27 / 04 / 2024

Malatya Hekimhan hasarlı binalar

Malatya Hekimhan hasarlı binalar

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'nın Hekimhan ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle oluşan hasara ve alınacak önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Ağbaba, sorularını Başbakan Davutoğlu'na sordu..

Malatya'da çalışmalar tam gaz: Orta hasarlı binalar, yerinde dönüşüm, TOKİ konutları... Hem tarih hem rakam verildi!

Depremden etkilenen Malatya'da konut sahipleri, kiracılar ve esnaf için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. AK Parti Malatya Milletvekili Doç. Dr. Abdurrahman Babacan, Malatya genelindeki son durumu paylaştı. İşte o rakamlar ve yeni konutların teslim tarihleri...

Şanlıurfa'daki hasarlı binalar için uyarı: Artçı depremlerde çökebilirler!

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen Malatya depremi dikkatleri Şanlıurfa'daki binalara çevirdi. Yaya ve araç trafiğine açık Haliliye’de bulunan hasarlı binaların çökmesinden endişe duyuluyor. 

Malatya'da yüzde 15 seviyelerindeki hasarlı bina yıkımları 2,5 ayda yüzde 53,5'e ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'da, 2,5 ay kadar önce yüzde 15 seviyelerinde olan hasarlı bina yıkımı, çalışmaların hızlanmasıyla yüzde 53,5'e çıktı.

Malatya'da 36 bin ağır hasarlı konut yıkılacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya ilinde ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor. Bu kapsamda Malatya'da 36 bin ağır hasarlı bina yıkılacak.

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacak!

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacağı açıklandı. Peki ilçede enkaz kaldırma çalışmalarında son durum ne? 

Depremin etkilerini taşıyan Malatya'da bina yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin Malatya'yı etkilemesi sonucu, kentteki ağır hasarlı binaların yıkımı ve enkaz temizleme çalışmaları hala devam ediyor. 6 Şubat'ta yaşanan depremler, kentteki çalışmaların hız kesmeden sürdürülmesine neden oldu.

Malatya Hekimhan TOKİ'de 60 bin 800 TL peşinatla!   

TOKİ Malatya Hekimhan 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Malatya Hekimhan'da kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Malatya Hekimhan'da inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 10 soruda TOKİ Malatya Hekimhan sosyal konut projesi... 

Malatya'da akşam saatlerinden şiddetli deprem meydana geldi! Bölgedeki son durumu AFAD açıkladı

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde saat 22:04 sıralarında şiddetli bir sarsıntı meydana geldi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi depremin gücüyle ilgili iki farklı açıklama yaptı. Bölgede yaşanan son durumla ilgili ilk bilgiler geldi. İşte detaylar...

Malatya'daki ağır hasarlı bina yıkılıyor!

Malatya'da, 24 Ocak tarihinde Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören bir bina, kontrollü olarak yıkılıyor.

Malatya'da ağır hasarlı binalar yıkılıyor!

Malatya'da, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğüne sahip deprem sonucunda ağır hasar gören binalar yıkılıyor.

Malatya'da ağır hasarlı evler yıkılıyor!

Malatya'nın Doğanyol ilçesinde, 24 Ocak 2020’de , Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören evlerin yıkım çalışmaları devam ediyor…

Malatya'da deprem bilançosu: 4 bin 947 bina ağır hasarlı!

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremden en çok etkilenen Malatya'nın bilançosu belli oldu. 5 ilçede 4 bin 947 binanın ağır hasarlı olduğu belirlendi...

Elazığ'da 24 bin 670, Malatya'da 10 bin 607 ağır hasarlı bina tespit edildi!

İçişleri Bakanı Soylu, Elazığ'da AFAD Koordinasyon Merkezinde yaptığı açıklamada, Elazığ'da 24 bin 670, Malatya'da 10 bin 607 ağır hasarlı bina tespit edildiğini söyledi.

Malatya Hekimhan hasarlı binalar Haberi

Malatya Hekimhan hasarlı binalar


Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'nın Hekimhan ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle oluşan hasara ve alınacak önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Ağbaba, sorularını Başbakan Davutoğlu'na sordu. 


Doğu Anadolu Fay hattı üzerinde olan ve birinci derece deprem bölgesinde bulunan Malatya İlinde arka arkaya irili ufaklı depremler meydana geldiğini ifade eden Ağbaba "29 Kasım 2015 tarihinde Hekimhan İlçesi Dursunlu Mahallesi merkezli 5,0 büyüklüğündeki depremde de bazı evlerin duvarları tamamen yıkılmış, pek çok evin duvarlarında derin çatlaklar meydana gelmiştir." dedi.


Depremin üzerinde 5 ay geçmesine rağmen, evleri hasar gören vatandaşların kaygılarının devam ettiğini belirten Ağbaba, evler konusunda nasıl bir çözüm üretileceğinin bilinmediğini söyledi.


Ağbaba'nın soruları


1-  Hekimhan İlçesi Dursunlu Mahallesi’nde meydana gelen depremin ardından hasar tesbit çalışmaları yapılmış mıdır? Kaç evde ne kadar hasar meydana gelmiştir?...