25 / 04 / 2024

Malatya Valisi Mustafa Toprak

Malatya Valisi Mustafa Toprak

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimini engellemek amacıyla kapattıkları Erhaç Havalimanı'nın ulaşıma açıldığını bildirdi.

TOKİ açıkladı! Kahramanmaraş ve Hatay'da kalıcı konut çalışmaları devam ediyor...

Hatay Valisi Mustafa Masatlı tarafından, "İlde 33 farklı noktada TOKİ çalışmasının sonucu 32 bin 609 konutun tamamlanacağını daha sonra Aralık ayında ise yaklaşık 4 ila 5 bin civarı konutu vatandaşların iskanına açılacağı belirtildi. İşte haberin ayrıntıları...

Malatya'daki 4 bin 225 afet konutu yıl sonuna kadar sahiplerine teslim edilecek!

Malatya Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürü Mustafa Türker yaptığı son dakika açıklamasında olağanüstü bir durum olmazsa sene sonuna kadar şehir genelinde toplam 4 bin 225 afet konutunun afetzedelere tesliminin hedeflendiğini dile getirdi.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, ilk deprem konutlarının teslim tarihi için kasım ayını işaret etti!

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, kentte meydana gelen depremden sonra inşa edilen konutların Kasım ayında teslim edileceğini belirtti. İşte detaylar...

Malatya'da depremzedeler konteyner veya kiralık konutlara yerleştirilecek!

Malatya Valisi Hulusi Şahin yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve çadırda kalan depremzedeleri sene sonu gelmeden konteyner veya kiralık konutlara geçirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Malatya'da son durum: Enkazların yaklaşık yüzde 99'u kaldırıldı!

Malatya Valisi Hulusi Şahin yaptığı açıklamada 6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma sebep olduğu kentte enkaz kaldırma çalışmalarının yüzde 99'a ulaştığını belirtti.

Malatya Pütürge'deki deprem konutlarının bir kısmı teslim edildi!

Malatya Valisi Aydın Baruş, Pütürge ilçesindeki konut yatırımları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Baruş'un o açıklamaları...

Filyos Limanı'ndaki çalışmalarda sona gelindi!

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz yaptığı açıklamada şehirde yapımı devam eden Filyos Limanı'ndaki çalışmaların bitmek üzere olduğunu bildirdi.

Malatya Pütürge'de afet konutları inşaatı hız kesmiyor!

Malatya Valisi Aydın Baruş, 24 Ocak'ta merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde hasar gören Pütürge ilçesinde incelemeler yaptı.

Malatya'daki köy konutları inşaatında son durum ne?

Malatya Valisi Aydın Baruş, Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Doğanyol ilçesinde incelemeler yaptı.

Malatya'da depremde zarar gören binalar yıkılacak!

Çalışmalarına devam eden Malatya Valisi Aydın Baruş, merkez üssü Pütürge olan 5 büyüklüğündeki depremde konutları ağır hasar gören vatandaşları ziyaret etti.

Aydın Baruş Malatya'daki deprem konutları için yer tespit incelemesi yaptı!

Malatya Valisi Aydın Baruş, 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenenler için hayata geçirilmesi planlanan konutların yer tespiti için incelemeler yaptı.

Ardahan Kalesi'ndeki binalar restore edilecek!

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı yaptığı açıklamada, Ardahan Kalesi'ni Turizme Kazandırma ve Destinasyon Projesi'nin, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından onaylandığını duyurdu.

Malatya Valisi Aydın Baruş, depremden etkilenen ilçeleri inceledi!

Malatya Valisi Aydın Baruş, Elazığ'da 6.8 şiddetindeki depremden etkilenen mahallelerde incelemelerde bulundu. Aydın Baruş Battalgazi ilçesinde, ağır hasarlı ve acil yıkım kararı alınan binaları gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı...

Malatya Valisi Mustafa Toprak Haberi

Malatya Valisi Mustafa Toprak

Malatya Valisi Mustafa Toprak, yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz'da Kayseri'den havalanan 7 askeri uçağın, Malatya Havalimanı'na indiğini hatırlattı.


Hain darbe girişimini engellemek, buradaki F-4'lerin izinsiz pist başı yapmasının önüne geçmek, askeri uçakların kalkışına izin vermemek amacıyla havalimanını, iş makineleriyle sivil ve askeri uçuşlara kapattıklarını belirten Toprak, o günden bu yana adli tahkikatların sürdüğünü söyledi. 


Kayseri'den havalanan askeri uçaklarla ilgili Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli incelemenin tamamlandığını bildiren Toprak, "Uçakların yedek piste alınacağı söylendi. Bugün 16.30'da uçuş ekibi burada olacak. Uçakların bakımı ve gözden geçirilmeleri yapılacak. Biz de ana pisti tümden açtık. İş makinelerini kaldırdık. Temizliğini yaptık. Devlet Hava Meydanlarınca da ilgili yerlere notam iletildi. Türk Hava Yolları arandı." diye konuştu. 


Türk Hava Yollarının en kısa zamanda seferlerini başlatacağını kaydeden...