25 / 04 / 2024

Aydın Baruş Malatya'daki deprem konutları için yer tespit incelemesi yaptı!

Aydın Baruş Malatya'daki deprem konutları için yer tespit incelemesi yaptı!

Malatya Valisi Aydın Baruş, 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenenler için hayata geçirilmesi planlanan konutların yer tespiti için incelemeler yaptı.



Malatya Valisi Aydın Baruş, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenenler için inşa edilmesi planlanan konutların yer tespiti için incelemeler yaptı.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Baruş, 24 Ocak tarihindeki depremde, bina ve müştemilatlarda hasarların görüldüğü Battalgazi ilçesine bağlı Beydağı, Bulutlu ve Düzyol mahallelerinde temaslarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, binalarında hasar olan hak sahipleri için yapılması planlanan deprem konutlarının yer tespiti incelemesi yapan Vali Baruş, Düzyol Mahallesi'nde de konteynerlerde ikamet eden depremzedelerle sohbet ederek sorunlarını da dinledi.

Vali Baruş, depremden etkilenen hak sahibi vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla en kısa zamanda iş ve işlemlerin bitirilip, ivedilikle konutların yapılması için yetkililere talimat verdi.

Daha sonra Bulgurlu Mahallesi'nde yapımı süren Özel Harekat Bölge Başkanlığı yerleşkesini ziyaret eden Baruş, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ve Malatya Özel Harekat Bölge Başkanı İsmail Köroğlu'ndan çalışmalar hakkında bazı bilgiler aldı.


Geri Dön