışında yaşanan gerilemeye dikkat çeken Başkan Bahar, krediyle konut almak isteyenlerin sayısının azaldığını da sözlerine ekledi.

Ekonomist Atilla Yeşilada'dan konut almak isteyenler için kötü haber!

Ekonomist Atilla Yeşilada, konut almak isteyenler için kötü haberi verdi. Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Yeşilada, "İstanbul'da konut almak bir hayal olacak. Orta sınıfın daralması ve gençlerin umutsuzluğu ön planda." dedi.

Ekonomist Tunç Şatıroğlu konut almak isteyenleri uyardı! Oturmak için almıyorsanız uzak durun!

TÜİK tarafından dün açıklanan konut satışları dokuz yılın ardından en düşük rakamları gördü. Açıklanan rakamları değerlendiren ekonomist Tunç Şatıroğlu konut almak isteyenleri '' Oturmak için almıyorsanız uzak durun'' diyerek uyardı.

Konut almak isteyenlere anket: Ev alabilecek durumda mısınız?

Konut fiyatlarında yaşanan artışlar, ev sahibi olmak isteyen vatandaşları düşündürüyor. Peki konut almak için şimdi doğru zaman mı? Gazeteci Fatih Portakal, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili anket yaptı. İşte ayrıntılar ve vatandaşların yorumları...

Yatırımcılar dikkat! Rusya'nın hangi şehirlerinden konut almak en kolay?

Rusya'da yapılan yeni bir araştırma şehirleri yeni konut edinme kolaylığına göre sıraladı. Peki Rusya'nın hangi şehirlerinden konut almak en kolay?

Almanya'dan ev almak isteyenlere müjde! Konut kredisi faizleri düştü!

Almanya'da konut kredisi faiz oranlarında keskin düşüş yaşandı. Bu yolla konut almak isteyenlere her sene binlerce euro tasarruf sağlamış olacak. 

Maketten konut satışına 56.6 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı açıklamada 2021 yılından bu yana kamuoyunda “maketten satış” şeklinde bilinen ön ödemeli konut satış sözleşmelerine ilişkin 76 firmanın denetlendiğini, tespit edilen aykırılıklar kapsamında 56 milyon 657 bin TL idari para cezası uyguladıklarını dile getirdi.

Krediyle konut almak zorlaştı mı? Ev alacaklara son dakika şoku: TÜİK duyurdu!

İpotek tesisi yoluyla el değiştiren konut sayısının en düşük gerçekleştiği ay 5 bin 324 ile 2018 yılının Kasım ayı olmuştu. Ekim 2023'te bu rakama yaklaşıldı. Peki krediyle konut almak zorlaştı mı? İşte ayrıntılar...

maketten konut almak Haberi

maketten konut almak

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Genel Başkanı Ali Taylan, vatandaşları, maket üzerinden konut alırken dikkatli olmaları yönünde uyardı. 


Taylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde kötü niyetli kişilerin maket üzerinden hayali konut sattıklarını ve birçok kişinin mağduriyet yaşadığını söyledi. 


Maket üzerinden konut almanın doğru olmadığını belirten Taylan, ancak güvenilir şirketlerden bu şekilde konut alınabileceğini ifade etti. 


Firma ve projelerin çok iyi araştırılması gerektiğini anlatan Taylan, şunları kaydetti: "Vatandaşlarımız maket üzerinden konut almak zorundaysa, şirketlerin ticaret ve sanayi odalarına kayıtlı olmaları veya emlak danışmalarına danışmalı. Kötü niyetli olan bazı kişiler maket üzerinden hayali konutlar satıyor ve vatandaşlarımız mağdur oluyor. Konut satışı yapan şirketlerin geçmişi, yaptığı projeler ve güvenilirliliği çok iyi araştırılmalı. Kurumsal firmalar var, kendini kanıtlamış, başarılı projeler yapmış, firmalar tercih edilmeli....